Oppskriften fant Himmelgutten i et matblad for lenge siden. Opprinnelig inneholdt ikke kakene sjokolade, men etter et kort famileråd ble guttene enig om at sjokolade måtte la seg presse inn i denne deigen også. Det kunne jo ikke slå feil.
OPPSKRIFT
220 g mandler
150 g meierismør (mykt)
250 g sukker
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 appelsin (skall og saft)
1 plate dronningsjokolade
3 egg
eggehvite til pensling
Mandlene var først ut. De ble stekt ved 200 grader midt i ovnen i 10 minutter og deretter avkjølt. Imens ble sjokoladen hakket grovt. Deretter ble smør, sukker, mel, bakepulver, appelsinskall (bruk juliennejern for å få med minst mulig av det hvite i skallet) og appelsinsaft eltet godt sammen i kjøkkenmaskinen.
Romtempererte egg ble tilsatt ett og ett, før mandlene og sjokoladen også forsvant oppi bollen. Deigen ble eltet godt sammen, dog ikke for mye, for så å bli rullet i tre pølser (som hadde passende lengde til å passe oppå stekebrettet på langs). Pølsene fikk deretter hvile i kjøleskap i en halvtime.
Deigpølsene ble lagt på et bakepapirkledt stekebrett og penslet med eggehvite, før de ble stekt gylne midt i ovnen ved 180 grader i omtrent 35 minutter (avhengig av stekeovn - følg med!).
Kakene ble tatt ut av stekeovnen og avkjølt litt. Ved hjelp av en nykvesset kniv skar Himmelgutten kakene i passe tykke skiver (gjerne på skrå). Kakeskivene ble lagt tilbake på stekebrettet og stekt videre ved samme temperatur i 10-12 minutter. Da fikk kakene den sprø og harde konsistensen som kjennetegner biscotti.
De ferdige kakene nytes avkjølte sammen med espresso eller julete. Kakene egner seg også utmerket å dyppe i klassisk vino santo (italiensk dessertvin). Pass på gamle plomber og skrøpelige tenner - dette er julekaken for de med gebisset i behold!
Himmelgutten
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar