Kalenderen viser at det er under to måneder til jul, og da er jo strengt tatt på tide å begynne å tenke på årets julebakst. I hvert fall dersom man vurderer å tilføre en ny sort, eller bytte ut en av de syv slag med en sprekere variant. Undertegnede skal ikke gå inn i en diskusjon rundt hvilke sorter som er spreke eller ei. Julebakst forsvinner uansett raskt oppe i andre. Det som også er sikkert er at oppskriften som ble testet i helgen slår mange andre kakeoppskrifter.
Forrige ukes oppskrift med lakrisketchup slo an blant mange lesere og responsen var bra. Derfor slo Himmelgutten seg løs med nok en lakrisoppskrift fra Johan Bülow, denne gangen for søtmonsene der ute. Lakriscookies med tranebær er ikke bare verdens enkleste kjeks å snekre sammen, de er definitivt også noe av det beste man kan putte i kakeboks. Selv Dekoratør-mams'n, som vanligvis ikke er noe glad i småkaker, klarte ikke å beherske seg da hun fikk servert nystekte cookies til søndagskaffen.
Alle ingredienser blandes i en kjøkkenmaskin og deigen rulles til en lang pølse. Pølsen pakkes inn i bakepapir og legges i fryseren i minst en halv time. Deretter tas deigpølsen ut av fryseren og skjæres i 1 cm tykke skiver som legges på bakepapirkledte stekeplater. Kakene stekes ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter. Avkjøl kakene helt før de nytes med en nytrukket kopp te. Tips: Lag deigen og oppbevar rullen i fryseren (pakket godt inn i bakepapir og plast). Da har du alltid noe klart til kaffen om du får gjester på kort varsel.
Oppskriften er hentet fra Lakrids by Johan Bülows sider. Disse kjeksene treffer garantert de fleste gjester som kommer på besøk. Håper de faller i smak hos nettopp deg også. Her går de ned på høykant (takk og pris for dobbelt porsjon).
Ha en strålende kveld!
Forrige ukes oppskrift med lakrisketchup slo an blant mange lesere og responsen var bra. Derfor slo Himmelgutten seg løs med nok en lakrisoppskrift fra Johan Bülow, denne gangen for søtmonsene der ute. Lakriscookies med tranebær er ikke bare verdens enkleste kjeks å snekre sammen, de er definitivt også noe av det beste man kan putte i kakeboks. Selv Dekoratør-mams'n, som vanligvis ikke er noe glad i småkaker, klarte ikke å beherske seg da hun fikk servert nystekte cookies til søndagskaffen.
OPPSKRIFT (25-30 stk)
200 g hvetemel
125 g mykt smør
160 g rørsukker
1 egg
½ ts bakepulver
15 g Raw Liquorice Powder
15 biter lakris (her brukt No. 5)
70 g tørkede tranebær
200 g hvetemel
125 g mykt smør
160 g rørsukker
1 egg
½ ts bakepulver
15 g Raw Liquorice Powder
15 biter lakris (her brukt No. 5)
70 g tørkede tranebær
Alle ingredienser blandes i en kjøkkenmaskin og deigen rulles til en lang pølse. Pølsen pakkes inn i bakepapir og legges i fryseren i minst en halv time. Deretter tas deigpølsen ut av fryseren og skjæres i 1 cm tykke skiver som legges på bakepapirkledte stekeplater. Kakene stekes ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter. Avkjøl kakene helt før de nytes med en nytrukket kopp te. Tips: Lag deigen og oppbevar rullen i fryseren (pakket godt inn i bakepapir og plast). Da har du alltid noe klart til kaffen om du får gjester på kort varsel.
Oppskriften er hentet fra Lakrids by Johan Bülows sider. Disse kjeksene treffer garantert de fleste gjester som kommer på besøk. Håper de faller i smak hos nettopp deg også. Her går de ned på høykant (takk og pris for dobbelt porsjon).
Ha en strålende kveld!
Himmelgutten
Oi, de så gode ut! Oppskrift er allerede notert, gleder meg til å teste de ut :)
SvarSlettHa en fin kveld videre.
Klem Camilla
Tror jeg skal komme å gå knask eller knep hos dere på onsdag :)
SvarSlettÅhhh! Må helt klart testes! Takk for deilig inspirasjon!
SvarSlettKlem Merete :)
Uhm de ser gode ud. Skæg kombination med lakrids og tranebær.
SvarSlettKnus
Ja, de så spreke ut! Går det bra med den nystartede butikken?? Var inne og tittet der en dag, og det så flott ut!
SvarSlettMmmm, de så gode ut, og herlig med lakris istedefor den vanlige sjokoladen! MÅ prøves, i helgen ;-)
SvarSlettFy søren så gode disse ser ut - har nå bestilt alt nødvendig av lakrisprodukter i nettbutikken deres for å bake disse selv:)
SvarSlettHa en fin dag - klem fra Bente.
Oh lord, her prøver man å holde seg unna sukker på ukedagene, med varierende hell! Fristekerisere!
SvarSlettJa disse skal jeg lage til jul!
SvarSlettHar akkurat bestilt litt juleting av dere nå. Flott og spennende blogg og webbutikk!!
:-)
Hilsen fru Blaa i Brevik