tirsdag 23. november 2010

Nebb uten saus

Fra tid til annen får Dekoratøren det over seg at han må på Fretex. Ikke de i praktisk gangavstand, men de butikkene som ligger lenger bort og som krever sjåførtjenester fra dekoratør-mams'n eller paps'n.  Tidlig i høst lot mams'n seg overtale til en lørdagstur i gjenbrukens navn. Hun stiller seg en smule kritisk til alt som dras i hus, hun mener at det er nok i skap og skuffer. Himmelgutten er hakket mer entusiastisk, men er den som stiller de kritiske spørsmål når maken hopper av glede over enda et fat eller enda et gammelt likørglass.


Dette besøket på Nardo førte til oppgitte blikk fra dekoratør-mams'n, en småamper diskusjon guttene i mellom, og to veldig store suppeboller som var priset ambisiøst fra Fretex´side. Fargen var det som tiltrakk Dekoratøren, den var viktigere enn prisen. De ble stående en måned i skapet før de havnet på loftet, det står sjelden suppe på menyen i fjerde etasje. Så en dag gikk det opp et lys, dette var ikke suppeboller, det var sausnebb! Et fantastisk ord forøvrig, man bruker det ordet alt for sjelden. Om man spiste mer saus hadde det vært kanskje vært i dagligtalen? Vi legger skylden på Grete Roede.


Nå har nebbene kommet ned fra loftet. De skal kanskje få romme saus på julaften, men inntil da rommer de hver sin amaryllisløk og litt mose. Amaryllis er hakket mer allergikervennlig i forhold til hyasintene, så det kommer nok til å bli noen runder med løk i år også. Kun hvite foreløpig, jakten på de grønne med spisse kronblader samt de dypt lilla fortsetter.
Dekoratøren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar