søndag 19. februar 2012

Fastelavnssøndag

Nok en søndag er her, favoritten til alle tre i andre. Mens snøværet raser utenfor ligger de i sengen med hver sin store kopp med te og gårsdagens magasinfangst fra Narvesen. Radioen fyller soverommet med god stemning og Ellablomsten snorker i fotenden av sengen. Livet er slett ikke så verst hos keiserne.


Det er fastelavn i dag, en dag som ikke kan forbigå i stillhet. Tvert i mot. Himmelguttens pollenallergi setter en stopper for bjørkekvister i leiligheten, men det veies opp med deilige fastelavensboller isteden. Det skal mye til å ikke ha fått med seg husets sesongboller her på bloggen nå. Bollene ble nemlig skrevet om både forrige søndag og for et år siden. Deigen er satt og står allerede til heving ved siden av ildstedet på pikerommet. Guttene har allerede spist frokost - og det må være ny rekord for søndag å være.


Som Dekoratøren skrev i går er fargen gult i ferd med å snike seg inn i andre nå. Undertegnede må innrømme at han var noe skeptisk da hans kjære lanserte idéen om gule puter og skåler i leiligheten. Av erfaring lønner det seg ikke å motstå eller forsøke å nedlegge veto når Dekoratøren kommer med slike forslag (les: bestemmelser). Det er fordi det (nesten) uten unntak blir langt finere enn Himmelgutten har klart å se det for seg. Ja, det hender også at han raskt blir begeistret for det nye, på tross av stor skepsis.Gulfargene passer så fint inn på pikerommet sammen med alt det andre som er der. Det turkise spisebordet gir også en fin kontrast til de nye fargene. Kombinasjonen var for guttene helt utenkelig for et år siden. Ja, tenk det. Mye kan visst skje med tiden. Serviset på frokostbordet er fra Loveramics og kommer helt fra Hong Kong. Er det ikke fint?


Løkblomster kan man aldri få nok av. En stor bolle med avskårne perleblomster gjør seg på spisebordet sammen med alt det andre. Ella har gitt opp å finne ut av hva som befinner seg oppå bordet, så hun har satt seg på krakken i verandadøråpningen. Der skuer hun utover bakgården og lar seg fascinere av snøvær og kvister som blåser i vinden. Hun kan sitte der i timesvis faktisk, så stas er det å sitte der.Det kan se ut til at keiserne får en lang og fin søndag, siden de har kommet i gang med dagen langt før kl 12. Guttene er jo ikke kjent for å sprette opp av sengen tidlig i helgene. Bolledeigen er i hvert fall straks ferdig hevet og skal snart få selskap av den farlig gode marsipankremen. Det er vel liten fare for at dagens bakst ikke finner veien til fryseren. Det er jo tross alt fastelavn!

Ha en herlig fastelavnssøndag!
Himmelgutten

11 kommentarer:

 1. Ha en flott søndag...
  Bollene høres fantastisk gode ut.
  Klem

  SvarSlett
 2. Nam nam.. Boller er godt!
  Her skal vi også lage fastelavnsboller
  og ungene er gira. Masse krem og syltetøy på ;)

  Fine bilder dere viser og er glad
  for jeg fant bloggen deres!!
  :)

  Kos dere i dag!

  Klem fra Ida

  SvarSlett
 3. Koooselig stemning!!!
  Ha en fin søndag i Trondeheim!!:)
  klem

  SvarSlett
 4. Så deilige bilder og stemning dere viser i dag!! Men, det er vel inne rett og slett pårnå Karlotte skimter på frokostbordet?!! Et særdeles veltrent eksemplar så det iallefall ut til å være;-) Karlotte har latt syke barn og mann være nede og har forskanset seg i det som blir master bedroom med 10 kg lettsparkel i dag. Det kommer til å bli så bra!!! God søndag- nyt boller og grattis nok en gang med NIB- velfortjent<3

  SvarSlett
 5. Et fint og stilig dekket bord! Og de herlige tekoppene som levende lys - kjempeflotte!
  Klem, PiPa

  SvarSlett
 6. Hej I to chokerende unge mænd :-)
  Jeg har netop lavet et blogindlæg med inspiration fra dette og forrige indlæg om den GULE farve. Hvor er det fine billeder. Håber I har nydt søndagen.
  Knus fra én af Jeres yndlingsbyer - og fra Jeres trofaste følger ;-)
  Kate

  SvarSlett
 7. Blir så glad av å lese bloggen deres:-)

  SvarSlett
 8. Hørtes ut som en herlig start på søndagen. For en fin blogg dere har :-)

  SvarSlett
 9. Heisann karer! =)

  Eg måtte berre ein tur innom, sia "Huset ved fjorden" skrytte slik av bollane dokkar med marsipanfyll. =)

  Denne oppskrifta skal definitivt testast ut til helga!

  Ein stor bonus er jo at bloggen i tillegg berre er totalt DAZZLING! =)

  Ser fram til å følge dokke framover....

  Ein strålande mandag til dokke!

  Hilsen Bente.

  SvarSlett
 10. Steming,
  og så flott det var med det gule til det turkise!!

  klem kristina

  SvarSlett
 11. Skønne fotos - læser med her nu :) - mette

  SvarSlett