lørdag 29. desember 2012

Julebrunsj i andre

Det har vært tidenes sløveste jul i andre. Mulig de sa det i fjor også, og kan godt være de har rett begge årene. Jula er høytid for sofasitting og tv-titting, og det er neppe bare keiserne som opplever det slik. Helligdagene er jo til for avkobling og hos keiserne har de vært flittig brukt til nettopp det. Selv Ellablomsten har senket tempoet den siste uken. Deilig er det, selv om buksen har blitt noe strammere etter mangel på fysisk aktivitet (eller var det maten?).


For å slå et realt slag for julekosen trommet keiserne sammen til julebrunsj for Dekoratørens familie i går. Kjøleskapet var fortsatt fullt og hva er vel bedre da enn å invitere gjester til å hjelpe med å redusere beholdningen? Med nystekt ribbe fra Gammelgården på Lysklæt og verdens beste gravlaks fra Fiskehallen i Taraldsgårdsveita på bordet var det seks sultne gjester som inntok spisestuen i andre. Et spisebord fullt med mat og et godt knippe skravlelystne gjester er noe av det beste som finns. Det fyller leiligheten med god stemning. Da trives keiserne ekstra godt.


Til årets juleoppdekking så en nykommer som Dekoratøren vekket til livet for kort tid siden. Etter å ha vært oppbevart i eske i nesten ti år var det på tide at messingtallerkenene fra Dekoratørens morfar fikk se dagens lys. Messing er i vinden i interiørbildet generelt og har for en god stund siden begynt å sette sitt preg på leiligheten i andre. En armada med messinglysestaker som også hadde ligget lenge i esken sin fikk tidligere i høst innta de dype vinduskarmene på spisestuen. Tallerkenene ble derfor et naturlig tilskudd og passet utmerket til de gamle lassibegerene fra India.


Sølvbestikket er selvsagt fremme når guttene byr inn gjester. Terskelen er nokså lav i andre for å bruke dette bestikket, for fine ting må jo brukes litt oftere enn hvert juleår. Ikke sant? Sammen med linservietter, serviser i blått og hvitt, vintageglass fra Fretex og de søteste lysestaker i sølv fra Dekoratørens mormor. Gårsdagens borddekkingsdilemma var en realitet da Dekoratøren ikke var sikker på om det skulle være duk eller ei på bordet. Juleselskap tilsier vel egentlig duk av typen damask eller tykk silke. Men i andre kan det bli fest selv uten duk. Det ble fantastisk fint! I all beskjedenhet.


Vi håper alle lesere, venner og kunder koser seg stort i jula!

Himmelgutten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar