mandag 9. mai 2011

I haven't told my garden yet

Det finnes en uskreven regel hos guttene i fjerde. Egentlig flere enn en, men den det er snakk om nå er nærmest ufravikelig. Når en av guttene har vært på reise, burde den keiseren som har vært hjemme få en liten bygave når maken kommer hjem igjen. Ingen regel uten unntak, det skal sies. Undertegnede er kanskje ikke den flinkeste til å etterfølge regelen. Heldigvis for Himmelgutten hadde Dekoratøren kjøpt med seg bygave på vei hjem fra messe i Kina for litt siden.


Ingen kinesisk gave denne gangen. Det er helt greit, for under en mellomlanding i Kongens by på hjemreisen klarte Dekoratøren å skvise plass i håndbagasjen (det kan nevnes tre kolli sådan) til en flott gave til mannen sin. Til stor begeistring fra undertegnede inneholdt gaven en supersøt skål og tilhørende fjøl fra 'ruth M'-kolleksjonen til Anne Black og Miss Dotty.


I farger nokså lik den guttene har mang en tallerken fra Fretex i, passer begge deler perfekt inn på frokostbordet. Den sjarmerende teksten "I haven't told my garden yet" får noen og enhver til å smelte. Til og med rabarbrasyltetøyet. Sammen med Gangstad Blå fikk syltetøyet lov til å få den ære av å delta på innvielsen under første helgefrokost hos Keiserne. Skal si de koste seg!


Selv sølvbestikket måtte frem den lørdagen. Guttene vet å gjøre litt stas på nyinnflyttet porselen. Når sant skal sies var det vel ikke enda mer dekketøy som var det mest hensiktsmessige å ta med hjem i bygave. Den setningen må leses igjen, og kanskje til og med oversettes. Det er nemlig ganske sikkert at guttene ikke forstår hva det betyr. Aldri har noe så flott som dette ikke fått bli med hjem til fordel for skapplass. Hva har man ikke en romslig loftsbod til?


Skåla og fjøla har allerede rukket å bli med på flere frokostoppdekkinger siden de ankom leiligheten. Det kan virke som om de storkoser seg. Det gjør i hvert fall guttene, som allerede ønsker seg flere ting fra samme kolleksjon. De har ikke snakket med hagen enda, men det er kanskje ikke nødvendig?

Ha en fin-fin start på uka!
Himmelgutten

2 kommentarer:

  1. eeeelsker skålene,
    og de kunne ikke passet bedre inn;-)
    klem

    SvarSlett
  2. Hei gutter:-) Fin blogg dere har...legger meg gjerne til som følger her. Aldeles nydelig skål og fjøl!! Hilsen trønderjente;-)

    SvarSlett