fredag 26. november 2010

Juleverksted del 1: Settekasse

Juleverkstedet i fjerde etasje har ligget på tegnebordet lenge. Timeplanen er nokså klar; både spiselige og andre presanger skal lages hver uke fremover. Skal man bli ferdig til jul, må man jo starte i rett tid. Årets juleverksted ble så smått sparket i gang med den første julebaksten forrige uke, og det var nå på tide å trappe opp flittigheten. En av mange gaveidéer var å lage en settekasse til ei jente i den rette alderen.


Et naturlig sted å lete etter et egnet utgangspunkt var på Fretex. På den lokale butikken sjarmerte guttene seg til en gammel settekasse, som nok egentlig ikke var til salgs.


Rommene i settekassen måtte jo pyntes opp. Guttene har over lengre tid samlet papir både fra India og København. I tillegg har en felles lidenskap for fine kort resultert i en respektabel samling fra fjern og nær. Etter å ha lett frem kort som kunne passe, satt guttene igjen med et lite knippe i riktig fargeskala. Kortene til høyre fant Dekoratøren under en jobbreise til Paris tidligere i år.


Før guttene gikk løs på pyntingen, ble settekassen demontert. Himmelgutten satte så i gang med å gjøre den hvit. Lettere sagt enn gjort var det, da et mislykket forsøk på å spraylakkere settekassen satte kjepper i hjulene for en noe uerfaren håndverker. Heldigvis hadde høstens oppussing gitt leiligheten i fjerde et lite lager med hvit maling i alle ulike varianter. Settekassen ble derfor malt hvit med en av de mange restene med Jotun Lady.


Neste post på programmet var selve pyntingen av bakplaten. To gutter med sterke meninger skapte uante utfordringer på juleverkstedet. Etter noen kompromiss og litt diplomati, ble kortene tilpasset og papiret klippet i ulike størrelser. Guttene limte deretter bitene på bakplaten og festet rammen på igjen.


Etter at stormen hadde lagt seg, kunne to meget stolte gutter se seg fornøyd med at nok en julegave som var klar. Gjett om Minibudeia blir glad til jul! Guttene gleder seg allerede til å pakke den inn.
Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. Heldig er ho som får denne til jul, med papir på frå "heile verda" Finfint.-)
  God helg fra Kristine

  SvarSlett
 2. Så utrolig fin den ble - minibudeia blir nok utrolig glad! : ))

  Fikk lyst til å (prøve å) lage en slik selv : )

  SvarSlett
 3. Vi håper den slår an hos Minibudeia, vi er storfornøyde selv! :)
  God helg til dere begge!

  SvarSlett
 4. Suuuuuper fin! Æ vil åsså ha!!! Pliiiiiiis!!!

  SvarSlett