søndag 26. februar 2012

En-to-tre, på det fjerde skal det skje

Stopper med fjerde, for her skal vi ikke ha noe smell. I såfall hopper vi glatt over på det femte smeller det og går rett på på det sjette gjelder det. Forvirrende innleding, men her oppklares altså det meste etter hvert. Det er snakk om en lampe, en lampe som var med guttene fra den gamle leiligheten bort til den nye. Den indiske. Snart kalt refrenget, men egentlig heter den Syed.


EN: Stuen ble en frisone da guttene tok over leiligheten, en sone der man ikke hadde maling eller verktøy. Gjestesengen ble satt opp som sofa-seng-hvilemøbel og vips hadde man en plass å drikke kaffe. I taket hang en helt vanlig rislampe, ikke sjarmerende stor og ikke spesielt pen. Den måtte vike for Syed, som hadde ligget i leiligheten fra første lass ble flyttet. (Den ble holdt unna fotoshoot for prospekt, nemlig.) Opp under rosetten på stuen kom den i alle fall, og skapte magi med lys/skyggespillet sitt for en stakket stund.


TO: Den fikk nemlig ikke henge lenge. Så snart malingslukten var akseptabelt utdunstet flyttet keisene inn på et nymalt gjesterom. Opp i taket kom den, lyste like fint der også. Det var jo klart at et nymalt tak som hadde gått fra lys fersken til rent hvitt måtte ha en fin lampe! Det har den nå også, nå henger Almas lysekrone der.


TRE: Almas lysekrone måtte nemlig gå i eksil fra pikerommet. Man tar nemlig ned lamper med knusbare skåler når det skal listes rundt dører og langs golv i et sjarmerende lite og trangt rom. Løsningen ble å henge nevnte knusbare lampe på gjestrommet, og med det havnet Syed på golvet en stund fram til pikerommet var ferdig listet. Da trivdes Almalampen så godt på gjesterommet at Syed fikk prøve seg på pikerommet. (Den setningen kan tolkes på mange vis, men her holder vi de skitne tankene ute og husker på at det er snakk om belysning.)


FIRE: Syed gir mer sjarm enn lys, og som eneste lyskilde på pikerommet ble det i knappeste laget. Syed ble byttet ut med Taran, og lå en uke på golvet igjen. Det var Syed lite fornøyd med, så da byttet Dekoratøren like greit ut nødløsningslampen i kjøkkentaket med nevnte mann. Der hang det en enkel hvit kulelampe fra Living, en som ble kjøpt for å henge i gangen sammen med en tvilling. Tvillingen ligger i esken på tredje måneden, og gangen blir fortsatt opplyst av en plastlampe fra IKEA og en grusom spot-sak med furudetaljer. Den er virkelig grusom, det skulle vært straffbart å lage noe slikt, og enda strengere straff for den som henger den opp på furupanel.


Som sagt hopper vi elegant over FEM, for Syed har fått nok smeller siden han ble med keiserne hjem. Lampen hang så lavt på soverommet i den forrige leiligheten at både kortvokste dekoratører og langbente himmlgutter slo seg selv i svime ukentlig. Nei, da er bedre å gå rett til SEKS, for guttene har selvsagt en plan om hva som skal henge i kjøkkentaket i framtiden. Planen er at det skal komme en lysekrone her også, og kanskje dukker den opp til sommeren.


Inntil da henger Syed trygt, og ennå er det flere rom han kan få prøve seg i. Spiskammers-nå-garderobe kanskje? Toalettet om man fjerner det senkede taket?

Ha en fin-fin søndag!
Dekoratøren

4 kommentarer:

 1. Herlig herlig herlig!

  Så fine bilder og den lampa er bare så lekker!:) Den passe inn like godt overalt. Og så gøy å se litt mer av rommene på bildet, kjøkkenet ser rett og slett fantastisk ut!:)

  Klæm:)

  SvarSlett
 2. Herlig oppsummering av mr Syeds ferd. :)

  Kjøkkenet deres er så utrolig lekkert, så legg gjerne ut flere bilder av det. Digger murveggen!!

  Fin dag til dere!

  SvarSlett
 3. Ååh, så lekker lampe!
  Ha en nydelig søndag :)
  Klem
  Camilla

  SvarSlett
 4. Hei fineste Keiser hus! Må bare få sagt hvor utrolig herlig denne bloggen er! Har lest den lenge og blir så inspirert av du/dere!
  Takk for ubetinget delerglede !!

  -Hege

  SvarSlett