tirsdag 24. mai 2011

Helgeutflukt til bergstaden Røros

Guttene i fjerde har en tendens til å reise langt avgårde når først fridagene brukes til et avbrekk fra Trondhjem. Men hvorfor reise langt når man kan finne perler bare noen få timer unna. I helgen ble en lokal perle oppdaget på ny, da Keiserne tok med seg Dekoratørmams'n og Dekoratørpaps'n til bergstaden Røros.


Det er vel ikke akkurat høysesong i bergstaden for tiden, og snøen er for lengst forsvunnet. Helgeturen skulle egentlig funnet sted i vinter, men tiden flyr så fort at våren har nesten passert den også før man vet ordet av det. Reisefølget fant ut at dette ikke var så dumt allikevel. 15 grader og sol kan sies å være meget godt lokalvær.


Total avkobling var stikkordet for helgen, og ble etterlevd til det fulle. Byvandring, caféturer og deilig lokalmat fylte dagene. Litt shopping ble det også satt av tid til. Det viste seg at Dekoratørmams'n gikk guttene en høy gang hva shopping angår. De andre i følget klarte knapt å henge på den handleglade mams'n.Frykt ikke, kjære blogglesere. Ingen tur uten litt shopping av lokale varer. Både morrpølse og spekepølse fra Sølviks delikatesser fikk bli med hjem. Det var under Dekoratørens førjulstur til Røros med jobben den lille herlige butikken ble oppdaget. Oster og kjøttvarer i en rekke varianter er bare en liten del av hva man fristes med. Man kan rett og slett ikke vende nesa hjemover uten noen godsaker i bagen.Det var vel heller ingen overraskelse at litt pels fikk bli med hjem til leiligheten. Guttene lot seg dog ikke friste av reveskinnene og minkpelsen som lokalbutikken Standard skiltet med. Reinskinn derimot er begge guttene glad i, og en herlig lys skinnfell ble kjøpt inn og formålet er noe helt spesielt. Hva dette er, vil ikke guttene røpe enda. Følg med - innen kort tid skjer det noe i fjerde som vil endre på mye hos Keiserne.
På Røros nøt reisefølget godt av mye god mat og drikke. En stor fokus på lokalproduserte og kortreiste matvarer gjør ethvert måltid vellykket. Både rein og hjort tilberedes til himmelske retter. Skal si de fire storkoste seg! Overnattingen var det heller ingen ting å si på. Sjarmerende Erzscheidergården er nokså nyrestaurert og har en perfekt beliggenhet øverst i hovedgata. God service og en hjemmekoselig atmosfære gjør nok at en tur tilbake er høyst sannsynlig.


Helgeutfluten var dermed vellykket, og det var fire fornøyde reisende som gikk av toget i Trondheim søndag kveld. En kort get-away til en slik lokal perle anbefales på det sterkeste. Nye impulser og en miljøforandring kan gjøre underverker etter en hektisk jobbuke. Skal ikke se bort i fra at en ny helgetur blir realitet igjen om ikke så altfor lenge.

Ha en fin-fin fortsettelse på uken!
Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. I to forstår at leve det gode liv. Så dejligt, at I deler det med os. Det er da en helt fantastisk perle I der har fundet. Meget norsk og eksotisk ser der ud. Der vil jeg gerne tilbringe en weekend med min kæreste. I stedet tager vi til Malmö næste weekend. Hotel Mayfair er heller ikke at foragte, og Malmö er en hyggelig by, så vi glæder os. I har så meget ret i, at en weekend væk (behøver ikke være så langt væk) kan gøre underværker og føles som en hel lille ferie.
  Fortsat god uge til Jer to også:-)

  SvarSlett
 2. Heisveis...
  ja Røros er en perle...Var der i påsken:)
  ha en kos kveld..
  klemklem

  SvarSlett
 3. Å, guri så nygjerrig æ vart på ka dokker ska bruk reinsskinnet t! Si det no, si det no! Uansett så bli det nok lækkert, reinsskinn slår aldri feil:) :)

  Ser ut som æ må få med mæ et lite reisefølge t Røros i det århundre her. Helt enig i at tida går så fort at man rekk knapt å tenkt at man ska dra. Alt for leng siden æ va der.

  Lykke t med prosjekt. Klem:)

  SvarSlett
 4. Røros er så fint! Har hytte der :)
  Neste gang dere tar turen innom Bergstaden: besøk Thomasgaarden øverst i Kjerkgata. Et skjevt og gammelt bygg, der man nesten bør være under 150cm for å stå oppreist og får servert verdens beste (STORE) vafler. De selger kunst også..

  Jeg er også spent på hvor reinsskinnet ender opp? Følger med..Ha en fin uke! KLEM <3

  SvarSlett