fredag 16. desember 2011

Luke 16: Piken Anne får royalt besøk

Piken Anne begynner virkelig å få det fint innerst i andre. Med både egen balkong og utgangsdør (til baktrappen, men likevel) er Anne forsåvidt godt vant med å ha det fint. Det kan godt tenkes hun satt i rommet da hun bodde her og tenkte på hvor deilig sted dette var. Den gang var hun jo uvitende om de mange lag huntonitt og furupanel som skulle spikres opp i de senere år. Ja, hun hadde nok hatt mareritt dersom hun visste om planene på det glade 80-tall.


Furupanel og andre gufs fra den tiden har forsvunnet fra pikerommet. Perlestaffet er restaurert og skinner nå nymalt mellom teglsteinsmur og "litj-peisen". Rommet har vært foruten veggpryd i lang tid, og det var dermed på tide å gjøre noe med det. I helgen tok guttene action. Den store hyllen kom endelig opp på veggen, noe flere andre ting også gjorde. Både arvegods, hittegods og nyinnkjøpt. En miks er alltid godt.


Bildet nederst på veggen er arvegods fra Dekoratørens familie. Med påskriften "Coeli Enarrant Gloriam Dent" (på engelsk: "Let them bring forth heavens proclaim the glory") kan motivet minne om et knippe dyrearter fra Noas ark. De fine fargene og den enkle originalrammen passet perfekt inn på pikerommet. Bildet har faktisk hengt i gangen oppe i fjerde tidligere, og det er nok flere en piken Anne som stter pris på at bildet får fortsatt henge oppe.


Geviret på veggen fant Dekoratøren hos Kirk i København. Nå var det vel strengt tatt ikke horn eller døde dyr det var mest behov for i andre, men det lille geviret skrek sånn på guttene at de ikke klarte å la være å kjøpe det. Nå tenker kanskje du at dette har du lest før, at det resonnomentet brukes ofte som en regel for guttene. Og det stemmer nok ganske så bra. Guttene lar seg lett overbevise seg selv om behovet for fine ting. Uansett, geviret stammer fra den tysktalende delen av verden, da det har påskrevet "Geschossen in Burbach-Hirtenwiese an 16.5.76 - 5 Uhr - Gewicht: 14 kg". Keiserne er ikke særlig drevne i tysk, men skjønner såpass at det faktisk kommer fine ting fra 70-tallet.


&-tegnet bærer en av guttenes favorittfarge og ble i fjor kjøpt inn i Kongens by. Siden den gang har det fått være med på ulike stilleben, i vinduskarmer og på vegger. Og nå har det gitt både gevir og arvegodsbildet selskap på pikerommet.


Det mest staselige av alt som fikk pryde veggen og lyse opp Annes hverdag er selveste kronprinsesse Sonja. Da fatet ble kjøpt i en bruktbutikk i sommer, var vel tanken at det skulle henge på toalettet i andre. Men det er da for fint til å måtte henge der. Dessuten tok flybildet fra fjerde ansvar og trives godt på rommet Sonja fryktet. Isteden holder nå unge fru Haraldsen piken Anne med selskap. Det kan virke som om de to trives godt i hverandres selskap. Stemningen på rommet etter innredningen har vært upåklagelig. Det ser ut til at besøket kommer til å bli en stund. Og det er helt i orden.

Ha en fantastisk start på helgen!
Himmelgutten

2 kommentarer:

 1. Elsker!*smile*
  .....herlig veggdekor dere har hengt opp!

  ..elsker fargen på&-en og sonja-asjetten var jo fantastisk må jeg si!

  ,,,er det lov til å spørre om fargekode på den &-en? Elsker fargen!*sukk*

  Flott adventshelg til dere i keiserhjemmet!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Underbar vägg du har- så mycket fint!!! Kram Johanna

  SvarSlett