søndag 8. juli 2012

Så mange muligheter, så mange valg...

Du verdens min, det har vært bloggepause igjen. Helt siden onsdag. Tiden flyr når man har besøk en uke og pelsbarnet klarer å få ei rift på øyet óg en betent klo som må fjernes på bare et par dager. På toppen av at hun har løpetid. Da blir det smått med bloggetid. Kanskje blir det mer til uken, da setter guttene i gang med et nytt prosjekt. De må bare ta noen strategiske valg først.


Himmelguttpaps og Lillebror ble innlosjert på soverommet da de var på besøk. Soverommet ingen har sovet på siden keiserne tok over leiligheten. Soverommet som har rommet flyttelass og fungert som walk in XXL/kaosrom. Soverommet som i månedsvis var utstyrt med hele tre sager, og med det fikk vitne om at panelet fra tre rom ble saget opp. Inkludert panelet som var på soverommet.


Nå står det strippet, veggene er vasket og snart fri for stift og spiker. Gardintrapp-parken står klar, det er bare å sette i gang. Guttene må bare ta et par valg først. Ikke uvanlig har Dekoratøren fått bevaringsnykker, denne gangen vegrer han seg for å male over det trehvite råpanelet som er befridd og framme i lyset etter 106 år bak tapet, plater og panel, furupanel fra åttitallet, ferdig mørknet. Hvorfor har det vært så om å gjøre å få revet ned/malt dette panelet i alle rom, mens det nevnte råpanelet setter bevaringsgriller i hodet på Dekoratøren?


For bevaring av dette trehvite, flekkvis limbefengte treverket med en million hull etter stifter og spiker, det passer overhodet ikke med planene guttene har blitt enige om for rommet. Ganske mørke vegger, enda mørkere golv, hvitt tak. Tunge gardiner, tungt forheng i steder for skapdør foran klesskapet, rosett i taket og paisleytapet er planen. Råpanel au naturelle, med limflekker passer ikke inn i den planen.

Rommet er ikke helt sagfritt, under hvitt skjul ligger den største av dem alle...

Kommer guttene til å angre om de maler over? For da er det for sent, ingen vei tilbake til det rå, trehvite. Det hører med til historien at det er et tak som skal rives ned også. Lerretstaket fra 1906 er så herjet at det ikke lar seg snakkes bort som sjarmerende. Antakelig var det ganske helt og fint helt til forrige eier tok over, men et noe uheldig valg om å legge opp to seriekoblede plafonder i beste tilbud-på-OBS-stil sørget for at lerretstaket har begynt å gå i oppløsning. Ikke kaster de stygge lampene lys en gang, det er begrensninger hvor mye lys en 60 watt sterk pære kan kaste ut i rommet fra tre meters høyde.

Hvorfor er dette så mye finere enn åttitallspanelet? I hvert fall i hodet til Dekoratøren?

Disse plafondene skal kastes, det samme skal lerretstaket. Under har keiserne sett spor av samme råpanel som er på veggene. Dekoratøren krysser fingre og tær og det som er for at det er et tett tak, ikke et som slipper tørket leire fra stubbloftet ned. Er det tett kan det males, og da blir det nok hvitt. Om ikke bevaringsfreaken får en idé om noe annet da...

Stort og deilig vindu, slang-peoner fra Dekoratørmams.

Så mange valg, så mange muligheter. Det eneste som er sikkert er at det skal bli godt med et stort soverom. Himmelguttens kollega Partysvensken fikk se gjesterommet der guttene sover nå da han var på kurvfest. Han lurte på om begge sov der, på et så lite rom? Han ble beroliget da han hørte at det var et større rom til rådighet, for da var det jo mulighet til å sette inn en normalt stor seng også. (Guttene sover i en 150-seng...)


Det blir ikke noen ny seng, men det blir nok grublet litt på sengen i kveld. Keiserene har nemlig tatt hverandre i hånden på at de setter i gang med aksjon soverom i morgen den dag. Hva tror våre kjære, litt forsømte lesere om saken?

Ha en deilig søndag!
Keiserklem

7 kommentarer:

 1. Fint panel og jeg skjønner at man får lyst til å bevare det! Men alle de spikerhullene?!! Jeg hadde tatt kvistlakk i den ene hånden og sparkel i den andre og gått løs på veggene i morgen den dag:-) Man kan jo f.eks velge å bevare bare en vegg au naturell, det tror jeg blir knallfint hvis man har en kald farge på de andre veggene. Jeg har selv bevart en tømmervegg på soverommet mitt, hullete og flekkete, men den står i så fin kontrast til de mintgrønne andre veggene:-) Dessuten har jeg også tapet på en vegg der inne, og det fungere veldig bra! Lykke til med valget, det blir nok uansett fint!

  SvarSlett
 2. Jo, jeg ser sjarmen i det historiske treverket, men her tror jeg det bare er å kjøra på med malingskosten. Panelet har nok uansett ant sin sjebne etter å ha vitnet sagmonstrene og gardintrapp-parken rett under nesen.

  Hils Ella-blomsten god bedring! Idag har jeg vært verdens værste tante og vasket engelsksetteren til mor & far. Får nok mareritt om bedende øyne og pjusk pelslook ikveld.

  Sommerhilsen fra Maratonjenta!

  SvarSlett
 3. Å hjelpes, her skjønner jeg at Dekoratøren fikk litt å tenke på! Så herlig naturlig, lunt og varmt. Jeg tror dere to får et magiskt soverom uansett hva dere gjør. Akkurat nå klarer jeg ikke å bli enig med meg selv hva jeg skal skrive og tror nok det ville vært lettere etter å ha sett det "live". Men noe inni meg sier mal alt, eller hvertfall nesten alt? Tror nok dere finner ut av det:)

  Stakkar Ella, gi henne en kos fra meg.
  Klem:)

  SvarSlett
 4. Vi har tatt et par slike valg i løpet av de 11 årene vi har bodd i huset fra 1922, og vi har endt opp med å male over, og har vel egentlig aldri angret på det=) Frem med sparkel, kvistlakk og grunning, og så er det bare å male i vei=) Lykke til=) Gubben kommer helt sikkert til å ha lyst til å tilby seg å hjelpe dere med å legge nytt lerretstak=))) Fin ny uke til dere når den tid kommer=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Dette ser spennende ut!
  Jeg er som regel for å bevare det gamle, men jeg tror dere har en bra plan så jeg stemmer for den!:)
  klem

  SvarSlett
 6. Spennende å se hvordan dette blir.Panelet er veldig fint slik det er synes jeg :) Hilsen Tone

  SvarSlett
 7. Blir spennende å se hva dere kommer frem til. Men den opprinnelige planen høres veldig fin ut da!

  Lottemora

  SvarSlett