søndag 8. mai 2011

Ikke vær så nebbete

Lørdag ble en lat dag for guttene i fjerde. De kom seg ikke ut av huset før etter to, og tuslet til byen i godværet. Himmelgutten ville titte i butikker, Dekoratøren var ikke uvillig. Det ble smått med shoppingen. En liten gave til en nyfødt liten pike ble kjøpt, samt noe så fryktelig praktisk som refill til oppvaskbørsten. Så praktisk at det nesten går under kategorien kolonialshopping.


På vei bort til lørdagskaffe på Bakklandet ville Dekoratøren se innom bruktbutikken Etter min morfar, det var lenge siden guttene hadde sett innom. Damen bak butikken har klart å skape en søt liten nisjebutikk i Trondhjems bruktbutikkmarked. Butikken er ikke stor, men den er ryddig, fristende og byr på barndomsnostalgi for flere generasjoner. Dekoratøren skal nok ta med Mams hit en gang, hun finner sikkert noe hun har vokst opp med hun også.


Denne gangen fant Dekoratøren noe han har sett etter lenge. Et fint sausnebb stod og ventet på å få bli med hjem. Tallerknene som går igjen i halvparten av innleggene er brune i teinten, sausnebbet er svart. Det gjør ingenting, det passer perfekt.


På menyen i dag står torsk og rotgrønnsaker, da passer det godt å innvie nyanskaffelsen med hollandaise. Planen var å lage den fra bunnen, men etter å ha lest oppskriften og sett på klokken ble guttene enige om at Jacobs på papp var helt greit det også. Timian ble slengt oppi for fotoshooten sin del, la oss håpe at kartonghollandaise smaker godt med timian i...


Straks har Himmelgutten maten på bordet, Dekoratøren skal dekke på. Om enn noe enklere enn i går, selv om responsen på gårdagens innlegg var formidabel. Tusen, tusen takk for alle tilbakemeldinger alle sammen!

Keiserklem fra sommervarme Trondhjem

1 kommentar:

  1. God kveld!
    for en varme som har velsignet Trondheim i helgen,
    og i dag var det jo helt fantastisk! Det ble tid til en liten byrunde på oss på Lørdag også. Måtte såklart innom 'Etter min Morfar' midt i blinken den! Den over gaten fikk vi ikke besøkt, da de ikke åpner før 12, og jeg hadde mange på slep å ta hensyn til. Handlet et brett, og pokeraskebeger(!)
    Pute med Libertyblomster og kaninlampe kunne jeg heller ikke gå fra på Cornelias hus. Minnebrikken er full, så her er det tatt mye bilder....

    SvarSlett