mandag 10. desember 2012

Oppskrift: Brente lakrismandler

Spiselige julegaver er både rimelig for den som gir bort gaven og utrolig hyggelig å få for den som mottar gaven. Å finne på noe til den som har alt kan være utfordrende, selv kreative keisere kan skrive under på nettopp det. Utfordringen løses enkelt om man gir bort en boks uimotståelige kaker eller et glass med hjemmelaget marmelade. Himmelgutten har testet årets nyeste tilskudd i julegodteskåla - brente lakrismandler!


BRENTE LAKRISMANDLER
300 g mandler
170 g sukker
1 dl vann
2 ts rå lakrispulver
1 ss salt lakrissirup


Alle ingredienser røres sammen i en middels sterk stekepanne. La det hele koke mens man rører med jevne mellomrom, slik at røren ikke svir seg fast i bunnen. Ikke ha for sterk varme heller, for da brenner man mandlene før de er ferdige. Først når væsken har minket så mye at mandlene skilles fra hverandre er det hele klart. Hell mandlene utover et bakepapir og la de avkjøles. De kan lett brekkes fra hverandre dersom de henger sammen etter at massen har stivnet. Mandlene oppbevares på tett glass i romtemperatur.


Lakrismandlene er brente mandler for lakriselskeren. Som gave egnes den nok ikke særlig for bestefar eller grandtanten - det kan fort ryke en tann eller to! Men for alle andre med tennene i behold er lakrismandlene en sikker slager. Så enkelt og så godt! Hva gir du bort av spiselige julegaver i år?

Både brett, telysglass og treskål er fra keisernes nettbutikk. Har du sjekket adventstilbudet?

Ha en strålende mandagskveld!
Himmelgutten

6 kommentarer:

 1. Mmmmm....dette hørtes spennende ut!!
  Ingen spiselige julegaver her forsåvidt, men jeg gir bort mye hjemmelaga leverpostei før jul. Fornøyde mottakere ;)
  Hjemmelaga julegaver blir det derimot maaange av i år!! Puter meg her og der ;)
  Juleklem fra Barbro

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldige mottakere av leverpostei! Det er jo så godt. :)
   Puta vi fikk sitter så fint i sofaen her, selv om Ella er litt skeptisk til dyret på den. Haha!
   God førjulstid!

   Slett
 2. Å, nam! Det frister å prøve seg på den oppskriften!

  SvarSlett
 3. fekk happy lighs fra dåkk idag.kjæmpefernøgd me rask levering å sjokoladedropsan som låg nedi æska.lysan e allerede hængt opp å æ e så fernøgd;)

  SvarSlett
 4. Og jeg fikk smake på disse i dag, og kan skrive under på at de var supergode:) Selv må jeg kapitulere på hjemmelaget-fronten i år, men gir derimot bort ekse på eske med sjokoladetrøfler kjøpt hos dere...og et par esker til meg selv,så klart;)

  SvarSlett