mandag 30. mai 2011

Frokost med det lille ekstra

Det sies at frokost er dagens viktigste måltid. I fjerde strides det litt om denne myten. Mens Himmelgutten spiser plikoppfyllende frokost hver eneste dag, er det stort sett bare i helgene at Dekoratøren faktisk spiser frokost. En yoghurt når man kommer på jobb kan knapt klassifiseres som frokost, i hvert fall når man sammenligner med keiserlig helgefrokost.


I helgen byttes tørre knekkebrød og God Morgen yoghurt ut med oppdekket bord og te på kanne. Pålegget får ligge på fat, og er Keiserne i riktig godt humør skal man ikke se bort i fra at sølvtøyet tas frem. Det finnes alltid en anledning til å bruke finbestikket.


Oftest står egg og bacon på menyen på søndag formiddag. Ikke bare er det enkelt og godt, det metter skikkelig også. Det hender ofte at helgefrokosten inntas godt forbi formiddagen. Det heter kanskje brunsj når det har blitt ettermiddag allerede?Poenget er at helgene nesten utelukkende bærer preg av kos og nytelse. Det gjør godt å spise en litt staselig frokost. To brødskiver i sengen kan være staselig det også, misforstå rett. Cluet er å legge til de små tingene. Te fra kanne, syltetøy i skåler, sølvtøy, pålegg lagt opp på fat, og så videre. Det er i grunnen fantasien og lysten til å gjøre det lille ekstra som setter begrensninger.


Utvalget av dekketøy og annet i skapene hos gutta er det ikke noe å si på. Noen favoritter går stort sett igjen på frokostbordet, men det dukker ofte opp noe "nytt"på bordet hver uke. Det kan være alt fra nylig innkjøpte Fretex-funn til glemte skatter fra loftet. Faktisk kan Keiserne røpe at det er få ting både på loftet og nede i leiligheten som ikke er i bruk i løpet av en måned. Det må vel i grunnen til for å rettferdiggjøre alt innholdet tetrisloftet.


Siden helgefrokostene som oftest er av en staselig variant, er det i grunnen greitfor guttene å spise knekkebrød og yoghurt i ukedagene. Ja, selv keisere har hverdager.

Ha en super start på uken!
Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. Hei Hei!
  Jeg skjønner godt dere har funnet en annledning for sølvbestikk denne gangen jeg! Den store (lille) begivenheten nærmer seg, men jeg skal ikke
  røpe det om dere vil 'si det selv' tjihi;-))))
  noen blir vel nyskjerrige nå, men det er vel bare gøy..
  klem fra Meg

  SvarSlett
 2. Ja, jeg bliver vildt nysgerrig nu!!!

  SvarSlett
 3. Hehe, hva skjer?
  Forresten, kommer dere på glansdagen?

  SvarSlett