fredag 3. februar 2012

Kollektivtransport med trær, del 2

Guttenes har skrevet før om da de tok trikken hjem med et juletre på 3 meter. Det gikk helt greit det, med unntak av kvaeflekkene på på jakker, hansker og bukser. I dag kom Dekoratøren hjem med et mindre tre, men til gjengjeld alene. Egentlig var det bare en gren, men den var stor nok. Pakket inn i et isoporflak stort nok til å dekke Svalbard, og med en pansertung pose i den andre hånden ble bussturen en prøvelse.


Blomster i Byhaven hadde nemlig fått inn magnoliagrener, de var så fine at Dekoratøren trodde de var kunstige. Det var de altså ikke, de var helt ekte og enda finere på nært hold. Damene på Blomster i Byhaven er gamle kjente av Dekoratøren, og dette er en fin bukett av blomsterkyndige damer. De kan sitt håndverk, de kan det å lage en fin butikk og de klarer å friste.


Egentlig er de ganske forskjellige disse damene, men når de står fnisende blide bak disken er de ganske like likevel. Campingdronninga kan alle blomsternavn på latin, Dekoratøren har testet, Svensken forbarmer seg over alle deprimerte oliventrær og hun tredje ser det praktiske i en lang lugg. Sammen med disse går en vever liten pike og smiler. Hun smilte av alt styret da "riktig" gren ble lirket ut av bunten og pakket inn i isopor også, med mye meninger blant trekløveret.


Liten avsporing her, for planen for to avsnitt siden var å skryte av butikken. Den bugner av blomster, planter og fine ting. Keiserne har fått både mer plass og flere vinduer etter at de flyttet, og med det plass til flere planter. Det er ikke alt som overlever, guttene er ute av trening på å holde liv i grønne vekster. Himmelgutten er hakket flinkere på å følge opp enn Dekoratøren, som er hakket flinkere på å kjøpe planter. Kongevinen har overlevd fire måneder nå, det lover godt!

Kos deg på fredagskvelden!
Keiserklem8 kommentarer:

 1. Fantastisk.Når man endelig er hjemme fra skolen og helgeklare ungdommer, hvor man fra kontoret har smuglest denne bloggen hele dagen(!), så dukker det opp et herlig innlegg når man logger seg på blogger fra sofakroken og. Kvisten er nydelig, og verdt både et og flere blogginnlegg, det samme er nok damene i blomsterbutikken. God helg.
  Janne

  SvarSlett
 2. Nydelig kvist,med fantastiske blomster på..
  kos dere

  SvarSlett
 3. Magnolia er nydelig, jeg er så heldig at jeg har to magnoliatær i hagen. Gleder meg til de står i blomst:). Ha en fin helg videre!

  SvarSlett
 4. Den magnolia greina er berre heilt nydeleg, håper at den holder leeeenge!
  Skulle ønske eg hadde eit magnoliatre i hagen, men dei er ikkje så lette å få til på desse kantar. Forsett med å nyte magnoliakvisten din og resten av helga!

  SvarSlett
 5. Så fin! Magnolia er berre flott. Det same er denne bloggen; fine bilde og veldig gode tekstar. Godt å kome på besøk hit!

  SvarSlett
 6. Åh, så fin ei magnoliagren!!! Nå må jeg kanskje inn til Trondheim da, og få tak i en sånn jeg også? Det frister ihvertfall veldig:-) Takk for fine bilder og fine fristelser! Hilsen Anne Lise

  SvarSlett