torsdag 5. mai 2011

NIB-utfordring

NIB utfordrer denne måneden til å vise festbord, og guttene i fjerde melder seg på med iver og glede. Å dekke bord er moro, både til hverdag og fest. Under mottoet at hver dag er en fest har Dekoratøren dekket bord mens Himmelgutten lagde middag. Korianderen begynte å bli slapp, så menyen ble thaimat.


Messingbestikket har Dekoratøren arvet fra Mor og Far via Mams'n. Det er ikke direkte utslitt, det har knapt vært brukt før. Dekoratøren tok det med seg da han flyttet, så det har med andre ord ligget på loftet i snart åtte år. Takk til NIB for denne utfordringen, som vanlig ved en utfordring kommer man på ting man kan bruke annerledes enn man har gjort før.


Sausnebbene kommer fra Figgjo og Fretex. Det vil være en overdrivelse å kalle dem et funn. Dels fordi de hittil aldri har hatt mat i seg og dels fordi prisen var alt for mye for noe man ikke har en plan med når man kjøper det. Men fine er de, og de fungerer utmerket til Himmelguttens gode Tom Kha Gai. Han bruker ikke oppskrift på den lenger, og den blir bare bedre og bedre. Nam!


At peonsesongen er i gang er nesten ikke til å tro. Peoner er det mye av i asiatisk dekortradisjon, her pynter de bordet alene i små, enkle glassvaser. Peoner blir ofte sett på som veldig shabby blomster, men de kan godt brukes som en fin kontrast i andre sammensetninger også.


Ellers er det gjort veldig fargerikt til Keiserne å være. Linløper i mørk mint på nyvasket bord. Kurvbrikkene Himmelgutten kjøpte i New York fikk være med for å få inn litt natur. Casagenttallerkener som dekketallerkener, en Fretextallerken under sausnebbet og nye servietter. Gult er kult av og til, og disse er råkule.


Å dekke bord var så moro at Dekoratøren fikk lyst til å dekke et til. Det er jo så mye fint man kan ta fram fra skapet og bruke! NIB sier en plass at to bidrag er lov, så det spørs om det ikke blir det fra Keiserne denne gangen. Nå blir det sjokolade-sushi og Torsdag kveld fra Nydalen snart, for en kveld!

Keiserklem

9 kommentarer:

 1. nydeli!
  jeg fikk faktisk akkurat sånnen skål en gang.
  bruker den til sukkerbiter eller snop.
  god kveld i stuen!
  manu

  SvarSlett
 2. Lekkert bord!Begynner i rumle i magen her..... Nyt aftenmåltidet og lykke til i utfordringen :)

  SvarSlett
 3. Å så läckert! Ska bli riktigt spännande att vad ni lyckas med runda to, för detta vara bara så bra.

  SvarSlett
 4. Aldeles nydelig! Jeg fallt pladask kan jeg si*smile* Herlige farger, herlige kontraster og herlige detaljer!

  ...og dessuten ser maten super god ut også! Jeg elasker thai!*smile*

  ...tror nok dere kommer langt i denne utfordringen ja*smile*

  Ønsker dere en flott kveld!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 5. hihi..nå må denne frøkna køye, for jeg skriver altfor mange skriveleifer...det tåler ikke egoet mitt nei...*blunkesmil*

  ...skulle selvfølgelig stå; Jeg elsker thaimat...hihi*smile*

  Nattinatt*smile*

  SvarSlett
 6. Veldig fint bidrag! Liker fargene og detaljene!
  Lykke til!!
  Janni:)

  SvarSlett
 7. I er jo svære at konkurrere med. Er suppeskålene oprindelig til sauce? I så fald er det en god idé at bruge dem alternativt.
  Held og lykke, drenge...
  God weekend

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder av et nydelig dekket bord :-)

  SvarSlett
 9. Dette kan dere:) Helt nydelig kombinasjon. Lykke til, jeg heier på dere. Hilsen fra Molde, Telma. P.S. Gleder meg å få RBK på besøk i helgen.

  SvarSlett