søndag 6. mars 2011

NIB-utfordring og innlegg nr. 100!

NIB utfordrer denne måneden medlemmer og ikke-medlemmer til å vise kjøkken. Guttene i fjerde feirer utfordringen med innlegg nr. 100, passende nok siden innlegg nr. 1 var fra samme rom. Mye har skjedd siden den gang, men rammen er den samme og kjøkkenet er fortsatt et rom å trives i.


Kjøkkenet er ikke det lyseste rommet, men leiligheten har gjennomlys og hvite flater veier opp. Takhøyden er god og flis ble lagt helt opp til taket for å understreke nettopp dette. Benkeplaten tåler det aller, aller meste. Selv en KitchenAid som humper bortover når den får kinkige elteoppgaver.

 

Det skal sant sies at det ikke er like striglet på kjøkkenbenken til vanlig, men hva gjør man ikke for en enkel fotoshoot en søndag formiddag. Casagenttingene er så fine at de får stå framme hele tiden. Karaffelen skjuler tørkerullen og krukken har hjemmelaget müsli i seg. Den rakryggede damen er fra Filippinene og er kjøpt i riktig gamle dager. Hun har det med å miste hodet på hektiske bakedager, men det finnes da lim som kan bøte på skaden.


I dag er det dekket til søndagsfrokost til ære for NIB og utfordringen. Den egentlige frokosten ble inntatt mens bildene ble lastet opp og bestod av egg og bacon. Dekoratøren hadde en skikkelig søle-rote-miste-dag, og innledet denne med å miste et nystekt speilegg ned på den ene stolen. Eggeplomme + reinskinnsfell er ikke aiai. Det var bare å le av det mens man vasket og hørte Himmelgutten hikste fra brødfjøla.


Kopphånddukene er i bruk hele tiden og de henger på den gamle stigen, et riktig flerbruksmøbel. Her henger de sammen med de siste bladene, ekstra skinnfeller i tilfelle noen skulle bli kalde om stumpen og brødkurvene fra Bruka. Ovn i hoftehøyde var et stor ønske da nytt kjøkken ble planlagt, og jammen er det en velsignelse. I tillegg til å være en sjeldent pen ovn har den masse fancy innstillinger som guttene ikke har brydd seg om å lære seg. Displayet med grader og klokke synes Dekoratør-paps'n er så fascinerende at han kaller den tekst-tv'n. Han er nok litt sjalu. (Og avhengig av nettopp tekst-tv.)


Sittekroken er fyldig beskrevet tidligere, her sett i vårdrakten i hvit, lin og blått. Alma-sofaen gjør spisestuen til en plass man bruker til mer enn bare spising. Det er en koselig plass å sitte når man har gjester, og gjestene blir som regel plassert i sofaen. (For å være litt unna veien...)


Vertskapet tar da plass på stolene, også de i nytt kledebon i anledning våren. De blå/hvite putene fra har ligget med prislappen på siden i fjor sommer, men nå passet de plutselig til noe. Stolene er et Fretex-funn fra den gangen man fikk en fin, gammel stol til 65,- Nå er det ene lintrekket innsmurt med egg, som sagt. Det spørs om de ikke må trekkes om på ordentlig snart.


Mange bilder i dag, helt til slutt et av yndlingslampen og den nye tavledøra. Kjøkkeninnredningen er ikke mer fancy enn Mano fra Kvik, men guttene er så fornøyd med den at valget hadde vært det samme om de fikk velge en gang til. Den skjuler både kjøleskap og fryser og strykebrett og varmtvannstank. For ikke å snakke om en million kopper, fat og glass...


God søndag alle sammen!

Himmelgutten og Dekoratøren

15 kommentarer:

 1. Nydelig kjøkken, kjempefine bilder og en herlig blogg!

  Fin søndagskveld til dere.
  :)

  SvarSlett
 2. Mamma har de blå trekkene fra Kremmerhuset, tror jeg må spørre om jeg kan "arve" dem. En veldig tidlig arv vel å merke!

  SvarSlett
 3. Vilket härligt kjøkken ni har, och en massa vackra detaljer. Jag tittar och njuter, och planlägger för vår kjøkkenoppussing till hösten.

  Hoppas ni får en god start på nästa vecka!

  SvarSlett
 4. Å, så koselig kjøkken, bare elsket den fine soffaen;) masse lykke til i konkuransen til dere. Hilsner fra Wilhelmine

  SvarSlett
 5. Lekkert kjøkken med herlige detaljer.

  Ha en fin kveld. Hilsen Lottemora

  SvarSlett
 6. Fine greier dere :)

  Om dere kommer på besøk, tør jeg ikke servere noe tror jeg.. Dere lager jo så mye fancy, god mat!

  Tror ikke jeg noen gang har klart å steke et speilegg uten at det har blitt omgjort til scrambled ;)

  Kos dere og ha en flott kommende uke!

  Klem!
  Amalie

  SvarSlett
 7. Helt nydelig! Takk for at dere er med:)
  Solveig

  SvarSlett
 8. Spesielt og vakkert kjøkken! Herlege og unike detaljar! Lykke til i utfordringa!

  Og ha ei LØVLY ny veke, som vi seier her i indre fjordstrøk ;)

  Klem E

  SvarSlett
 9. Kjempefint kjøkken dere har,
  digger den gamle stigen:)
  Klem Hilde

  SvarSlett
 10. Hei!
  For tiden så vil nok de fleste kjøkken toppe vårt oppussingskaos av et kjøkken, men dette ser ut som et ekstra trivelig kjøkken!

  Digger tavle-døra deres, og har litt lyst til å kopiere stilen så vi blir kvitt vår lakkede furudør. Har dere brukt magnetmaling i tillegg til tavlemalingen?

  SvarSlett
 11. Titei. Først av alt: Tusen takk for at jeg får se deres kjøkken. Har jo småhintet om det tidlgere. Kjempekoselig og rålekkert, men det kom jo ikke som en bombe! Og tusen takk for nok en pris! Sent, men godt kommer oppfølging. Og til sist, tusen takk for koselige ord på angående mitt kjøkken. Skal "invitere" dere hjem så kjapt vi har fått tak overhodet.
  Masse lykke til på kjøkkenkonkurransen. Holder en knapp på dere.
  Klem Chilli Charm

  SvarSlett
 12. Så koselig dere har det hjemme. Likte kjøkkent ditt utrolig godt.
  Og bloggen dine virker jo super søt.

  SvarSlett
 13. utrolig lekket!
  jeg bare elsker det siste bildet med lampen og den nymalte døren!
  lekkert!!
  takk for titten, og lykke til.

  her ble det visst ikke tid til noe utfordring på meg - kommer vel fler sjanser.

  moren til Ed er parret for andre og siste gang, så da kan jeg legge inn et par godord for dere:-)kullet til Ed ble bare 2 gutter, broren heter Super og eies av en av P3'bertene. Nesten kjendis m.a.o.
  Klem fra Tone

  SvarSlett
 14. som nevnt over: elsker det siste bildet, lampen, sofaen, den sortmalte tavledøren med bilder på! Lekkert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvor er den grå skjellampen kjøpt? Nydelig fin!!

   Slett