Minipaier med kylling og asparges var en av denne månedens fristende oppskrifter i BoligDrøm. Paiene er i perfekt porsjonsstørrelse og passer like godt til middag som lunsj. For kokken i tidsklemma fungerer ferdiglaget butterdeig veldig bra, og gjør at paiene kan lages på langt kortere tid. Himmelgutten slo derimot til og laget paiene med hjemmelaget butterdeig. Så vanskelig er det jo tross alt ikke.
Fyllet i paiene ble laget av en bunt grønn asparges, noen kyllingfileter, en løk og frisk timian, i en saus av fløte, buljong og litt portvin faktisk. Husets portvin ble overraskende nok ikke drukket opp i jula, og var dermed glad for å bli tatt frem fra skapet en vårlig maikveld. Vinen gir et ekstra "piff" til paiene, og gjør smaken kanskje litt mer voksen. Det kan tenkes at paiene ikke blir en slager hos Keisernes nieser og nevøer.
Det er noe eget med hjemmelaget bakst som dette. Utseende blir en smule mer sjarmerende med ujevne kanter og litt rare former. Smaken er det derimot ikke noe å si på. Sammen med salat smakte de veldig godt til middag forrige dagen. De fungerte også utmerket kalde til lunsj dagen derpå. Det er greit med en avveksling fra knekkebrød innimellom.
Oppskriften på både paibunn og fyll finner dere på side 38 i sommerutgaven (nr. 5) av BoligDrøm. Fyllet kan lages dagen i forveien, deigen likeså. Da sparer man tid og gjør pailaging realistisk en ettermiddag midt i uka. Kan tenkes at det blir eksperimentering av fyllalternativer senere. Det er vel slik at nesten alt kan puttes i pai?
Ha en fin-fin onsdagskveld!
Himmelgutten
Nume num, de såk knallgode ut:).
SvarSlettHa en fin kveld
Kllem Hilde
MM, de ser jo bare så gode ut, hjemmelaget butterdeig, det er profft asså...ciao, Wilhelmine
SvarSlett