mandag 27. februar 2012

Tavledør i andre

Da guttene slo til og kjøpte leiligheten i andre i sommer, var det ikke alt furupanelet som appellerte mest. Ei heller dørene i samme material. Heldigvis for guttene funker panelet utmerket som opptenningsved, og dørene ble solgt med karm til en ytterst trivelig kar fra Stjørdal. Ja, tenke seg til det. Piken Anne har fått slippe furuhelvete for lenge siden, men en ting har gjenstått for at rommet skulle fullføres. Sett bort i fra gulvet som skal males når det er varmere i været.


Døren ut til baktrappen var i sin tid Annes egen inngang til sitt lille krypinn. Der kunne hun snike seg inn og ut av rommet sitt når dagens plikter var unnagjort. Hvem som har fått snike seg inn døren vites ikke, men guttene har sine teorier. I dag er døren leilighetens eneste utgang til bakgård og kjeller. Det er lite med sniking inn og ut døren, men den fører til en fantastisk trapp som minner om mye historie og mange eventyr fra begynnelsen av 1900-tallet.


Døren er i dag av laminat og ikke spesielt flatterende. I hvert fall ikke når resten av kjøkkenet har fått flykte fra leirskolefølelsen. Guttene hadde derfor ikke annet valg enn å male døren. Tilsvarende dør i keisernes forrige leilighet ble før sommeren malt med tavlemaling. Det var med stor suksess og førte til mange kreative utfoldelser av ymse slag. Valget var dermed enkelt da guttene diskuterte mulige farger på døren i andre. Dekoratøren slo til i helgen og malte døren og karmen rundt døren med tavlemaling mens hans kjære var på reisefot. Og hurra for en overraskelse å komme hjem til!


Døren er finfin og har fått varm velkomst av både undertegnede og Anne. Sistnevnte forstår ikke at hun fikk samme idé i sin tid, for da hadde snikingen kanskje blitt enda mer diskret. Uansett har Ella mast om å ta frem krittet og knippet med dekorative taperuller igjen, så da blir det kanskje et lite kreativt verksted til helgen. Hun gleder seg allerede!

Ha en herlig start på uka!
Himmelgutten

17 kommentarer:

 1. Stilig!
  Vurderer å gjøre det samme selv, men da med noen strøk magnetmaling under. Da kan den brukes til ALT!

  Ha en fisefin uke :)

  SvarSlett
 2. Fint!
  Og så liker jeg detaljene ved døren, spesielt Sonja-fatet!:)
  klem

  SvarSlett
 3. Kjempetøft! Skulle nesten ønske jeg hadde en dør til besvær kun for å kunne male den slik:p Gleder meg til å se hva Ella finner på:)

  Kveldsklem

  SvarSlett
 4. Stilig dør, har gjort det samme med laminatdøra å soverommet ;)
  Ha ei finfin uke.

  SvarSlett
 5. Kjempestilig!
  Ha en fin kveld videre og en flott uke! :)
  Klem
  Camilla

  SvarSlett
 6. Skikkelig stilig!
  Fikk lyst til å male noe svart nå jeg :)
  Og jeg som ikke liker å male hi, hi.
  Dere har virkelig sansen gutter ;)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 7. Heia, heia, heia! Det blei kjempe bra :) Og Anne kunne jo hatt oversikten over kven som kom på besøk om ho hadde komt på det der sjølv... så urutinert, Anne, tenk så greit med ein strek her og ein strek der pr. herremann.

  Tavlemaling er genialt. Har det sjølv på innsida av barneromma, litt tidlig for dei å halda "score" ang. besøk - men sidan eldstemann er blitt tenåring spørst det om ikkje mamma må sjekka om der er ein oversikt... Hmmm...

  SvarSlett
 8. Så tøft! Det er så flott å se at litt maling kan forandre inntrykket totalt . Fin tirsdag til dere :)

  SvarSlett
 9. kanon tøfft :)
  liker denne bloggen betre og betre.
  Kjekt å lesa og kjekt å sjå!

  henriette

  fin tirsdagen til dåke!

  SvarSlett
 10. Det ble straks mye bedre ja :-)

  Ha en finfin dag
  Klem
  Lotte

  SvarSlett
 11. Knis, skriver så utrolig trivelig :)
  Ble ihvertfall meget nice, akkurat slik som kjøkkenbildene under her!!
  Wooow.. Dere er flinke og jeg er inspirert!

  Ha en fin dag! :)
  Klem

  SvarSlett
 12. Wow,sikkelig tøfft..me like ☺
  Finfin Tirsdag..☺
  -Beate-

  SvarSlett
 13. Så kult og tøft - det liker vi!! :)
  Så morsomt å lese det dere skriver.. *smile*

  Ha en fin tirsdag!

  STOR
  KLEM

  SvarSlett
 14. jeg elsker måten dere bevarer sjelen og sjarmen i en gammel leilighet, men allikevel gjør det veldig moderne. Dere er så inpirerende, så takk :)

  SvarSlett
 15. Søren klype altså, dere har fått det utrolig fint!!

  SvarSlett
 16. Så morsomt! Det ga meg den siste dytten som trengtes for å tavlemale vår egen vriene vaskeromsdør ;)

  SvarSlett