onsdag 16. januar 2013

Tid for te

Hjemme hos keiserne er det alltid tid for te, om det ikke frister mer med kaffe eller champagne da. De har begge sine favoritter, og noen felles. Kanelte er en perfekt alt mulig-te, det samme med kvedete. Himmelgutten har en forkjærlighet for jasminte, men der kan Dekoratøren styre seg. Første gangen keiserne møtte hverandre forsøkte Himmelgutt å imponere daten sin med at han drakk grønn te uten sukker. Dekoratøren bet ikke på. Grønn te uten noen form for tilsatt aroma smaker enten ingenting eller gress som har hengt på hesjestrengen en god stund. Det er snart fem år siden, det gikk jo bra med daten, grønn te-skryt til tross. 

 

En grønn te som derimot er veldig god er Darling Clementine sin, Citrus & Spice Ceremony. Den har et hint av sitron, anis og vanilje, og er like god som esken er fin. Keiserne dro i gang en tesmaking på stua i helga, og fant ut at Tante-koppen passet bra til denne teen. En ordentlig afternoon tea er det lenge siden de har vært på, og selv om denne tesmakingen foregikk uten bakverk, kompenserte de med å åpne sølvtøyskuffen og ta på seg tversover. Den på bildet over har Ingrid Riddervold sydd for guttene.


Harvestserien fra Darling Clementine er den første kolleksjonen som inneholder te. Nettbutikken har til tider vært utsolgt, men nå er alle fire variantene inne. I tillegg til å være te av høy kvalitet og med perfekte smakskombinasjoner er emballasjen en fryd for øyet. Esker med matt overflate, delikate farger og mønster. Neste te ut i testen er den som har blitt Dekoratørens absolutte favoritt, Mellow Moments.


Mellow Moments er svart ceylon-te med et hint av sitron, pasjonsfrukt og kiwi. I seg selv en liten fruktsalat, og mot smaken av svart te blir dette ren nytelse i en kopp. Dekoratøren hadde smakt på denne før tesmakingen, og når noe er så godt må man ta dekketøy fra øverste hylle. Farmors tekanne, som ser eldre ut enn den er, Dekoratøren bommet med 40 år da han forsøkte å tidfeste den. Det er nok drukket mye te av denne... Tekannen fikk følge av to perfekt mintfargede kopper uten hank fra Royal Copenhagen og oldemors kaketallerkener. Teen ser litt mørk ut i koppen, mørkere enn den er.Inni de fine eskene finner du like fine poser og et kort med små tips til trekkemetoder og trekketid.


Te nummer tre på listen har samme svarte ceylon-te som base, og hint av granateple og rabarbra. En myk smak av sommer altså, og en fin te til mat. Keiserne er glade i brødmat, og drikker da ofte te til. Ikke av koppene på bildet, for det er små mokkakopper og valgt ut kun for fargen.


Å drikke te fra for små kopper er en prøvelse, det blir mye sjenking.


Mellow Moments er favoritten til Dekoratøren, men rent eskemessig er det Morning Blush som er favoritten. Det er noe med fargene, frukten og teksten. Rabarbraen er avbildet på baksiden av esken, så den er med den også altså.


Den fjerde teen i serien er en hvit te og heter Bittersweet Affair. Silver Needles White Tea om man skal ta det på engelsk, og denne har et hint av grapfrukt og aloe vera. Bitter er den ikke, tvert om er den rund og mild i smaken. Hvit te er veldig lys i koppen, og har her fått følge av kopper med brunt transferware-print og en messingskje med gul emalje.


Dette er Himmelguttens favoritt, og han drikker den helt uten sukker. Helt sant! Dette er en nydelig te, som godt kan drikkes alene uten følge av noe som helst. Darling Clementine tok følge med Crema Kaffebrenneri i Sandefjord da de fikk laget disse fire teene. Dekoratøren har hørt rykter om at det er en mann der som nesten renner over av kunnskap om te, og med en unik evne til å lage en perfekt teblanding. Det kjenner man på alle fire teene!


Hvilken blir din favoritt? Ha en herlig lille-lørdag!
Keiserklem

5 kommentarer:

 1. Mmm! Te er så godt det!
  Vakre bilder du har i dag!
  Ønsker deg en NydeligFlott onsdagskveld!
  Klem fra Julie :-)

  SvarSlett
 2. Te er deilig på en slik iskald vinterkveld som det har vært mange av her i Barteby'n i det siste. i min kopp er det derimot espresso i kveld... Sånn er det nar man blir inspirert av bilder og minner :)
  Ha en videre strålende kveld, der er jo tross alt lillelørdag ;)

  SvarSlett
 3. Så nydelig packaging! Jeg er sjarmert i senk. Tusen takk for linking! Jeg har mange nye tversoversløyfer på lur om dere trenger påfyll :o)

  SvarSlett
 4. Dette er grunnen til at jeg leser bloggen deres..evnen dere har til å finne gleden over de små ting og virkelig NYTE dem i fulle åndedrag. Dere får til å videreformidle dette VIA en dataskjerm gjennom lun humor, bilder som gir meg lyst på te (eller DEN malingen, eller kaffe på senga eller en tur på loppis..) og tekst som får meg til å smile. Etter å ha født sønnen min død på termin var deres blogg det første stedet hvor jeg trygt kunne ta steget inn i "bloggverden" uten å risikere å finne meg "ansikt-til-ansikt" med babyer og babylykke med påfølgende gråtetokter. Jeg oppsøker bloggen deres når jeg vil se at livet kan bli bra..så: Tusen takk! Jeg skal gå å lage en kopp te...

  SvarSlett