fredag 25. januar 2013

Når en kommentar treffer deg med et smell

Dette innlegget har surret og gått i hodet en stund, noen innlegg bruker lengre tid på å summe seg før de havner i tastaturet. Dagens er et sånt et. Keiserne har skrevet om utfordringene med å sette grenser for hva man deler og ikke deler før. Lange innlegg til tross, den som satte ord på det best var Kate i København. Hun skrev i en kommentar at det er forskjell på å være personlig og privat. Personlig er å sette ord på hva man tenker, føler og mener. Privat er å sette for mange ord på det, dele mer enn den som leser trenger å vite. Kate er en klok dame.Det var ikke den kommentaren innlegget skulle handle om, men den er verdt å skrive om likevel. I en tid med store forandringer i livet får man gjerne følelsene litt på utsiden av kroppen, og da er det vanskeligere å sette grensen for hva man deler. Guttene i andre har vært gjennom en periode med nettopp store forandringer. Det har ikke bare vært ranunkler og hjemmelaget müsli, det har vært ganske tøft også. Nå begynner ting å falle på plass, og likevel er det vanskelig å finne på ting å blogge om. Å konvertere en blogg om det gode liv over til å også bli en nettbutikkblogg er ikke enkelt, man vil jo ikke miste faste lesere, og man vil heller ikke støte bort lesere som har funnet bloggen gjennom nettbutikken.Faste lesere legger av og til igjen en kommentar om de liker det de ser, leser eller begge deler. En hilsen, en oppmuntring eller en innrømmelse om at joda, det er flere i samme båt. Keiserne kjenner igjen navnene til de som kommenterer, men kjenner langt fra alle sammen i det virkelige liv. En av gjengangerne har de spekulert lenge på hvem er, og trodde en stund de visste. Dette fine mennesket er glad i å lese, og er en av dem som leser innleggene fra start til slutt. Det setter guttene pris på, tekst har alltid vært en minst like viktig del av bloggen som bildene.


De trodde de visste, men der tok de feil. For en dag kommer det en kommentar så raus, og samtidig så sår at tårene begynte å renne. De renner fortsatt, hver gang kommentaren leses. Den setter ting så tindrende klart i perspektiv, og gjør det lettere å legge bagateller bak seg og sette pris på det livet man skaper seg. Du vet nok hvem du er, og du skal ha all mulig takk.


Fredag er en fin dag, keiserne slenger inn et musikktips på tampen av innlegget. Christel Alsos har gitt ut en ny plate, den er nydelig. Perfekt for en kald januarhelg. For dere som vil se mer på varene som er på dagens bilder: Mugge/vase, tape, trepotte og rund matte.

God helg!
Dekoratøren
13 kommentarer:

 1. Hmmm. bra innlegg. Skulle vel gjerne lest den kommentaren som slo deg ut :-) Så fine bilder du i tillegg viser i dag. Bloomingville tingene er skikkelig fine. Jeg har kjøpt trehusene og venter på porelenshusene fra keiserbutikken. Hilsen Astrid

  SvarSlett
 2. Hei. Veldig godt innlegg! Jeg er jo en sånn blogger som deler veldig mye fra mitt liv, men samtidig deler jeg faktisk ganske lite, nettopp fordi jeg skiller mellom det å skrive om personlige ting, men ikke private ting - det er faktisk en stor forskjell der! Vet jo ikke hva som satt deg/dere ut, men det er flott å oppleve at et annet menneske kan gjøre noe med deg på en sånn positiv måte. Og siden vi er i det ærlige hjørnet, så må jeg jo si jeg savner litt de gamle blogginnleggene før det ble nettbutikk - men skjønner jo at det er nettbutikken som gjelder nå. (men bloggen var kanskje litt mer unik før nettbutikken?). Uansett; er veldig glad på deres vegne at nettbutikken går så bra - bra jobba! Klem Cecilie

  SvarSlett
 3. Jeg måtte lese meg et par innlegg nedover, og jeg fant en kommentar som i hvert fall gjorde veldig inntrykk på meg. Kanskje det er den du sikter til, kanskje ikke. Uansett, du/dere har nok en gang levert et innlegg som jeg liker. På en helt annen måte enn de morsomme innleggene, de innleggene jeg må lese høyt for mannen min og som får meg til å le. Og det er det som er så bra med dere to, at dere er så nære, selv om dere er forholdsvis anonyme. I hvert fall for meg som aldri har truffet dere. Jeg har liksom dannet meg et bilde av hvem dere er, og jeg liker det bildet.
  For meg er det helt greit at dere skriver mye om nettbutikken deres for tiden. Det er jo helt naturlig. Hvem ville vel ikke ha gjort det? Og selv om mange av innleggene handler om den, så kommer det likevel innlegg innimellom med varme og humor som viser hvor fine mennesker dere er.
  En fin helg ønskes dere tre oppe i bartebyen! Voff til Ella.

  SvarSlett
 4. Det er klart at det å følge drømmene sine tar tid og energi, noe som vises på bloggen i den forstand at den handler mer om nettbutikk enn balkonglivet og hjemmebakst på fint porselen :) (Men det tar dere igjen senere ;) )
  Det viktigste, synes jeg er at det fortsatt er deres blogg og det ser man etter å ha lest noen få ord av det dere skriver. Dere skriver sjukt bra hele veien!

  Det er utrolig spennende å følge dere. Dere har faktisk vært med på å inspirere meg til å satse (jeg har ikke nevnt det på bloggen enda, men det kommer når ting er mer på plass), så stå på!

  Jeg digger dere og nettbutikken ihvertfall :)
  Lykke til videre :D

  klem!


  SvarSlett
 5. Flere som ble rørt av den kommentaren forleden... Fortsett som dere gjør gutter, del gleder, sorger, artige historier, oppskrifter, fine foto, reklame og inspirasjon!!
  Elsker Christels siste sanger og Conquer gikk på repeat de siste timene av en lang kontorfredag idag:-) Vurderer å gå på konserten hennes på Dokkhuset 22. febr.

  Stor klem fra Maratonjenta!

  SvarSlett
 6. Den var sterk den kommentaren! Fikk med meg den!
  Det er ikke uten grunn at deres blogg gjør inntrykk på andre! Dere balanserer godt grensen mellom personlig og privat synes jeg! Deres blikk på livet gjennom bloggen med gode tekster og fantastiske bilder gir masse inspirasjon. Og akkurat dette blikket på ting ser man overføres i interiøret deres! En utrolig herlig særegenhet og blikk for detaljer her som i livet ellers! Et interiør med sjel og varme, som også viser hva som betyr noe! Evnen til å la de små ting bety noe og være her og nå!:-)

  Stå på videre og fortsette den veien dere har staket ut! En inspirasjon og glede på mange måter for oss trofaste lesere! :-)

  Klem Hilde!

  SvarSlett
 7. Tak for Jeres kommentar, som med ét slag udnævnte mig til at være den "kloge kone" i København:-) Det vakte stor morskab herhjemme blandt gemal og ældste datter! Nu var de så også lidt oppe at køre over Danmarks sejr over Kroatien i håndbold, så måske det satte lidt fut i løssluppenheden. Men tak også for et fint indlæg. Lad os holde udkig efter hverdagslykken. Lad os skabe den for andre, og lad os sætte pris på den. Jeg vil lægge mig tilbage i puderne med den kop kaffe min elskede lige har lavet til mig. Denne dag tegner til at blive lykkelig. Men det er jo også lørdag, så man har visse forventninger:-)
  Knus fra Kate

  SvarSlett
 8. Jeg leser sjelden kommentarfeltene på andres blogger, så her henger jeg ikke riktig med, men uansett hengte jeg meg fast i deres blogg på grunn av den fine kombinasjonen av gode tekster og gode bilder. Småhumoristiske betraktninger om det å pusse opp, leve og det å blogge er artig lesing. Så ja takk til mer av det! (",)

  SvarSlett
 9. Kjære gutter!

  Jeg leste tilfeldigvis denne kommentaren fordi den stod rett ovenfor min egen, og jeg reagerte på samme måte som dere.. så sterkt og vondt. Men tenk, dere er en glede i denne jentas liv! Dere, med bildene og ordene og humoren og livsgleden, gir denne jenta et avbrekk fra det vonde. Det er en utrolig fin ting å tenke på. Og det viser at en blogg kan bety masse selv om man "bare" skriver om fine ting, interiør, puter og mat. Jeg er avhengig av bloggen deres og synes dere balanserer det hele på en særdeles god måte. Men hvis jeg kan komme med et lite ønske midt oppi alle tankene om hvor dere skal legge lista fremover, så har jeg inderlig lyst til at dere fortsetter å være litt personlige. Jeg tror de som finner dere gjennom nettbutikken også synes dette er greit. Dere har jo en egen nettside for varene, så da kan bloggen heller vise livet til to gutter som lever med mange av de tingene som man får kjøpt i nettbutikken. De som ikke liker den personlige twisten kan heller lukke bloggen og kose seg inne i nettbutikken.

  Dere skiller dere i allefall ut i bloggverdenen med herlige tekster, nydelige bilder, en annerledes, superinspirerende stil og guts! Stå på videre, dere har en stor fanskare:-)

  Klemmer og smil og heiarop fra Marthe

  SvarSlett
 10. Oj.. og der så jeg kommentaren fra deg Kristian, inne hos meg. Så glad jeg ble nå. Fine du!

  SvarSlett
 11. Dette må være en av de mest velskrevne interiørblogger, det skal dere virkelig ha!
  En stund siden sist besøk fra meg her nå, er så full av gulp og omringet av ammetåka.
  For meg er bloggen deres det samme før og etter nettbutikk, er så kult at dere har fått til det syns jeg! Klart det må ta på litt og. Er så fint skrevet innlegget, enig i at det er en fin balanse i tekstene deres.
  Ble også nysgjerrig på den sterke kommentaren. Er kjekt når folk kommer igjen og igjen og legger igjen fine ord <3
  Og btw den vasen var skikkelig stilig, skal inn å se i nettbutikken nå, snakkes :)

  SvarSlett
 12. <3 Viktig å vise at man etter pris på andre. Man skal ikke kimse av betydningen av de "små ting". Livet består av øyeblikk.

  SvarSlett