lørdag 7. mai 2011

NIB-utfordring 2.0

Å dekke bord er såpass moro at keiserne i fjerde hiver seg på med et bord til i NIBs mai-utfordring. Begrensningens kunst er oppskrytt, det samme med less is more og det enkle er ofte det beste. Toill, som Dekoratøren sier når han er uenig i noe. Kveldens bord er dekket for aftenens middag, og i mangel av gjester har guttene diktet opp to.


Om man leser på bordkortene er det vel strengt tatt diktet opp fire, men det er kun for å kamuflere hva guttene selv heter. Det er ikke damer guttene omgås ofte, men det er damer de gjerne skulle hatt til bords. Divanykker er det Dekoratøren som stiller opp med til vanlig, hadde disse damene kommet hadde han fått litt sårt tiltrengt avlastning.


Dame Liz Taylor døde for to måneder siden, og det begynner å bli tynt i rekkene med de ekte filmstjernene. Kveldens gjester er still going strong, eller i alle fall offisielt i live. Hvem som fikk komme er styrt litt av hvilke bokstaver guttene fant i farten... Enda godt de ikke fant en J for Joan Fontaine, hun lever hun også og er søsteren til Olivia. Selv om de begge har passert nitti er de fortsatt uvenner, og slikt skaper jo bare dårlig stemning rundt bordet. Enda godt det ikke var en J å se...


Duken slapp unna strykejernet denne gangen også, lin er ganske fint når det får beholde nyvasket-teksturen sin. Serviettene er også i lin og stenvasket til enda finere tekstur. Arvet bestikk har kommet ned fra loftet, alt i størrelse hest.


Serviset er en god miks av Blond fra Designhouse Stockholm, Villa Collection og Fretex. Glassene er også en god blanding favoritter fra Hadeland og Indiska. Det er den gode miksen som skaper dynamikk i oppdekkingen.


Lysestaken er en av tre som har vært forvist til loftet i lang tid. Med livet som innsats fikk Dekoratøren den ene ned fra topphylla på loftet. Det gikk med et par glasslykter, men man må regne med litt svinn på store bruk. (Små bruk også, for den del.)


Himmelgutten hadde en tanke om å lage Sarah Bernard denne helgen, men siden kaker ikke bør inngå i dietten endte guttene opp med peoner ved samme navn. For at de noe tilårskomne gjestene lettere skulle se hverandre ble de lagt på duken.


Da er det like før maten kommer på bordet, vel bekomme!
Keiserne

17 kommentarer:

 1. eehhhh.....får vi se bordet, eller skal vi se det i vårt indre etter livfull beskrivelse? ;)

  SvarSlett
 2. Sorry, litt kameratrøbbel i aften. Skal ikke gjenta seg!
  Må redigere enda litt mer, men det blir etter maten gitt :)

  SvarSlett
 3. hehe, ikke no problem! det var myyyye finere på bildene deres enn i hodet mitt!! Nyyyyydelig!!! smakelig måltid!

  SvarSlett
 4. Wow så stilig!!

  Har fulgt bloggen deres en stund nå og elsker stilen!!

  Ha en fin lørdagskveld:)

  SvarSlett
 5. ..helt fantastisk kreativt og originalt pyntet bord!!!

  SvarSlett
 6. Haha for et herlig innlegg! Jeg heier på dere ;D Perfekt bord- akuurat passe avslappet glamour! Og peoner... det vakreste jeg vet!!! Trenger nesten ikke mer enn det... Håper måltidet smakte. Stemningen var det neppe noe å si på. Lykke til i kåringen. xx M & the dog

  SvarSlett
 7. Flinkiser!!
  Superfint bord :)
  Kos dere og lykke til!!

  Klem
  Amalie

  SvarSlett
 8. Nydelig, nydelig, nydelig. Helt klart et av mine favoritt bord..

  SvarSlett
 9. Utrooooolig flott! Flinke flinke flike!*smile*

  SvarSlett
 10. Aiaiai, dette var flott! Elsker miksen av tekstilen som er knørva,glasset,sølvet, peonane,ja heile pakka! En av mine absolutte favoritter dette ja;)
  Klem kristine

  SvarSlett
 11. OOOOh, kult og flott og lekkert! Litt av en gjesteliste også :)
  Lykke til!
  Klem

  SvarSlett
 12. Jeg tror vi har en vinner!!!
  Veldig fint!!:)
  Janni

  SvarSlett
 13. Nok et fantastisk bidrag fra dere. Litt sånn kongelig scwung over det!
  Ha en herlig søndag :)

  SvarSlett
 14. Fytti for et lekkert dekka bord:).
  Klem

  SvarSlett
 15. Fantastiks fint dekket bord og så mange fine detaljer :)

  SvarSlett