søndag 25. november 2012

Sorthvit førjul

Mørket senker seg over Trondheim og hos guttene i andre er det ordentlig søndag med vafler og kaffe etter en tur ute i det fine været. Det har vært storfint besøk hos keiserne i helgen. Himmelgutt-mams'n har vært på besøk og har som vanlig vært superheldig med trønderværet. Solskinn og en by som har vist seg fra sin beste side er stas. Det går ikke an å la vær å bli enda mer glad i den fine byen da. Når sant skal sies hører vel godvær som regel til sjeldenhetene, men i høst har man blitt bortskjemt av finvær, sol og tørr asfalt. Med noen unntak selvfølgelig.


Med en uke til første søndag i advent har planleggingen av førjulstiden for alvor begynt i andre. Det legges plan for pynting av leiligheten og det diskuteres hvilke småkaker som skal bakes. I tillegg medførte gårsdagens fantastiske middag ved Glassgården Brasseri på Nedre Bakklandet at keiserne bestemte seg for å lage flere sorter hjemmelaget sild til jul. Det blir ingen jul uten Dekoratørens oberstinnesild, og guttene kan ikke la vær å lage Tjuvsvenskens innlagde sild. Oppskrifter kommer nærmere jul.


I nettbutikken drar det seg til mot desember. Julepynten forsvinner avgårde i fine esker til keiserlige kunder over hele landet nå. Mange av julekulene er det tomt for og mye tyder på at guttenes julevarer har slått an. Stjerner og keramikk i ulik fasong og form er tydelige slagere. Naturmaterialer slår sjeldent feil. Trestjernene i paulowniatre på bildet ovenfor er så fine, og spesielt sammen med Bazaar-lyktene i både sort og hvitt. Lyktene er så nydelige med lys i når mørket senker seg på ettermiddagen og skaper en deilig stemning.


Det at guttene har blitt flinkere til å bruke farger i andre hindrer ikke at ting i sort og hvitt får pynte leiligheten. Bare se på bildene. Treskålene fra Bloomingville med hvit innside trives godt med sorte papirstjerner fra Broste.


Keramikkvasen med strikkemønster fra Hübsch fungerer like godt med telys som med svibel i. Svibler og amaryllis har forøvrig inntatt keiserleiligheten for fullt. Vaser og potter over hele leiligheten har nydelige løkblomster i seg. Nytt av året er rosa svibler. Og så snart guttene har funnet fine julestjerner i samme farge får de også bli med opp i andre. Ja, du leste riktig. Det "gamle tanten" av en juleblomst er tatt inn i varmen hos keiserne og det kan se ut som den gjør et aldri så lite comeback i hjem hvor blomsten har vært bannlyst i årevis frem til nå.


I skrivende stund står Dekoratøren i vinduskarmen og henger opp en rekke papirstjerner fra Bungalow i vinduet. Stjernene går i sort, hvitt og sølv, og lyser så fint der de henger. Mørketid gjør ingenting når man har så mange fine papirstjerner, lykter og telysglass. Kan man noen gang få nok av det? Det tviler guttene på.

Håper alle har hatt en fortreffelig helg!
Himmelgutten

3 kommentarer:

 1. Deilig stemning og inspirerende bilder. Snart er den her! Ha en flott søndag!

  SvarSlett
 2. Whoopsie daisy. Blev visst sån att jag klickade meg in och spontan-shoppade litt... Visst finns det alltid plats till litt mer julpynt? Och en pute? ;-D

  Ha en fin start på neste uke!

  SvarSlett
 3. Det finnes alltid plass til litt mere julepynt og puter som nevnt over her :) Svibler blir det nok heller lite med til oss grunnet allergi, men vi skal nok finne oss noe grønt om ikke annet! Gleder meg til å se mer keiserlig julepynting etterhvert :)

  SvarSlett