onsdag 4. mai 2011

Mette-Marit får noe å tenke på

Et av nyttårsforsettene til Dekoratøren var å ikke "bare" stikke innom Fretex på vei hjem så ofte. Det har ikke gått så bra med det forsettet, og mandag gikk riktig galt. Om noen lurer på hvor mye de må handle for for å få varene i et gjenbruksnett som egentlig koster 15,- er det bare å sende en mail. Dekoratøren er smertelig klar over det.


Det er ikke bare Mette-Marit som har fått noe å tenke på, for å si det sånn. Heldigvis spurte ikke Himmelgutten hvor mye det var snakk om før guttene var hjemme. Heldigvis var han så blendet av omslaget på boken at han sa seg enig behovet for en salatbolle fra Figgjo og seks dessertskåler i glass fra Hadeland. Akkurat slike dessertskåler nektet nevnte Himmelgutt sin kjære å kjøpe på Stas. De kom i en gruppe på seks sammen med en mugge i samme serie og kostet når sant skal sies alt for mye.


To runder på Fretex har skaffet guttene hele åtte skåler til sammen, alle med den perfekte petrolfargen i stetten og passe store for to blad burde-spise-mindre-dessert. Nå mangler bare muggen, og den dukker nok opp den også etter hvert.


Figgjobollen var hel og fin, ikke et skår i sikte. Fargen og størrelsen var fin også, det var rett og slett ingenting som talte for at denne skulle få stå igjen på Fretex. Himmelgutten stod etter utpakking på kjøkkenet med avmålt angst i blikket da Dekoratøren meget billedlig forklarte hvor fint dette serviset var, hvilke farger det fantes i og at det stadig var ting å finne. Er det noe skapene ikke tåler så er det enda et servise.


Rundens morsomste fynda var derimot boken om Mette-Marit. Historien om hvorfra kronprinsessen har fått navnet sitt er kanskje ikke kjent for alle, men det var visstnok en Mette-Marit-boom på navnestatistikken en gang. Ingenting er vel bedre enn å bli kalt opp etter en heltinne fra litteraturen?


Som vår kronprinsesse har bokens heltinne vært med på mye forskjellig. Hun klarer brasene, hun blir berømt og hun gjør seg gjeldende. Nå er det vel en stund siden kronprinessen var russepike, og ballettskolen er hun vel ferdig med. Får håpe hun holder seg unna minkfarmen, det blir bare bråk av slikt...


Uansett mistenker Dekoratøren foratteren Bjørg Gaselle for å ha innehatt evnen til å se inn i framtiden. Det er nok en scene fra Quartfestivalen på nittitallet vi ser på forsiden. Mette-Marit har tatt ut hårrullene og iført det røde sollivet sjarmerer hun en skjeggete kronprins i senk nede i lyngen.

(Bjørg Gaselle er nok et pseudonym, hun er i alle fall ikke på Facebook.)

Ha en henrivende aften!
Dekoratøren

5 kommentarer:

 1. Hahaha.
  Takk for et artig innlegg :D
  Fine funn dog.

  SvarSlett
 2. He he, festlig! Tror nok det kommer flere sprelske bøker i den serien ;)
  Ref. innlegg på min blogg: Dere må jo bare ta toget ut til stabekk når dere er i oslo. Country shabby på majorstua er også et hett tips!

  SvarSlett
 3. Lover meg selv å frekventere Fretex oftere - jeg trenger nemlig søsken til mine gule figgjo-middagstallerkener i samme stil, og innser nå at det kan være håp.

  Gleder meg til referat og sammendrag når dere har lest boka :D

  SvarSlett
 4. Finns hon icke på Facebook finns hon icke i verkligheten. Helt korrekt. ;-D

  Härliga fynd fra Fretex. Själv hoppas jag på att finna tallrikar på lördagens planerade loppisbesök. Och med mannen på tur i Sverige finns det ingen som kan stoppa mig... :-)

  Ha det gott!

  SvarSlett
 5. Fantastisk flotte funn, må jeg si!
  Og et herlig innlegg med "et smil om munnen" ;))

  Takk for gleden!

  Klem fra Milla

  SvarSlett