tirsdag 10. oktober 2017

Fem år!

Jeg skrev og skrev på dette innlegget i flere dager, men ble til slutt for feig til å legge det ut. Det er så mye som kan misforståes, feiltolkes og mange gjør jo gjerne det i krenkningens tidsalder. Legger det ut likevel, litt modigere i kveld.

 I dag er det fem år siden nettbutikken åpna. Fem år siden den første ordren hadde tikka inn mens vi sov, fem år siden vi så ordre etter ordre tikke inn. Å si at livet og hverdagen har vært en sammenhengende berg og dalbane siden den dagen er ikke å overdrive. Det har gått opp og ned, og det har kommet mange krappe svinger sånn plutselig og uventet.

Nettbutikken som den så ut på åpningsdagen!

Det er ikke lett å skrive et blogginnlegg over et og et halvt år siden det siste, og det er ikke lett å gripe an fem år med erfaringer og følelser for å samle dem til et innlegg. Et innlegg som ikke er for sytete, for skrytete, for krampaktig positivt eller ærlig nok. Jeg bestemte meg nemlig for en stund tilbake at jeg skulle svare ærlig om folk spurte hvordan det gikk. For mange spør uten at de har tenkt på at de kan få et annet svar enn "bra". Om jeg svarte at det var tøft, at det ikke gikk så bra, så ble de fleste perplekse. Jeg måtte etter hvert se an hvem jeg var helt ærlig til, for et ærlig svar kan vokse seg til en utrolig historie tolket av det rette hodet.

Netbutikken som den ser ut i dag!
Skal man først være ærlig, og det har jeg bestemt meg for å være i dette innlegget, det er derfor det har tatt så lang tid å samle det. Skal man først være ærlig så kan jeg jo fortelle hele historien om hvordan nettbutikken ble til. Det heter seg at det var en drøm som ble realisert, og det er sant det altså. Jeg har alltid hatt lyst til å starte en butikk for meg selv. Opp gjennom årene varierte det litt hva den skulle hete og hva jeg skulle selge. Men for fem år siden handlet det like mye om å komme seg bort fra en jobb jeg gruet meg til hver dag, om å få en ny start og om å ikke jobbe med bare damer. Nå er 90% av dere som leser dette damer, ta det ikke som en fornærmelse. Som en tidligere kollega sa det da hun fikk høre hva jeg skulle begynne med: "Du har gjort din innsats i dametunge arbeidsmiljø, det har du." Timingen kunne ikke vært bedre.

Gammel logo, teaser og jammen hadde vi tid og tålmod til å så karse i eggeskall...

Tanken på å jobbe alene, styre hverdagen sin selv og å fortsatt jobbe med interiør og ting, var sterkere enn frykten for å ikke lykkes. Hvordan det hele ble finansiert var interessant for overraskende mange. Jeg lånte ikke ei krone, jeg brukte pengene jeg satt igjen med etter at jeg solgte leiligheten min. Så kjedelig et svar å få, men akk så godt å kunne gi til de som trodde jeg lånt over alle pipeløp. (Vi har originalt seks pipeløp i leiligheten.) Tro meg, jeg satset mye penger, men det var mine penger og det var verdt det.

Når jeg skriver at det var verdt det, så er det ikke en måte å si at vi har blitt rike av min satsning. Vi bygger butikken stein for stein, har i alle fem år vært opptatt av å ha en sunn økonomi og etter tre år kunne jeg endelig begynne å ta ut lønn. Det er mye hardt arbeid å drive for seg selv, mange søvnløse netter og bekymringsrynkene har lagt seg permanent i panna. Så sent som i april i år gjorde jeg opp status, jeg tok beslutningen om å satse videre, ikke gi opp. Angrer ikke nå, og det var i for seg ikke et alternativ å gi opp. Jeg har ikke en plan B.

Utenfor butikken før jul i 2016, lite snø og god stemning!
Det er ikke første gangen tanken på å gi opp har vært her, den kommer jevnlig som et dårlig refreng. Det kommer dager man ikke makter tanken på fakturabunken som vokser, fine varer som ingen kjøper. Eller spørsmål om veggfargen som eneste reaksjon på et instagrambilde med nyheter man har ventet lenge på. Spørsmål om hvorfor butikken er åpen bare to dager i uka, og ikke hver helg, og hvorfor vi stenger klokka fire. Alt har sin grunn, gjerne basert på erfaringer, også åpninstider. Men så kommer det dager hvor du får en mail fra en kunde, som er så strålende fornøyd med det hun har kjøpt, at hun tar seg tid til å skrive det til oss. Det veier opp, mer enn noen kan forestille seg.

Det er nemlig mange som heier på oss. Noen av de aller ivrigste har heia så mye i fem år at de sikkert er for slitne i armene til å handle. Andre er stadig innom, noen har som fast juletradisjon å komme på Møllenberg når julebutikken er klar. Noen har vært trofaste kunder i fem år, noen handler en gang. Sånn er det å drive butikk, og vi er glade for alle som handler hos oss, både stort og smått. Jeg skrev dog i starten her at jeg skulle være ærlig, så her kommer det: Ikke si at du skal komme tilbake og kjøpe alle julegavene om du ikke har tenkt deg tilbake. Ikke start en setning med "du må da..." når du snakker om noe du egentlig ikke har peiling på. Ikke fortell at du følger med på hva vi får inn og at det er så mye fint og fristende, når du ikke har handlet en eneste gang. Det er jeg som kjøper inn, legger inn i nettbutikken, pakker ut og priser i butikken, behandler nettordrer, pakker og sender. Jeg får med meg hvem som handler. Ikke spør om veggfargen. Sånn, der kom det. Litt av frustrasjonen man har inni seg fordi man ikke har en kollega å dele det med. Det er noen faste chatte-kollegas der ute, dere vet hvem dere er, TAKK.

Butikken på Møllenberg er åpen to dager i uka fast, det begynte vi med i fjor høst. Om det kommer  mange eller ingen er helt uforutsigbart, vi kunne nok hatt åpent 24/7 og likevel er det noen det ikke hadde passa for. Et par helger i måneden blir det også, så mange vi klarer. Det tar på å jobbe sju dager i strekk og så gå på jobb mandagen etter, vi er ikke tjue år lenger... Det at vi har en butikk som er åpen av og til gjør at mange ikke skjønner at det er en nettbutikk vi egentlig holder på med. Om jeg svarer at det er litt rolig for tida, så snakker jeg om det totale. Mest om netthandel. Men tipsene jeg får da går stort sett på at vi ligger litt off, at Møllenberg er litt langt unna.

Hele familien, Ella, trophy wife Lars og Kristian. Bilde lånt av Anniken Zahl Furunes.
Jevnlig de fem årene siden nettbutikken åpna har det kommet noen med spørsmål om tips til oppstart av egen bedrift. De som spør lurer på hvordan vi gjorde det, hvor vi kjøper inn varer, hvordan vi laget nettbutikken og noen spør til og med om tall. Stort sett vil de fleste egentlig ikke ha tips, de vil ha bekreftelse på at tankene de selv har er "riktige". Jeg anbefaler ingen å starte opp uten å ha en bestemt idé om hva de skal selge, hvem de skal selge det til og ikke minst nok penger. Det er noe helt annet å starte en nettbutikk nå enn for fem år siden, hver gang vi gjør research på et nytt merke eller gjengs utpris på en vare finner vi en ny nettbutikk eller tre. Det er mange om beinet, og selvsagt mange måter å gjøre det på. Alle må finne sin vei, du kommer til kort om du skal fotfølge andre.

Litt fotfølging er det da, det er mange som hiver seg på populære merker og "it-ting". Vi prøver å balansere pop med personlighet, vil heller være spennende enn forutsigbar, men fortsatt kommersiell. Ikke er det alltid man får kjøpe inn det man har lyst på heller, Trondheim blir en liten by når en butikk truer med å slutte å handle hos en leverandør om en annen får kjøpe inn. Det har vi erfart flere ganger.

Nok sutring, for det er jo en feiring vi holder på med i disse dager. Fem år. Butikken er fem år og finere enn noen gang! Synes vi selv da, og heldigvis flere og flere kunder for tida. Det er snart jul, vi er i full gang med julebutikken og det gleder meg stort å kunne si at det går bra. Etter to tøffe år tror vi at vi ser en forsiktig økning igjen, og den følelsen er det lite som kan slå. Vi har gjort noen små grep, vi er tro mot filosofien om å bare kjøpe inn ting vi liker selv. Lars er mer involvert enn noen gang og det har blitt mer vårt prosjekt, ikke bare mitt.

Kake!

For det er en ting til du trenger for å starte for deg selv, støtte fra de rundt deg. Ikke heiing, men tålmodighet, støtte og uendelig mye hjelp, som jeg har fått fra Lars, mamma og pappa. Uten dem hadde jeg nok gitt opp for lenge siden. Uten paps til å kjøre og sende pakker og kjøre bort søppel de første årene hadde det ikke gått. Uten de tre hadde nettbutikken måttet stenge da jeg ble syk og mista to måneder, uten mamma hadde det ikke vært mulig for Lars og meg å reise bort på ferie og messer.

"Jeg gleder meg til å lese, du skriver så morsomt", sa noen da jeg fortalte om hvor vanskelig det var å skrive dette innlegget. Det ble ikke så morsomt. Kunne kanskje krydra det med noen morsomme anekdoter om hverdagen, men det får bli en annen gang. Nå skal det spises kake, selges masse fint og dagen skal nytes med de som betyr mest!

Forresten, et syteavsnitt til. Ikke én gang på fem år har Adressa kommet på å skrive om oss. Vi takket alltids nei til et hjemmebesøk for fire-fem år siden, men det var fordi leiligheten nettopp hadde vært i Elle og Boligdrøm hadde vært innom og tatt bilder. Det skrives om enhver lille pop-up, om små og store nyåpninger, men ikke om oss. Aller ivrigst er Adressa på å skrive om konkurser, men vi håper vi slipper å få spaltebredder av den grunn.

Takk til de som leste helt hit, takk til de som handler og med det gjør det mulig for butikker som vår å finnes!

Kristian

34 kommentarer:

 1. Gratulerer med jubileet 🎈 Det er en tøff bransje med mye konkuranse og etterhvert ikke de beste marginer på varer- men fantastisk at dere opplever økning☘️ Kanskje du i all beskjedenhet skulle ta kontakt med Adressa selv og "bjuda på lite" med en "hjemme hos" og ikke minst få reklame for nettbutikken?! Lykke til videre🙏🏻 Beste hilsen Monica, aka Karlottes hjem☺️

  SvarSlett
 2. افضل شركة تنظيف منازل بالرياض لا تقلقى بعد الان نحن كشركة متميزة فى أعمال التنظيف سوف نساعك فى الحصول على أفضل خدمات التنظيف البيوت والمنازل فى أقل وقت وبدون مجهود ؛ وبجودة فائقه لم تحصلى عليها من قبل
  شركة تنظيف شقق بالرياض
  شركة تنظيف مجالس بالرياض
  شركة تنظيف بيوت شعر بالرياض

  SvarSlett

 3. شركة التاج الملكي أرخص وأفضل وأكبر

  شركة تنظيف ابوظبى
  ، فتمتلك العديد من المقومات الرائعة التي تميزها عن غيرها من الشركات، حيث أن التنظيف يعتبر من الأمور الشاقة للغاية للمرأة خاصة إذا كانت المرأة تعمل فيكون ليس لديها وقت فارغ لتتم عملية التنظيف، حيث أن

  شركة تنظيف فى ابوظبى
  تمتلك عمالة مدربة على مستوى عالي من الجودة ولديهم خبرة تتعدي الخمس سنوات في مجال التنظيف، فالمرأة تكتشف البقع من بقايا المشروبات والطعام فلابد على أي مرأة أكتشافها لهذه البقع أن تقوم بالأتصال على الفور على

  شركة تنظيف مسابح ابوظبى
  ، حتى تعمل

  شركات تنظيف المنازل ابوظبى
  على تنظيف جميع الغرف والمطابخ والحمامات التي توجد في البيوت.

  تنظف فلل ابوظبى


  ماذا تقدم لعملائها
  تقدم

  شركة تنظيف شقق ابوظبى
  العديد من الخدمات والمميزات لعملائها حيث تعتبر من أفضل الشركات التي تعمل في مجال التنظيف، فتستخدم

  خدمات تنظيف ابوظبى
  العديد من المساحيق التي تعمل على إزالة البقع نهائياً.

  حيث تستخدم

  تنظيف منازل ابوظبى
  مساحيق خاصة لأزالة بقايا الطعام من المطابخ وخاصة السيراميك فالمطبخ لابد من تنظيفه جيداً وعدم أهماله حتى لا تتراكم الدهون والشحوم، كما أن المطبخ لابد من تعقيمه وترتيبه بأستمرار حتى لا يراكم الحشرات الزاحفة والطائرة وتعمل على تلوث الطعام وإصابة الإنسان بالأمراض.
  كما أن

  شركات تنظيف المنازل ابوظبى
  تعمل على خصم خدمة التنظيف لجميع العملاء، حيث أن

  شركات تنظيف المبانى ابوظبى
  تمتلك مهارة فائقة في مجال

  خدمات تنظيف ابوظبى
  التنظيف وتمتلك أفضل المعدات والألات التي تستخدم في مجال التنظيف، لذا لابد من التعامل مع هذه الشركة لأنها أكبر

  شركة تنظيف بالبخار ابوظبى
  تمتلك خبرة وجودة في الوطن العربي كمام تقدم

  خدمات تنظيف بالبخار ابوظبى
  منها

  شركة تنظيف كنب بالبخار ابوظبى

  SvarSlett
 4. شركتنا التاج الملكى تعتبر

  افضل شركة مكافحة حشرات ابوظبى
  ، حيث تعمل على أبادة جميع الحشرات سواء الحشرات الزاحفة أو الحشرات الطائرة، وجميع الحشرات تضر بصحة الإنسان خاصة الأطفال لذا لابد التخلص من جميع الحشرات التي تؤذي صحة الإنسان، حيث أن

  شركة مكافحة الفئران ابوظبى
  تستخدم شركتنا العديد من المبيدات الحشرية الغير مضرة بصحة الإنسان لأنها مصرح بها من وزارة الصحة بابوظبي، لذا فأنها أمنة جداً ولا يوجد بها ضرر، لذا لابد أن نتخلص من جميع الحشرات حتى لا يحدث للإنسان أي مكروب وذلك لم يحدث إلا عن طريق

  شركة مكافحة حشرات ابوظبى
  .
  أهم المميزات التي تقدمها

  شركة مكافحة البق ابوظبى

  شركة مكافحة حشرات فى ابوظبى

  شركتنا تعمل على مكافحة جميع الحشرات، حيث تعتبر أحسن

  شركة مكافحة النمل الابيض ابوظبى
  ، وتعتبر أفضل

  شركة مكافحة الثعابين ابوظبى
  ، من ثم نعرض لكم جميع المميزات التي تخص

  شركة مكافحة الرمة ابوظبى
  :-
  • عند أكتشاف أي نوع من الصراصير فعليك أن تقوم بأستبعاد القطعة التي يوجد فيها هذه الحشرة حتى لا تنقل العدوي لغيرها من قطع الأثاث، حيث تقوم

  شركة مكافحة الصراصير ابوظبى
  بعمل معاينة لجميع قطع الأثاث وعمل أبادة تامة من هذه الحشرة التي تعمل على تلوث الطعام وإصابة الأطفال بميكروب، وتستخدم شركتنا لمكافحة الصراصير أفضل أنواع المبيدات لطردها نهائياً من المنزل وعدم عودتها مرة أخرى.
  • وعند أكتشاف أي قطع من الملابس ممزقة فلابد من البحث عن وجود نمل أبيض، حيث تقوم مكافحة حشرات الامارات
  بعمل معاينة أولاً لمعرفة المكان الذي يأتي منه النمل ثم تستخدم الشركة المبيد الحشري المناسب لكي يعمل على طرد النمل نهائياَ من المنزل.

  SvarSlett


 5. لقد اصبح يعاني العديد نن الأشخاص خلال الفترة الاخيرة مشاكل بالاحساس بارتفاع درجات الحرارة وآخرون يعانون في فصل الشتاء من مشكلة تسرب مياه نتيجة للامطار ،اعزائي هل تعلمون أن هذا ناتج عن الاهمال في القيام بعمل

  شركة عزل اسطح بصفوى
  سواء عزل حرارى بصفوى او مائى بصفوى او عزل فوم بصفوى ،ان عملية عزل الاسطح وتختلف انواعها اصبحت تشكل اهمية كبيرة لك الايام ،الكثير من الاشخاص يقلقون بشأن التكلفة فاليوم نقول لكم لا داعي لاي قلق على الاطلاق لليوم سوف تكونوا باتمام عملية العزل اي كان نوعها على ايدي متخصصون في ذلك وخبراء بواسطة افضل مواد عزل واستخدام افضل الادوات ويكون كل هذا بسعر بسيط فقط مع المستقبل

  ارخص شركة عزل اسطح بصفوى
  هذه من اهم الشركات التى تقدم خدمة في ذلك المجال اسمها ثقة

  عزل اسطح بصفوى
  و

  شركة عزل مائى بصفوى
  و

  شركة عزل حرارى بصفوى
  و

  شركة عزل فوم بصفوى

  SvarSlett
 6. تهتم

  شركة تنظيف بصفوى
  بتنظيف الفنادق من الداخل والخارج وتنظيف الحوائط والارضيات والواجهات والاعتماد على افضل مواد التظيف والتعقيم وتنظيف الفرش والسجاد والانتريهات الخاصة بالفندق كما تعتمد نحن

  ارخص شركة تنظيف بصفوى
  على مجموعة من المعدات والالات الحديثة التى تقوم باعمال النظافة كاجهزة البخار واجهزة التكيف واجهزة التعقيم لانجاز عملية النظافة على اعلى مستوى كما تهتم نحن

  شركة تنظيف منازل بصفوى
  بتوفر اجود انواع المنظفات والمطهرات


  شركة تنظيف موكيت بصفوى
  و

  شركة تنظيف شقق بصفوى
  و

  شركة تنظيف كنب
  و

  شركة تنظيف مسابح بصفوى
  و

  شركة صيانة مسابح بصفوى
  وايضا

  شركة تنظيف مساجد بصفوى
  و

  شركة صيانة مساجد بصفوى

  SvarSlett

 7. عزيزى العميل مع كثرة الشركات فى المملكة العربية السعودية ازدادت اهمية تميز افضل شركة تنظيف بالطائف عن غيرها من الشركات لان مع الكثرة وانتشار شركات النظافة فالعملاء اصبحوا يتطلعون الى الافضل فى الخدمة والمناسبة فى الاسعار

  شركة تنظيف ستائربالطائف
  شركة تنظيف شقق بالطائف
  شركة تنظيف سجاد بالطائف  تنظيف فلل بالطائف
  شركة تنظيف فلل بالطائف
  تنظيف شقق واستراحات بالطائف
  شركة تنظيف شقق واستراحات بالطائف
  تنظيف اثاث المنازل بالطائف
  شركة تنظيف اثاث المنازل بالطائف
  تنظيف واجهات زجاج بالطائف
  شركة تنظيف واجهات زجاج بالطائف


  http://beit-alezz.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%A7%D8%A6%D9%81/

  SvarSlett
 8. شركة مكافحة حشرات بالطائف قادره على القيام باعمال المكافحة والقضاء على اى نوع من الحشرات بالاعتماد على احدث الالات والماكينات التى تقوم بالوصول الى اصعب الاماكن التى من الممكن ان يتواجد بيها الحشرات
  شركة رش مبيدات بالطائف
  شركة مكافحة النمل الابيض بالطائف


  شركة مكافحة الفئران بالطائف
  مكافحة الفئران بالطائف


  http://beit-alezz.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D9%85%D9%83%D8%A7%D9%81%D8%AD%D8%A9-%D8%AD%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%A7%D8%A6%D9%81/

  SvarSlett
 9. الشركة الاولى في مجال التنظيف وتنظيف الخزانات الشركة التي تعمل جاهدة على اسعاد العملاء وتلبية خدماتهم بكل سهولة ويسر وبدون اي مصاريف اضافية .
  شركتنا شركة الوادي الملكي هي الشركة الأفضل في مجال التنظيف الشامل والذي يشمل مجال تنظيف كنب وتنظيف مجالس وتنظيف سجاد وتنظيف موكيت وغيرها من الخدمات التي يحتاج اليها العملاء لذا لا تترددوا في الاتصال بنا :
  0561406668
  شركة الصقر الذهبي للخدمات المنزلية


  شركة تنظيف الخزانات في دبي
  شركة تنظيف خزانات في الشارقة
  شركة تنظيف بدبي

  SvarSlett
 10. شركة تنظيف بالبخار بدبي نحن شركة متخصصة في تنظيف الأدوات المنزلية الحديثة في دبي.
  وهي تعتمد على أفضل طرق التنظيف الحديثة من خلال الآلات والأجهزة التي تحافظ على تنظيف المواد الخام للأثاث.
  تقوم شركة التنظيف في دبي بتنظيف الأفران والسجاد والموكيت بدقة وسرعة. تدريبهم على أفضل طرق التنظيف.
  شركة دبي للبخار لديها طرق دقيقة وسريعة وعالية الجودة
  وهو يختلف من حيث نوع المواد الخام المستخدمة في التصنيع وكل نوع لديه طريقة للتنظيف لمنعه من التلف لهذا نراجع الأنواع المختلفة للحبيبات وكيفية تنظيفها من خلال عمال شركة تنظيف في دبي:
  شركة تنظيف بالبخار في دبي
  شركة تنظيف بالبخار بالشارقة
  شركة تنظيف بالبخار في عجمان
  شركة تنظيف بالعين
  شركة تنظيف مباني بابوظبي
  شركة تنظيف المباني برأس الخيمة
  شركة تنظيف مباني بالشارقة
  شركة تنظيف مباني بعجمان
  شركة تنظيف مباني بالعين
  شركة مكافحة حشرات عجمان
  اتصل الآن :0561418399

  SvarSlett
 11. Jeg heter Linnea Magnus, jeg kommer fra Oslo, men jeg er flyttet til Skottland med mannen min, jeg vil dele denne gode nyheten om livet mitt med alle og med de som trenger hjelp i tårnekvinner / Forhold. Jeg led i seks år, min mann forlot meg og fortsatte å ha en annen kvinne bare fordi familien hans ikke elsket meg, og fordi jeg ikke kunne gi ham en baby, gråt jeg i syv år fordi mannen min skilt meg. Jeg leter etter staver som skyen hjalp meg på nettet. Jeg møtte så mange tryllekunstnere, de hevdet alle pengene uten å hjelpe meg, men den 3. juni 2019 så jeg et online bidrag fra en god magiker som heter Drigbinovia. Jeg bestemte meg for å komme i kontakt med ham da jeg kom i kontakt med ham, han fortalte meg at problemet mitt var løst fordi jeg hadde kontaktet ham, jeg fortalte ham alt mitt problem og han lovet å hjelpe meg å returnere mannen min tilbake. Drigbinovia instruerte meg og viste meg hva jeg skulle gjøre så jeg følger alle instruksjonene og gjør det han ba meg gjøre etter tre dager han fortalte meg at mannen min vil ringe meg før jeg sover den dagen og beklager. Så snart han fortalte meg alt, ringte mannen min meg og spurte meg om å ta ham tilbake etter seks år med skilsmisse. I dag deler jeg denne meldingen fordi jeg vil at verden skal vite og det er en god jobb, og jeg er også veldig glad for å være gravid, og for de av dere som trenger hjelp, problemer med jobb eller kampanje, kontakt Drigbinovia i dag og løse problemet ditt her er e-post: doctorigbinovia93@gmail.com eller whatsapp ham på jeg +2348144480768 Jeg lover deg at ditt problem vil bli løst

  SvarSlett
 12. وبسایت موسسه ستاره دانش پارسیان (اپلای استار) مرجع اطلاعات در خصوص تحصیل در آلمان، ویزای دانشجویی آلمان و کمک هزینه تحصیلی آلمان آماده خدمت رسانی و مشاوره به شما علاقه مندان به تحصیل در آلمان می باشد.
  دوره های کالج در کانادا
  دوره های کارآموزی در کانادا

  SvarSlett
 13. هوم کا یک مجموعه ارائه دهنده خدمات سلامت از جمله پرستاری، پزشکی و خدمات توانبخشی در منزل و محل شما است. هوم کا کادر مجرب مراقبت و درمانی خود را بسته به نوع درخواست به شما تخصیص می دهد. تنها با یک تماس و یا با چند کلیک می توانید از مشاوره و خدمات هوم کا استفاده کنید.
  نیاز های سالمند
  مرکز خدمات پرستاری

  SvarSlett
 14. Skip Hire Nottingham is the best skip hire services provider in Nottingham. Skip Hire Nottingham offers cheap prices and all kinds of skip sizes as we value the needs of our customers. We provide our services all across at a competitive price. Book your order now and Get 20% instant discount.

  SvarSlett
 15. Nice Blog !
  QuickBooks Error 102 is a banking issue that may occur when there are some technical issues in the website. call us and get quick and the best service for QuickBooks issues.

  SvarSlett
 16. Nice Blog !
  Our experts at QuickBooks Customer Service Number take pride in giving the best service for QuickBooks in this difficult situation of COVID 19.

  SvarSlett
 17. How much money does Yelawolf make monthly and yearly? How much is Yelawolf's net worth? Yelawolf is a famous celebrity rapper, singer, songwriter, fashion designer, and businessman from Gadsden, Alabama, United States. Yelawolf Net Worth & Biography

  SvarSlett
 18. How to Play Baccarat - WURRI STEAM
  A 바카라 popular card game where players bid the number of tricks they would septcasino like to see before they begin the game, players bet the number of tricks หารายได้เสริม they

  SvarSlett
 19. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 20. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 21. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 22. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 23. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 24. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 25. Hi there! I would like to let you know Mixxerly is the most accurate and best website to learn about all your favorite celebrity net worth. It is even better than other celebrity net worth websites. Mixxerly publishes in-depth net worth information about famous celebrities. Mixxerly also publishes famous people's biographies. It is the best website for such information I've seen so far. Mixxerly.com is your premier publication about latest events, celebrity net worth, personal finance, technology, motivation and valuable resources to help you keep growing yourself.

  SvarSlett