torsdag 24. mai 2012

Hjerterom/uterom

Sommeren har kommet tidlig til vakre Trondhjem i år. Fønvind klokka åtte i slutten av mai skjer ikke ofte, men de gangene det skjer er det gjerne streik. Helt sant. Dekoratøren har mistet eksamener i bytte mot streik og godvær i sin ungdoms vår, helt greit.


Ingen streiker hjemme hos keiserne foreløpig, untatt kaffekverna som har begynt å merke leveringspresset etter at Dekoratøren begynte å drikke svart kaffe hjemme igjen. Ingen større konflikt i vente, for trusselen er at den erstattes med en lekker kvern fra KitchenAid. Bare så det er klart, dette er ikke nedrakking på de streikende. :)


Ute på balkongen begynner ting å ta form. Dekoratøren brukte ettermiddagen på å flytte og og potte om litt, og Ella syntes det som foregikk var veldig underholdende. Aller best var det når nye potter kom på golvet, da kunne den lille tyven nemlig stikke av med plantepinnene. Over og under her er det en potte erteblomster som blir fratatt merkingen sin. Pinnen ble til ti fliser like etterpå, så det er bra spirene begynner å ta form og kan skilles fra hverandre.


Lysslyngen fra Granit har kommet på plass den også, den kan skimtes såvidt på det øverste bildet. Hipp hurra for at det kom opp en stikkontakt ute i fjor! Ellers er det et par ting til som skal på plass. Det blir for mye sink sånn pottemessig, og sannelig er ikke halvstore og store potter en mangelvare hos keiserne.


Over her er pinnetyven i ferd med å forsyne seg med merkingen av brekkbønner, som hevn for at tomatplanten er satt for høyt til at man kan nappe til seg et blad. Trillebordet som ikke triller hadde balkongdebuten i dag, sannelig ble det fint. Oppå står alt spiselig, rene urtehagen.


Merkepinnen havnet sammen med rampen under bordet, i håp om at pappa ikke så det. Det er bare å gjøre stumpen så liten som mulig, da er det ingen som ser en...


Det går likevel greit, Dekoratøren svingte seg med dymoen i går kveld. Sinkskiltene har hengt på kurver før, det blir jakt på resten av dem i helgen.Gårsdagen var den store sommerinnkjøpsdagen for keiserne. I lånt bil kom de hjem med ny grill, mer blomster, ny kullsyremaskin og ny duk til balkongen. Lett vannavstøtende og med lekkert mønster var det lett å plukke med seg denne fra KID. Sammen med yndlingsputa fra Bungalow er sommerstemningen et faktum. 


Guttene håper på morgensol i morgen også, det betyr kaffe på balkongen før Himmelgutten sykler på jobb!
Nå er det blodig alvor her i sofaen, det er gramprii!
Dekoratøren

9 kommentarer:

 1. Fineste tyven jeg har sett. :)

  SvarSlett
 2. Pøj pøj i Grand Prix'et. Hepper, men kan jo ikke stemme.
  Glæder mig til at se kaffekværnen. Hvilken farve vælger I?
  Knus

  SvarSlett
 3. Enig med Høytrykk, fineste tyven!
  Så fint bord i sånn bambus. Jeg har akkurat skjøpt med en hel gjeng med slike stoler og et bord på bruktbutikken, 90 tallsputene må bort, riktignok pastell, men det får da være grenser…
  Jeg har kjøpt grå spray i dag for å spraye møblene, men er SÅÅÅ i tvil. Er jo tøffe i bambusfargen også.
  Akkurat nå får de bli sånn.
  KLEM

  SvarSlett
 4. Så flotte bilder! Ønsker meg også en sånn `hage`!
  Og kule Ella da! Hun er bare skjønn!;)
  God helg!
  Klem

  SvarSlett
 5. Sol og varme gjør jo Trondheim til verdens beste by:-)
  Blir jo riktig så fint på verandaen deres. Men de tomatene hadde kommet veldig mye lengere enn våre.
  Selv om våre bor i (byens minste) drivhus. Har dere frøsådd de selv?

  Skjønner godt at plassen frister til morgenkaffe :-) (og resten av dagen)

  SvarSlett
 6. Så koselig at dere stakk innom etter en kommentar fra gubben=) Hadde håper dere skulle spørre om noe annet enn tomater, for det er jeg skikkelig dårlig på!!! Vi har samme metode som dere, planter i vei, og håper på det beste. Etter noen år nå, så har vi lært et par småting! Det skulle bare mangle=) Tomatene bør stå lunt og varmt, og de trenger en del sol for å modne raskt. Dersom det er mindre sol, tror jeg bare det tar litt lenger tid før de modner. De bør få en del næring, og det fungerer fint å gi de den samme som dere bruker på inneplaner, Substral eller noe lignende. Lykke til=) Dere har superkoselig balkong, og dette kommer nok til å gå strålende=) Fin helg til dere=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Så koselig! Men du, la spes merke til de fargede terrakottapottene dine, hvilken maling har du brukt der?

  Linda

  SvarSlett
 8. Så koselig! Men du, la spes merke til de fargede terrakottapottene dine, hvilken maling har du brukt der?

  Linda

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Linda!
   Hvis det er de sjøgrønne du sikter til så er de kjøpt sånn. :)

   Slett