søndag 28. november 2010

Første søndag i advent

Hos guttene i fjerde etasje har det blitt en tradisjon at Dekoratøren pynter et brett med lys til advent. I fjor var det større enn noen gang, det fylte hele Alma-bordet med en stor bakke av resirkulert gummi og fire veldig store lys. Så store var de lysene at siste rest av fjerde søndag i advent ikke var helt nedbrent før i slutten av juli.


I år har et lite hagebord i sink fått komme inn på stua og er nå forvandlet til adventsdekorasjon. Bordet ble i sin tid kjøpt på nå nedlagte Granit, og har helt ærlig aldri vært i bruk. I hagen i bakgården har det alltids stått, men det har ikke vært brukt til annet enn å samle regnvann og visne blader. Etter to overvintringer dukket det opp på dugnad og ble såvidt reddet på vei opp i containeren. Nabo Tørrpinn humret av Dekoratørens gjensynsglede og kunne ikke fatte at dette var noe å samle på. Pøh!


Lysene i år er litt mindre enn fjorårets. Sviblene skal få mose rundt jordklumpen, men det må vente til mandag. All mosen gikk med til å dekke brettet. Geita heter Else, etter Else Kåss Furuseth, og har fått følge opp i brettet av et gevir i hundre prosent plast. Papirstjerna under skjuler stikkontankt og et retro teleuttak merket Televerket.


Telysglass og indiske kuler i fattigmannssølv er sammen med gråbrune frøkapsler satt imellom for å fylle ut og gi kontraster. Det skal sies at Dekoratøren begynte i god tid før søndag med dette, i alle fall med planleggingen. Brettet ble dratt inn i leiligheten på torsdag, og etter flere omganger med grovt språk og hammer passet brettet i stativet sitt. En runde med kluten fikk det også, det var innsauset i gjørme og sand.


Mose, lys og gevir var lett tilgjengelig, men tallene var ikke å finne noe sted. Himmelgutten mintes at alle tre settene med tall var lagt "en lur plass" i julepynteskene. Dekoratøren hadde ikke snøre. Det endte med at alle eskene og posene med julepynt ble dratt ned på kjøkkenet natt til søndag. Loftet holder nemlig to-tre plussgrader og fordrer ikke til leting etter ting på størrelse med et frimerke.


Tallene dukket opp i den siste esken med kuler og krutt. Fra nå av skal de få ligge i esken med bånd, vikletråd og sånt. Det gjelder bare å huske på det i slutten av desember igjen...


Ha en fortreffelig første søndag i advent alle sammen, kos dere!

Dekoratøren
(Himmelgutten hilser!)

3 kommentarer: