mandag 19. desember 2011

Luke 19: Lampen er på plass!

Guttenes tradisjonelle førjulstur til København ble en deilig tur, og en dyr tur. Det er jo så mye man får lyst på når man finner det og i tillegg vet at man har plass! Avtalen om å ikke kjøpe så mye smått ble brutt i første butikk, og det hjalp ikke for portemoneen at planen om å kjøpe store ting også ble gjennomført. Lysekrone til spisestuen ble det ikke, men det ble lampe til stuen.


Sist tirsdag kom den, og den passer perfekt! Guttene er godt fornøyd, selv om de har betalt både dansk og norsk moms og frakt og toll og det hele. Strengt tatt kunne selgeren på Rue Verte Plus trukket fra den danske momsen, men det får bare være. Stressa tynnhomoer har det med å glemme ting, og foruten å glemme å sende den som avtalt var servicen upåklagelig.


Lampen er maken med de DAY Birger et Mikkelsen bruker i butikkene sine. Dekoratøren falt for dem på Kastrup og prøvde å overbevise Himmelgutten med et grumsete mobilfoto. I København ble han frelst. Etter en time på flaggship-butikken i Pilestrædet var guttene klare til å betale både klær, julepynt og eggeglass. Det ble så meget at Nikolaj bak kassen slengte oppi et par esker Pukka-te, før han spurte om herrene ønsket noe mer? Dekoratøren spurte pent hvor lampene oppe i andre etasje kom fra, mest av nysgjerrighet og uten egentlig håp om mulighet til å få kjøpt en. Nikolaj hadde et svar for dette også, og sendte guttene til Rue Verte Plus.


Rue Verte Plus ligger sammen med en tidlig utgave av Joe & the Juice, guttene er innom hver gang de er i kongens by. Varemiksen i denne butikken er alltid spennende. Det er ikke mye der, men alt er skitkult. Det ble litt ventetid, så Dekoratøren fant en fin E for Ella laget av gammelt tre imens. Man utnytter da tiden...Det tok litt tid å få den hjem, men nå er den altså på plass. Himmelgutten var så ivrig da den kom på døren at esken knapt var i golvet. Den er over 80 cm i diameter, men det må nesten en så stor lampe til skal det bli noe sus i serken. Mykt, fint lys siles gjennom silkeskjermen. Denne kommer guttene til å bli ordentlig glade i.


Bildene i kveld skulle egentlig være fra en strøken spisestue, men det ble for mye arbeid å rydde av bordet. Man skal da pakke inn flere julegaver, skrive flere julekort før man drar kluten over. I stedet ble det bilder av sofaen og nylampen og ryggen til spisebord-armageddon.


Snart er det jul!

Dekorartørklem

12 kommentarer:

 1. Wow for en lampe!! Fineste jeg har sett på lenge.
  Verdt å vente litt når det blir så fint!
  God jul!!

  SvarSlett
 2. OMG!! Såååå flotte stuebilder og den lampen var jo virkelig to-die-for. Hva jeg kunne gitt for en slik vegg og litt høyde under taket.
  Ønsker dere en flott uke og snart god jul.
  Klem Madelén

  SvarSlett
 3. griselekker lampe som passet utmerket til en griselekker stue!!!!

  SvarSlett
 4. En flott lampe...og så fine puter i sofaen...
  kos dere...

  SvarSlett
 5. Å, herregud, så lekkert dere har fått det! Wow! DIGGER mursteinsveggen! Og lampa passet perfekt inn.

  SvarSlett
 6. Så fint dere har fått det i stua! Og lampa var jo bare kjempekul! God jul!

  SvarSlett
 7. Å hekkan pekkan så drit fint! Sukk altså! Alt egentlig... puter, lamper, sofa, bord, vegg... og samansetninga. Ikkje minst liker eg måten dåke skriv på, haha, alltid like herlig!

  Sus i serken frå Eli :)

  SvarSlett
 8. Så utrolig gøy å se litt bilder fra stua deres! :) Og den lampa passet perfekt, den var skikkelig fiiiin! :)

  SvarSlett
 9. Virkelig smuk lampe. Rigtig godt alternativ til lysekrone. Og hvor er det fint at se billeder fra stuen med den rå væg. Cool:-)
  Håber I finder et smukt træ, når I nu skal ud og lede. Ole og jeg tager vores træ ind fra altanen i aften. Om vi får det pyntet idag afgøres af energien efter en dag med julemiddag med i børnehaven samt efterfølgende julegaveindkøb og en vasketur.
  Skøn dag til Jer begge.
  Knus

  SvarSlett
 10. Kjempekoselig sofakrok gutter!!

  SvarSlett
 11. Oj oj, for en sneisen lampe!! Den veggen av murstein er jo også bare å dåne for...nydelig!!

  SvarSlett