søndag 15. januar 2012

Ut av skapet

Hyllen på pikerommet ble kjøpt for å være avlastning på kjøkkenet i den gamle keiserleiligheten. Det var smått med skapplass der for keisere med sans for dekketøy. Derfor skulle den nye hylla opp på veggen og ta unna litt av det guttene brukte oftest, sammen med fine tebokser og kaffeutstyr. Hyllen kom jo aldri opp på den veggen, guttene flyttet. Nå har den funnet plassen sin i den nye leiligheten, og der blir den nok hengende.


Den henger litt for nære vedovnen til at keiserne vil lagre teen sin der nå på vinteren. Vel skal te oppbevares tørt, men det blir nok i tørreste laget så nært ovnen. Dekoratøren har satt deig til heving på stolen under hyllen, skal si deigen trivdes der. Lunere plass finner man ikke i leiligheten.(Deig skal sikker ikke heve så fort, men bollene ble veldig gode!)Etter at julen ble pakket bort ble det tomt i noen av rommene i hyllen. Flere favoritter fikk komme ut av skapet denne gangen. Sausnebbet som ennå ikke har servert saus etter flyttingen, Tine K-bollene som brukes til alt fra potetgull til thaisuppe og DAY-muggen som ikke er tett og har ødelagt to bordplater. Casagent-deler som kanskje skal få en ny sjanse på kjøkkenbenken og Anne Black-muggen som ble med guttene hjem fra København rett før jul.
Mariskålene er seige av kvae, pinjekonglene liker vedovnvarmen de også. Himmelgutten leste hele veiledningen på hvorrdan man skulle "høste" pinjekjerner fra konglen når den åpnet seg. Det hørtes veldig omfattende ut, så det spørs om de blir liggende til de er tørre slik som fjorårets utgave.Bokstavene har blitt favoritter som får være framme hele tiden. K og L er keisernes initialer, 2-tallet står for at de er to om alt, og E står for Ellablomsten. Guttene er ikke store tilhengere av tekst og bokstaver på alt mulig, men synes det er fint så lenge det er der for en grunn. Tekst og bokstaver på alle møbler og tepper og vegger blir visuelt støyende i lengden, men smaken er jo forskjellig.


Dekoratøren innser at han nå står i fare for å yppe på seg de bokstavelskende og vrir innlegget over på noe mer trivielt, nemlig juleforberedelser. Man kan aldri starte tidlig nok, og guttene har allerede gjort seg noen tanker på hvordan julen 2012 skal se ut. Da skal tradisjonen med gavekalender taes opp igjen, og hva passer vel bedre enn en hylle med 12 rom?


Før den tid vil nok hyllen gjennomgå mang en endring. Kanskje vil den males også, den som følger med får se...

Nyt søndagskvelden, og ta med deg et musikktips helt på tampen: Michael Kiwanuka.

Keiserklem

6 kommentarer:

 1. Får bare mer og mer lyst på den hyllen...
  Enig med dere om bokstavene, det er litt vel mye enkelte steder (tenker på vår favorittblogg...). Men vi vet jo alle at smaken er som baken.
  ha en strålende uke!

  SvarSlett
 2. Nydelig hylle :-) Ønsker meg ;-) Kjekt at den var så dyp :-))

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 3. Åh, her var det mye fint for øyet! Mye jeg kunne ha tenkt meg selv. Sitter her og smiler fårete, knis!

  Takk for nok et flott innlegg fra dere, og en riktig god uke :)

  SvarSlett
 4. Heisan en søndagskveld!
  Fantastisk hylle med masse spennende å hvile blikket på! Så flott med så store gode rom i hyllen. Da blir det ikke bare nips og dill. Mine hyllefavoritter er det sorthvite sausenebbet og skålen, samt den grå kannen med lys kant og den grå/hvite nordafrikanske keramikken. Har handlet lignende boller i Marokko og Tunisia.
  Sprudlende ny uke til dere!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 5. Så mycket godingar du har i din hylla...Kram Johanna

  SvarSlett
 6. Så hyggeligt at læse om kaffe og hylder. Ka jeg fik ikke læst Jeres forrige indlæg, så jeg kunne hygge mig med hele to indlæg på én gang. Næsten som at have glemt at åbne en låge i sin julekalender, og næste dag må åbne to :-)
  Her i huset er det kun mig, der drikker kaffe, så i farten bliver det mest til nescafé med varm mælk i mikroovnen. Så smager en nykværnet kaffe så meget bedre ;-)
  Rigtig god uge til Jer to varme mennesker i det kolde nord.
  Knus

  SvarSlett