lørdag 17. mars 2012

Ukens oppskrift: Scones

Det er krise hos gutta i andre. Speilreflekskameraet er ødelagt og på vei til noen dyktige kamerareperatører på Østlandet. Reparasjonstiden kan ta mer enn ønsket tid, og dermed blir det en realitet av Dekoratørens tidligere vaslet dypdykk i bildearkivet. Ikke helt ønskelig, men alternativet om å unnlate blogging i noen uker fremover er utelukket. Himmelgutten bladde seg i ettermiddag gjennom matbildene fra 2011 og kom over noen som passer perfekt i helgen.


Scones er både lettvint og veldig godt. Det tar maks 20 minutter fra man setter i gang til de står rykende ferske på frokostbordet, som gjør at frossenrundstykker har en skummel konkurrent. Uventet besøk trenger man ei heller frykte selvom fryseren er tom. Etter Dekoratørens gjærbakstbonanza tidligere i vinter er ikke det akkurat tilfellet i andre. Men man vet jo aldri hva gjestene kunne komme til å ønske seg når de ringer på døra. Ikke for det - uventet besøk er i grunnen meget sjelden nå til dags, eller hva?


SCONES
5 dl hvetemel*
2 ss romtemperert smør
2 ss brunt sukker
1 egg og melk til det blir tilsammen 2 dl væske
3 ts bakepulver
en klype salt
*kan bruke en blanding av fin og sammalt hvetemel.
 

Man blander alt det tørre og smuldrer smøret inn i melet før man tilsetter væsken og rører det hele sammen raskt til en deig. Deigen settes på bakepapirkledt stekebrett ved hjelp av en spiseskje og stekes til kakene er gylne (ca 10 minutter) ved 220 grader varmluft. Scones smaker aller best lune sammen med nylaget kaffe og pålegg. Syltetøy og "clotted cream" hører til dersom man serverer de til søndagskaffen. Lemoncurd funker utmerket også.


Da kan selv den mest kjøkkensky bloggleser overraske med en søndagsfrokost litt utenom det vanlige imorgen. Tips til annet innhold og varianter av scones finner dere hos Kjøkkentjeneste.


God helg, godtfolk!
Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. Ingen kan dekke så fine bord som dere asså, dette ser jo så godt ut;) Ha en fin helg videre, Wilhelmine

  SvarSlett
 2. Huff, man blir jo skikkelig hjelpeløs uten kamera!! Får håpe på rask reparasjon for deres skyld. Fine bilder fra arkivet da:-)

  SvarSlett
 3. Scones er alltid en slager. Jeg okket og klaget på at det var kommet en Toro-variant, da kom det fort fra håndverkeren:"Hvis det er så lett å lage, hvorfor har vi det aldri da?" Her kommer det rett fra levra, ja.

  Godtfolk? Flyverten på flyet i dag brukte også det ordet i overkant mye, liker det ikke (men hva er det jeg ikke misliker da?).

  God helg og søndagsfrokost!

  Klem

  SvarSlett
 4. aaah det så godt ut!!! Tror jeg må strake veien til Dempsey Hill for å spise deilig laks og posjerte egg...med hollandaise-saus for sikkerhets skyld ;) Fint på en søndags morgen. Tusen takk for fabelaktig tips på bloggen min! Moro at du kjenner Singapore! Kom gjerne med flere tips! Indisk mat er absolutt en av mine favoritter og jakten på den perfekte Roti Prata er kontinuerlig ;)
  Ønsker dere en nydelig søndag begge to! xx m

  SvarSlett