fredag 20. august 2010

Tyttebær + boller = sant!

Ja, du leste riktig. Er du lei av kanelboller og vanlige hveteboller? Eller vet du bare rett og slett ikke helt hva du skal gjøre med alle tyttebærene du kanskje har plukket? Er vel litt tidlig ute med tyttebæroppskrift, men fjorårets skogsfangst fungerer også utmerket!


Sett en vanlig hvetebolledeig, og la den heve til dobbel størrelse et lunt sted. Imens lager du sukker-og-kanel-smør ved å røre ut rikelig med nettopp sukker og kanel i meierismør (Rørossmør anbefales). Hvis tyttebærene har vært frosne, er det viktig at de får stå og dryppe av seg overflødig væske. Når deigen er ferdig hevet, deles den i to og kjevles ut i et rektangulært emne. Smør sukker-og-kanel-smøret på øverste halvdel av emnet, slik at emnet er "delt" på langs. Strø på tyttebær på den andre halvdelen og brett smør-delen over den med tyttebær.


Skjær deretter ca 2cm brede strimler og del disse igjen på langs, men la strimlene fortsatt henge sammen øverst. Vri strimlene og knytt de slik at mest mulig tyttebær blir med. Sett på brett og la etterheve på det lune stedet igjen i ca en halvtime. Pensle med pisket egg, strø på demerarasukker (evt. perlesukker) og stek midt i ovnen i 7-9 min i 225 grader.


La bollene hvile og pynt de med melisglasur (komplementerer tyttebærsmaken meget godt). Server lunkne med en stor kopp kaffe eller te. Da kan høsten bare komme!
Himmelgutten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar