onsdag 18. juli 2012

Jubileumsterte med jordbær og vaniljekrem

Hipp hipp hurra! Hipp hipp hurra! Keiserens nye trær er to år i dag. Tenk at det er to år siden guttene åpnet dørene for interiørbloggverdenen. To år siden Dekoratøren og Himmelgutten gjorde drøm til virkelighet og endelig realiserte idéen om å vise hva to gutter kunne bidra med blant intreriørbloggerne. Det har vært to år med fantastisk respons, enormt mange hyggelige tilbakemeldinger og ikke minst morsomme stunder. To år som definitivt må feires!


I helgen bakte Himmelgutten en sommerlig festkake som definitivt var et eget blogginnlegg verdig. Jordbærterte med mandelbunn og hjemmelaget vaniljekrem slo an oppe i andre. Så mye at det dessverre ikke er noe kake igjen til dagens feiring. Nå er vel kaloribudsjettet sprengt allerede denne uken, så keiserne lider ingen nød. Champagne er godt alene det. Men kaken ja, den var god. Og veldig lettvint. Så lettvint at så godt som alle lesere burde unne seg en slik kake i løpet av sommeren.MANDELBUNN
200 gram melis
200 gram malte mandler
4 eggehviter

 
Kakebunnen ble gjort i en fei. Har man en blender (eller helst en mandelkvern) er det ikke noe å snakke om. Eggehvitene ble pisket stive (så stive at du kan sette bollen på hodet uten at hviten ikke detter ut) og finmalte mandler og melis ble vendt inn i hviten. Kakemassen ble så helt i en smurt kakeform (eventuelt flere små, som her) og stekt på nederste rille i ovnen ved 160 grader i 30-40 minutter. Himmelgutten passet på at kaken ikke ble mer stekt enn at den var lett gylden.


I mellomtiden ble vaniljesausen laget etter samme oppskrift som minipaiene med bringebær og rabarbra for en måned siden. Mens den ferdigstekte kaken fikk stå og avkjøle seg laget (la ringen på springformen sitte på) guttene bringebærgelé etter oppskriften på Freia-pakken. Væskemengden ble halvert for å gi gelélaget på kaken en stivere konsistens og minimere muligheten for at den skulle falle fra hverandre når man deler opp kaken. Da både kaken og den smeltede geléen var avkjølt ble det lagt et lag vaniljekrem oppå mandelbunnen, før en kurv oppdelte jordbær (helst norske) dekket kremen. Deretter ble geléen helt sakte over det hele. Kaken fikk stå i kjøleskap et par timer til geléen var stiv. Selv om kaken er lettvint, er det noe tidkrevende å lage kaken på grunn av geléen. Tips: Får du uventet besøk, eller ikke er noe tilhenger av geléen, kan man servere mandelbunnen med vaniljekrem og friske bær på.


Hos keiserne ble kaken servert på husets nye mokkaservise med kaffe og ekstra vaniljekrem til. Namnam! Et drops av en kake passet visst godt til pastellfargene fra Figgjo. For å ikke fremstå som snobbete kan begge guttene forsikre leserne om at kaken garantert passer til de fleste andre serviser også.


Bobler i glasset er en selvfølge i andre når store og små anledninger skal markeres. To års jubileet til bloggen er helt klart en stor anledning. Enda et år har gått og lysten til å fortsette er større en noen gang. Drømmene følges fortsatt, på tross av tidvis skrivesperre (men den er det nok mange som kjenner til). Flere drømmer vil i løpet av høsten bli realisert, men enn så lenge forblir det en hemmelighet.

Tusen hjertelig takk til alle trofaste følgere, tilfeldige lesere, hyggelige medbloggere, og alle de andre fantastiske menneskene vi har kommet i kontakt med gjennom bloggen så langt! Vi gleder oss masse til fortsettelsen!

Store keiserklemmer fra Ella, Dekoratøren og Himmelgutten

5 kommentarer:

 1. Nam nam Den ser og høres herlig ut! Kanskje blir det en slik en jeg baker :) Gratulere med jubile, ikke rart dere har mange følgere. Med fantastisk tekst og bilder, å ikke minst hund ;) Ha en fin feiring. Klem

  SvarSlett
 2. Hipp, hurra for keiserne og Ellablomsten!
  Og takk til den av dere som fikk den gode ideen om å starte bloggen for to år siden, den har gitt meg mang en lattersalve, ide og hærlig inspirasjon!

  Hærlig Figgjo-service! Holder på å lage et Figgjo-blogginnlegg selv her, jeg har funnet et lite kaffeslabberassett for 2! Må bare researche litt å finne ut hva det heter. Spennende med loppefunn:-)

  Klem fra Maratonjenta!

  SvarSlett
 3. Hipp hurra og gratulerer med bloggdagen deres!!! Jeg husket når jeg oppdaget den, klarte ikke å slutte å skrolle meg nedover og flere av innleggene huskes med stor glede fortsatt!! Denne frøkena har sansen for gode tekster og det finner hun alltid hos dere:-) gleder meg til å følge med dere videre å se hva slags spennende nye krumspring som er på gang! Stor klem fra Karlotte

  SvarSlett
 4. der kuchen sieht sooooo lecker aus!!! danke für das rezept!!! alles liebe,angie

  SvarSlett
 5. Grattis med to års jubileum! Og takk for oppskrift, den kaken ser knallgod ut :)

  SvarSlett