lørdag 4. januar 2014

Hvor går bloggveien videre?

Adventstida kom den, og jula også. Keiserne gikk inn i en spise-jobbe-pakke-sove-modus like før det første lyset ble tent, og kom ikke ut av den før 21. desember. Det ble lite tid til blogg, til baking og til pynting. 90 julekort ble skrevet på to kvelder, tre slag ble bakt på en formiddag og tradisjonen tro ble juletreet kjøpt på torvet i Trondhjem og så fraktet hjem med trikken. Denne gangen med pelsbarnet i bånd, i lett hoppende trav etter barnåler.


Bursdagskake, halvveis til sytti!

Her tilbragte vi november og desember, så kos!

Året skal ikke starte med lovnad om jevnlig blogging, men en sms fra en kunde nå før helga satte tankene i sving. "Takk. Savner bloggen deres ;-) godt nytt år og takk for exellent service!!" Vet du hva Janne, det gjør vi også. For Dekoratøren, som fra nå av skifter navn til sitt døpenavn Kristian, var bloggen et kreativt utløp fra første innlegg. Å skrive har alltid vært min måte å uttrykke meg på, jeg kan ikke tegne til tross for tre år på formgiving på videregående, faktisk hatet jeg å tegne temmelig intenst. Bloggen fikk derfor preg av teksten vel så mye som bildene, og det er dette som har blitt dørstokkmila for videre blogging.

Vi pynter trappeoppgangen.

Da bloggen om to unge menn med pelsbarn fikk innlemmet en nettbutikk ble det plutselig vanskelig å definere hvor grensene for personlige tanker og meninger skulle gå. De gode historiene var allerede blogget om, og det ble vanskelig å finne en ny mal å blogge etter. Debatten på NIB har keiserne engasjert seg i tidligere, men hva kan man si når man ikke bare representerer seg selv men også en nettbutikk som i stor grad lever av de som skriver debattinnleggene?

Årets fineste julekort!

Midt oppi NIBs ønsker om at personlighet skulle komme fram i bloggene stilnet vår blogg, vi som hadde vært bevisst på å verken blogge eller innrede uten personlighet. Nettbutikken hadde all fokus, og begge to følte at vi ikke kunne si høyt hva vi mener i alle saker. Som i hvor utrolig kjedelig deler av bloggverden er, så forutsigbart, ensformig, photoshop-utbrent og gjentakende. Det må være lov å si det, og vi er ikke de eneste som mener det. Når det gjelder NIB og hvilke blogger som havner i galleri og finaleplass er vi derimot ikke enig i protestene. Konkurransene går nå engang ut på å bidra med et bilde, et bilde som for en til å stoppe opp ved noe i det. Komposisjonen, lyset eller personligheten til den som har innredet og tatt bildet.

En sofa full av stjerner.

NIB inviterte til Bloggbliss i København sommeren 2013, vi ble med som eneste menn og hadde ei herlig helg. Temaet for eventen var "From within", og på godt norsk handlet det om å tenke selv, sette sitt eget preg og innrede etter eget hode. Hvem av foredragsholderne som kom med den beste kommentaren husker jeg ikke, men hun gjorde et nummer av at tema var "From within" og foran henne satt en forsamling som hadde de samme HAY-stjernene i øynene og en pose med noenlunde samme innhold under stolen. Hviit-Linda turte å si det jeg også tenkte: STAY-hotellet som var rammen for arrangementet var gjennomført, lekkert og lettfattelig, men litt personlighetsløst.

Lille julaften var ting nesten på plass til jul. 

Noen av dere som satt i salen og sikkert en god del andre lesere lar seg sikkert provosere av teksten over her, og det skal dere få lov til. Jeg er ikke ute etter å henge ut noen, snakke ned noen eller noe. Jeg sier det jeg mener, og det bør det være rom for selv i interiørbloggverden. HAY har utrolig mye fint, mye av tingene derfra kommer til å bli moderne klassikere. Som andre klassikere blir det aller finest når du setter det sammen med noe nytt, noe gammelt og noe personlig. Kataloghjem er pene, men også fryktelig kjedelige. Tenk selv, la deg inspirere av hva andre gjør, men tenk selv. Kataloghjem er forresten et dårlig ord, for et hjem er det ikke. Et hjem viser hvem som bor der, hvem de er og hvordan de lever.

Pelsbarnet fikk juleantrekk fra barneavdelinga på HM. Det var ikke på lenge av gangen... 


I 2013 hadde vi fotografbesøk to ganger. Første runde var Anniken som kom og festet julehjemmet til filmrullen, eller strengt tatt var det nok et minnekort hun festet det til. Bildene kom i Elle Decoration, det magasinet vi ønsket oss aller mest til. Vår favoritt! I andre runde var det NIB-jentene som kom, og fotograferte sommerhjemmet. Sommeren kommer tidlig i år, for bildene kommer visst på trykk allerede neste måned! Å slippe noen inn i ditt eget hjem med kamera og kritiske øyne er superskummelt, man rydder og vasker og fluffer puter for den store husmormedalje. For så få høre at støv ikke vises på bilder... Begge besøk fant ting å ta bilder av, i vinkler vi ikke hadde sett selv, og de følte seg hjemme mens de tok bilder. Det var det beste komplimentet vi fikk, blant mange. For det er et hjem vi bor i, vårt hjem. Det er ikke alltid like ryddig, rent eller strigla, men det er fordi vi lever her.

Her er vi, undertegnede står til høyre. Trophy wife til venstre får dere høre fra siden. Foto: Anniken Zahl Furunes

Så hvor går bloggeveien videre? Er det greit å slenge ut et kjapt innlegg når det kommer noe nytt og spennende inn i nettbutikken? Hvor går grensen for hva man kan si, uten å støte fra seg kunder og blogglesere? Hvor ofte og hvor langt? Janne ga meg lysten til å få ord ned i tastaturet igjen med en enkel sms, takk Janne!  Nytt år, nye muligheter. Jeg gleder meg!

Godt nytt år og god helg!
Kristian35 kommentarer:

 1. Hurra for nytt blogginnlegg! Jeg er sikker på at den veien dere velger for bloggen blir en bra vei. Uansett om det skrives om nettbutikken (noe som er helt naturlig at dere gjør!), artige historier, kakeoppskrifter (noe mannen min setter pris på. :)) eller dere bare viser frem et par bilder. Gleder meg!

  God lørdag, Kristian! Og hils pelsbarnet og trophy wife'n! :-D

  SvarSlett
 2. "Et hjem viser hvem som bor der, hvem de er og hvordan de lever"......*LIKER* ;-) Gjør som dere vil, si hva dere vil - bare vær deg selv!!! Godt nytt år!

  SvarSlett

 3. Et godt blogginnlegg - igjen:) Og et viktig et. Vær alltid ærlig, si det du mener.
  Skal ikke interiørblogger inspirere? De gjør jo ikke det hvis alle viser de samme produktene, like hjem, innlegg sponset av de samme leverandørene.
  Ha tro på evnene dine - du kan skape noe ingen andre kan.

  Godt nytt år!

  Elin

  SvarSlett
 4. Hei, vær ærlig, fri og tillitsfull i ord og handlinger.
  Kan vi ikke la 2014 være året da vi ikke holder igjen, gir slipp på det vi ikke ønsker, åpner opp for fri flyt.
  Har ikke fulgt bloggen så lenge men liker både tekst og bilder og nettbutikken blir definitivt besøkt igjen. Kan ikke skrive etter varer jeg da jeg må ta og kjenne med alle sanser om dette er det jeg skal ha.
  Ønsker 2 og 4 beinte et fortryllende 2014.

  SvarSlett
 5. Gudameg,dette var noe av det beste jeg har lest på veldig lenge her inne..Det er for det meste sååå Mainstream at bare jeg ser et bilde så vet jeg,at dette har jeg sett sååå mange ganger før.Herregud,hvor er personligheten i all hvitheten.Dette var spot on!

  SvarSlett
 6. Yeah! Elsker den levende, ekte og ærlige stilen!

  Skjønner dilemmaet! Kanskje noen blir støtt, men det er vell de samme som blir støtt av alle folk som har meninger som er annerledes enn de. Folk som ikke har funnet sin egen greie, er usikker og famler. Folk som synes det enkleste er å følge strømmen. Folk som har hjem som ser ut som kataloghjem, gjesp!

  Jeg kjøpte mine første HAY-puter før jul. Det satt langt inne. Pendelen flyr andre veien hos meg. Ser jeg for mye av en ting i bloggverdenen, tenker jeg at det da blir upersonlig hjemme hos meg. Jeg er glad jeg kjøpte putene. Jeg er superfornøyd med de. Selvfølgelig er det slik du skriver. En god blanding, skaper et personleg og "ekte" hjem.

  Ang NIB og bildene mener jeg at det må være bra bilder og interessant komposisjon i bildet for å komme til toppen i utfordringer. Dette er vanskelig å mestre. Det eneste som er å gjøre for å ha mulighet til å komme gjennom nåløyet, er å øve øve og øve.

  Jeg mener mye og mange ting. Er nok ikke tøff nok til å skrive om alt i bloggen. Famler fremdeles med å finne min stemme der, og balansen mellom å bære privat og personlig. Man har jo aldri kontroll over hvem som kommer på besøk, og noen har jeg ikke lyst til å slippe inn.

  Kristian, jeg synes dette var befriende å lese. Vet ikke i hvor stor grad du letter på sløret her, men jeg opplever at du "snakker" til meg og jeg vil ha mer.

  Stå på! Dere har gjort en kjempejobb med butikken! De fleste klarer forhåpentligvis å skille sak og person.

  Godt nytt år!
  Siw

  SvarSlett
 7. Dette var skikkelig herlig å lese! :) De bloggene som inspirerer meg, er de som viser en ekthet i både ord og bilder. Og ja, etter en stund blir man lei av at alle har det samme, og det har vært noen runder med diverse 'hype's i bloggeland, for å si det sånn. Jeg liker bloggen deres veldig godt, og ble nærmest bergtatt av Elle Decorations-raportasjen. Superinspirerende, så det bladet ble med til Køben i November, da jeg skulle på shoppingtur ;) Dere er helt tydelig dyktige menn, som jeg håper fortsetter å inspirere! :)) klem, Turid

  SvarSlett
 8. Godt skrevet!! Syns mange blogger har blitt upersonlig og mainstream, man ser igjen det samme hos de fleste! Ikke så mye inspirasjon å hente da, liker ting som skiller seg ut,nye måter å tenke på; det gir inspirasjon! Som hos dere :)
  For min del må dere for all del skrive om det dere ønsker. Både personlig og butikk i herlig kombo- jatakk, begge deler! :)
  Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 9. Et innlegg som speiler mange av mine tanker gjennom det siste året...

  Jeg har med vilje styrt langt unna både pompoms, Lup, den der trehånda fra Hay, Wee Spears og Pia Wallén pledd. Ikke fordi det ikke er fine ting - jeg bare kjenner at jeg er så mett på det. Samtidig har jeg jo vist frem mange ting som helt klart er bloggehypes! Alt fra hjemmesnekret pallebord, sponset kubus og Ylva Skarp print. Har sikkert syndet mange flere ganger også.

  Gjennom det siste året har det blitt mindre og mindre blogging på meg. For hva blogger man egentlig om, som ikke er blitt sagt og gjort før? Hvor går denne grensen mellom å være original og kopi? Og hvordan klarer man å vise frem det man ønsker?

  Selv anser jeg stilen min som litt eklektisk rock'n'roll. Men når jeg flipper gjennom bildene på bloggen min så ser hjemmet vårt ut som et helt vanlig hvitt, nordisk hjem med en og annen hodeskalle hist og her. Det er jo ikke det jeg vil vise frem!

  Ang. debatten om NIB og hvilke bilder som havner i galleriet og finalen - hvilke stein er det jeg har bodd under det siste året? Jeg har ikke akkurat fått med meg noen debatt, men jeg har jo registret at det er en del gjengangere ute å går. Om årsaken til det er bildekvalitet, øye for design og komposisjon, personlig smak eller noe helt annet har jeg derimot ikke tenkt så nøye over :)

  Takk for et meningsfylt innlegg. Jeg tror jeg må sette meg i tenketanken.
  //Signe

  SvarSlett
 10. Tommel opp og et stort smilefjes til dere:)
  Klem fra Bente.

  SvarSlett
 11. Forfriskende og levende Kristian.

  Mvh
  JEP

  SvarSlett
 12. Hei !

  Jeg syns man kan få si akkurat det man vil, det er da et fritt (blogge)land ?! Det vil nok alltid være noen som ikke liker det dere skriver, men så får det heller bare være det da. Det er da så mange andre som liker det !
  Jeg er nok en skikkelig amatørinteriørfrelst trønderjente, men mitt motto har alltid vært, vi lever IKKE i et visningshjem !! Her i huset er det ganske uhøytidlig, og noen ganger må man være rask med å lukke døra så hybelkaninene ikke løper ut.

  Fortsett som dere har gjort, skriv hva dere mener ! Er det som gjør det så forfriskende å følge dere !

  Hilsen Hanne

  SvarSlett
 13. Dette var et blogginnlegg for meg, som falt av litt da det var mye om nettbutikkens varemerker. Det er innblikk i bolig og hverdag som for er spennende. Og dere skriver på en veldig god måte :-)

  SvarSlett
 14. Et klokt, vakkert og reflektert innlegg. Min første tanke var; Endelig er du tilbake" (sånn du var før!). Og det må da være naturlig å kunne blogge om nettbutikken sin? Men best når du kan krydre bloggen med en fin blanding! Håper 2014 blir et fint år for dere alle 3! Klem cecilie (sjarmogkaos.com)

  SvarSlett
 15. Amen!
  Har hatt litt det samme i tankene faktisk.. For hvor "snill pike" må en være for at en ikke skal skremme bort potensielle kunder? Og på en annen side, var det ikke det å være meg og min stil som gjorde at dette var mulig i det hele tatt?

  Et fantastisk innlegg (som alltid) som inspirerer og setter tankene i sving.

  FIN lørdag til dere!
  Klem fra meg
  SvarSlett
 16. Supert innlegg!

  Har kjent på det samme, bloggelysten og lyst til å lese andre blogger har nesten vært fraværende siste året. Samtidig vet jeg at jeg er en stor synder i å ha det "alle" andre har. Det jeg føler er blitt anderledes er at interiørstilene har nærmet seg mer en slags suppe der alle skal ha de samme tingene uavhengig av hvilken stil de har. For meg har det alltid vært den stramme skandinaviske moderne stilen, og jeg synes det nå er vanskelig å innrede med ting jeg liker uten å få det alle andre også har. Ting var lettere før da det ikke var så mange som skulle ha det samme, og enda lettere før jeg i det hele tatt leste interiørblogger. Da kunne jeg kjøpe meg de stolene jeg hadde spart til i flere år, uten å vite at halvparten av alle andre interiørbloggere også hadde de.
  Uheldigvis fant jeg jo det ut før jeg skulle kjøpe de, og gikk i tenkeboksen om jeg egentlig vil ha de stolene som så mange andre har.
  Jeg kom frem til at jeg bare måtte gi blaffen i hva de andre hadde og gå for det jeg ville ha. Angrer ikke, men merker at det hadde vært mer stas og de hadde blitt satt mer pris på om jeg ikke hadde sett i på annenhver blogg og i hvert eneste interiørblad. Det er vel litt av minussiden ved å like design. Andre liker det samme og vil ha det samme. En kan ikke alltid finne opp kruttet selv, og vil man ha klassikere, så vil man ha klassikere.

  Uff roter meg bort her og kommer helt bort fra poenget.
  Jeg tror jeg må ta meg en tenkepause og finne ut hva jeg vil med bloggen.
  Ettersom inspirasjonen har forsvunnet helt, mangler det på kreative idéer til DIY-prosjekt og kreative innlegg, og da vet jeg ikke helt hva jeg skal poste lengre.

  Uansett tror jeg folk liker slike ærlige innlegg, og hvorfor skal ikke dere få si meningene på lik linje med andre? Folk kan da ikke være så hårsåre, så blogg om akkurat det dere vil er min mening.
  Når det er sagt føler jeg at jeg har gått glipp av en hel debatt her, når var den?
  Jeg har følt at man skal være utelukkende positiv i interiørbloggverdenen, så har sett lite av kristiske meninger ang. dette og utfordringene på NIB. Men sånn er det, jeg er alltid den siste som får nyss i noe…hoho.

  Når det er sagt postet jeg et innlegg som toucher noe av dette, men på en humoristisk og veldig selvuhøytidlig måte. Gjør narr av meg selv mest egenlig, men det er jo en viss undertone der.
  Les det her om dere vil : http://fargebarn.blogspot.no/2013/08/fakta-om-interirbloggere.html

  Vi får se hva 2014 bringer, dere fikk iallefall tankene i sving her.
  Takk for det!
  Hilsen ei som føler hun hatt en upersonlig stil det siste året….

  SvarSlett
 17. Godt nyttår. Fint du tar opp det andre tenker.. Altfor mange hvite og upersonlige hjem. Syns et hjem skal
  fortelle noe om personen som bor der. Tror mange ikke orker lese blogger lenge for hjemmene er så like.
  Som du sier Hay puter,hender og hodeskaller som kan skremme enhver bort fra bloggene.. Har aldri forstått ka som er meninga med de.Selvfølgelig må folk få ha det de liker, og blir selv enkelte ganger
  fanget av forskjellige "moter".. La oss tørre å innrede etter det vi innerst inne ønsker i dette året som kommer.. Takk for mange koselige stunder i bloggen din. Lykke til.

  SvarSlett
 18. Well, this I loved!! Jeg synes man skal putte inn hva man vil i hjemmet sitt, sette sammen ting fra HAY og Søstrene Grene og loppemarked i ei herlig (og stilig) suppe. Liker når folk skriver fra hjertet, fortsett med det når du har tid! Det er jo bloggen deres, så dere bestemmer hva som skal stå her - akkurat som hver og en bestemmer over sitt eget hjem og hva de skal putte inn der. Kan ikke alle bare slutte å tenke så mye over hva alle andre mener? Jooo, heia heia! Gleder meg til å følge dere i 2014 også!

  SvarSlett
 19. Takk for eit ærlig og herlig innlegg. Ærlighet varer lengst, både i "business and pleasure".
  Klem Kjersti

  SvarSlett
 20. Endelig noen fra bloggverdenen som tenker, var min første reaksjon.
  Jeg leser mange blogger, deriblant interiørblogger, Jeg velger dem ikke ut i fra hvilken stil de har i huset, men om de greier å få meg engasjert, få meg til å le, trekke på smilebåndet, felle en tåre. Ja, ut fra om de rører ved et eller annet i meg.
  Interiørblader har jeg kjøpt og abbonert på i flere år, men nå er det slutt. Har du sett et blad, så har du sett alle. At man maler et speil grønt, gjør ikke hjemmet så veldig forskjellig fra andre, når alle har de samme interiørvarene i huset. Palle-bord var morsomt første gang jeg så det, men når annet hvert hus her jeg bor, har det, da er det kjedelig.
  Jeg er ikke lidenskapelig opptatt av interiør. Men jeg liker å ha det pent, røft og harmonisk rundt meg. For meg er det hvit, svart og grått. Tror ikke det er mange som har et kjøkken som ligner mitt og det elsker jeg. Hva folk liker og vil ha hjemme hos seg, er og blir en privat- og smaksak. Men når interiørmagasiner og bloggere er prikk like uansett hvilket blad og side du ser på, da mister jeg motivasjonen.
  Skriv på bloggen når dere føler dere har noe å komme med, enten det er morsomme historier, et øyeblikksbilde, noe nytt på interiørfronten eller hva det nå måtte være. Lykke til, dere skriver slik at jeg i alle fall kommer tilbake :-)

  GODT NYTTÅR
  fra Solrun

  SvarSlett
 21. Jeg liker blogginnlegg som det her, som har en stemme. Det å tenke selv tror jeg er stikkordet for det aller meste i livet. Og kanskje det er det som innimellom blir problemet med blogging. At det kan oppleves som mange stemmer på en gang som skal fortelle en hva den nye "greia" er, enten det er interiør, mote, barneoppdragelse eller treningsutstyr. Jeg tenker at det viktigste er at folk liker det de selv har i huset, også kanskje at man er litt raus med andres stil, prøver å se det fine i ting man kanskje ikke ville hatt selv, men som andre setter stor pris på. At man kan se at det lever mennesker i boligene sine synes jeg er det aller fineste. Å komme på besøk til folk man kjenner så godt at de ikke har tatt seg ordentlig bryet med å rydde er det beste. Når ting ligger litt her og der og vitner om dagene som har gått, og at her går det ann å bo. (Det er klart, å blogge gårsdagens brødskive på kjøkkenbenken trekker kanskje ikke mange lesere, men jeg tipper at interiørblogging på generell basis har potensiale langt utenfor dagens.)

  Jeg synes det er vanskelig selv. Det med å være personlig, men å ikke utlevere seg. For hvor går egentlig grensen mellom personlig og privat? Joda, mange ganger er det enkelt å definere, mens andre ganger er det et støvete grenseland. Det innerste sparer man, det er klart, men sånn ellers, hva vil man at skal være på nettet? På en måte er det som å ha flere millioner potensielle naboer i hagen, samtidig som det er en fantastisk arena for å oppdage nye ting.

  Fortsett som dere gjør. Så lenge man ikke kompromisser med ting man tror på og seg selv, samtidig som man er flink til å godta at andre ikke mener akkurat det samme, så kommer man langt. :)

  Gøril

  SvarSlett
 22. Jeg synes det er flott med ærlige og oppriktige innlegg..så fortsett med det;) Befriende å lese;) Vi ønsker vel alle å ha vår egen- totalt unike- stil....så ser vi oss over skulderen og oppdager at naboen har den samme unike looken;) Det er kanskje menneskelig å herme? Jeg har mange ting som mange andre også har..noen ganger tenker jeg at det er litt kjedelig...og noen ting ville jeg kanskje ikke kjøpt i dag..Noen ting vil jeg nok alltid ønske meg- uansett om hele norges befolkning hadde akkurat det samme. Og jeg var faktisk inne på haybutikken i København uten å kjøpe en eneste ting, jeg så bare for meg alle bildene jeg hadde sett med ting derfra- og plutselig ble det ikke noe putekjøp på meg allikevel den dagen. Føler det var mer kreativitet på bloggene før- og vurderer også å slutte å blogge som man andre har gjort..det er kanskje en tid for alt?

  SvarSlett
 23. Dette var virkelig lenge etterlengtet lesing.. :D Hurra!!
  Dette innlegget ga meg endelig det lille sparket bak som jeg trengte for å komme meg ut av bloggdvalen som jeg har vært over meg i flere måneder. Nå begynner "reisen" igjen for å finne min egen interiør stemme. Jeg hadde den før... men tror jeg mistet den et lite øyeblikk. Eller kanskje bikkja har tatt og gjemt den.
  Klem Madelén

  SvarSlett
 24. Jeg skjønner godt dilemmaet deres, men du støter i hvert fall ikke meg vekk med dette, snarere tvert i mot: dette syns jeg var herlig befriende lesning fra en av de med de store stemmene her inne i bloggverdenen! Jeg har hatt lyst til å skrive om noe av det samme, vet ikke helt om jeg finner de rette ordene (og i hvert fall ikke nå når du har skrevet om det så godt fra før!), men kanskje det kommer noe fra meg også. Tusen takk for at du deler, ofte syns jeg det mangler litt på meningene her inne, og det er deilig å lese noe med litt edge!
  Tusen takk for at du tør!
  Lina

  SvarSlett
 25. Liker det du skriver. Har lenge syns interiørbloggene kopierer hverandre, alle har de samme KUBUS-lysestakene osv...fint- JA! Men kjedelig. Jeg er sikker på det finnes mange spennende interiørblogger der ute, kanskje bare meg som ikke har funnet de enda :-)

  SvarSlett
 26. ja! Jeg er så enig!
  jeg meldt meg faktisk aldri på det bloggtoget som ble til mainstream.
  kjente på meg selv at det ikke var rett for meg.

  antallet interiørblogger vokser inn i himmelen, men ser ikke ut til å bli mer mangfoldig av den grunn.

  jeg blir lei meg av å se at så utrolig mange blogger ligner på hverandre, og ser ut til å kappes om å være lik interiørbladene. når begynte det å handlet det om å følge en mal?

  når ble det attraktivt å KONKURRERE om hvordan det ser ut hjemme hos oss? og speedstyling? høh?!

  også dette da: når var å bli KJENT blogger et mål? pg ev. hvorfor det? Det var det i alle fall aldri for meg. (sier seg vel selv når jeg fortsatt er anonym og aldri har vist fjeset mitt på bloggen)
  Her er det tema i fokus, ikke avsender - helt bevisst!

  Synes faktisk at NIB ikke akkurat har bidratt positivt til denne utviklinga, jeg da. Tidlig gjorde de et skifte fra å være en kanal til å bli synlige avsendere og "guruer" - mistforstå meg rett. Det har de nok kost seg meg, og tjent penger på - men de har derfor også blitt svært styrende for mange bloggere. Ved å drive konkurranser, fremheve seg selv som "redaktører" og dommere. Deres stemme tror jeg uheldigvis har fått en altfor stor påvirkning på What's hot and what's not i norsk interiørbloggverden. Det var kanskje ikke ment slik, men jeg føler i alle fall at det er blitt slik.

  Jeg deltar stort sett aldri ikke i konkurranser, og bloggen er en blanding av inspirasjon jeg samler (som min digitale utklippsbok) og et og anna glimt fra hverdagen og hjemmet mitt. Ved å blande slik, blir det alltid lystbetont. Og 100 % mine egne valg. Utfra hva JEG ønsker å blogge om, ikke hva som ev. er populært, og får mange Likes eller kommentarer.

  Det er godt å se at det er flere som ser ting litt utenfra, og som velger egne veier.
  Og som tør å lufte tankene. Det skal absolutt være rom for slik her i bloggverden også.

  klem fra Åpent^hus

  SvarSlett
 27. Dette likte jeg! Jeg har fulgt med dere ganske lenge, og det som fenget meg var blandingen av de personlige tekstene og bilder fra et helt spesielt og personlig hjem. Så mye morsommere enn de hvite minimalistiske nordiske hjemmene det er så EKSTREMT mye av der ute.

  Jeg begybte å blogge nettop fordi jeg følte jeg hadde noe litt annet å bidra med enn siste mote fra de skandinaviske interiørhusene (trangboddhet var geia mi), men nå som vi faktisk begynner å nærme oss litt mer plass har jeg tenkt en del p dett, hva skjer nå, liksom? Noen trendsetter er jeg ikke, ikke er jeg trangbodd lenger, så hva skal det bli til da? Kan jeg klare å bidra med noe pesonlig og annerledes? For meg er det i allefall ikke noen vits i å holde på om det blir til forveksling likt 90% av det alle andre holder på med.

  Jeg håper på mer liv på keiserbloggen (og mer tid til å lese de få interessante bloggene jeg har på lista), jeg heier på en miks av personlige tekster (du skriver veldig bra!!) og bilder fra hjemmet deres, ispedd litt butikkoppdatering. Det blir bra, tenker jeg!

  SvarSlett
 28. Det er i alle fall en grunn til at jeg begynte å følge bloggen deres for noen år siden, så for min del håper jeg dere finner det sporet dere vil følge og fortsetter med en underholdende og inspirerende blogg. (",)

  SvarSlett
 29. Hva er Hay?
  Neida ;) Dette var godt skrevet Kristian! Føler selv at det er veldig lett å bli påvirket av hverandres stiler. Syns dere er flinke til å holde på deres unike stil som gjør hjemmet deres til et hjem (som jeg faktisk drømte at jeg fikk besøke her om dagen/natten). Selv startet jeg med å blogge om oppussing, gjenbruk og DIY. Noen ganger føler jeg at jeg har mistet meg selv litt. Elsker at folk har ulike stiler, noe som er annerledes og inspirerende. Det er noe av det mest inspirerende ved å blogge. Håper dere skriver om alt dere føler for, også nyheter i nettbutikken :) I år skal jeg bry meg mindre om trender, i tillegg er det så mye "oljesøl" her i Rogaland. Hvis dere skjønner. Det må man prøve å ignorere, nå føler jeg at jeg skriver mye rart her, men posnger er altså, er helt enig med dere, stå på (Y) :D

  SvarSlett
 30. Ååh, nå ble jeg glad!! Fiiiin lesning!! Og herlig, inspirerende og personlig blogg!!
  TAKK!
  :-):-):-)

  SvarSlett
 31. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 32. *Ler godt* Så enig. Mye er ensformig, mye er likt. NiBs gallerier kunne hett: Gengangere, ja. Har av og til lurt på..er de rigget? Ofte de samme som vinnger hver gang. Litt..kjedelig? Jeg sier bare takk for at dere har fokusert på TEKST vel så mye som bilder. En ensom svane i et blogglandskap altfor preget av jalla-engelsk på nivå med mine elever (vgs). Mange "store" blogger orker jeg bare ikke lese på grunn av elendig språk. Dessverre, for bildene kan være aldeles nydelig utført, men det kjennes som en gaffel i øynene endel av disse tekstene. Gafler jeg får nok av i jobben om jeg ikke skal oppsøke dem på fritida ;). Jeg har savnet de lune og humoristiske refleksjoner rundt 80-tallets gladlåter (fremdeles en høydare som jeg ble glad av å lese), tedrikking eller fretex-funn som bare MÅTTE bli med hjem. Og forøvrig: Syns dere har gjort en god jobb å balansere blogg-nettbutikk-jobb-personlig! Kudos!

  SvarSlett
 33. Så enig så enig. Selv har jeg kun en hobbyblogg, huset mitt egnes ikke for innsyn. Leser så og si ingen interiørblogger lenger...kjedelige greier. Alt er likt. Selvfølgelig er det unntak, men de som jeg virkelig likte har sluttet å blogge..
  Det eneste som minner meg om mine år som interiørbloggleser er ett skap fylt av " Green gate " og "by nord " ( dessverre ikke brukt)
  Stå på, denne bloggen leser jeg enda:)

  SvarSlett
 34. Dere er fantastisk unike, og jeg setter stor pris på tekst og meninger, ikke bare bilder.
  Enig i Svenngården sin kommentar også...Og de små personlige kommentarene deres i nettbutikken får ihvertfall meg til å smile :)

  SvarSlett
 35. Borgata Hotel Casino & Spa - MapyRO
  Property LocationWith a stay at Borgata Hotel Casino 서귀포 출장샵 & Spa in Atlantic City (New Jersey), youll be convenient to 평택 출장마사지 Senator Frank S. Borgata Hotel Casino & Spa 과천 출장안마 Borgata Hotel Casino & Spa. Rating: 8.1/10 · 성남 출장샵 ‎3,254 votes 당진 출장마사지

  SvarSlett