mandag 7. mars 2011

Glass, glass på veggen der...

Høstens oppussingsprosjekter har medført store endringer i leiligheten til gutta i fjerde. Det meste er i orden nå, bortsett fra et par småting. Etter en særdeles kald vinter, for andre året på rad, så guttene seg nødt til i prioritere ny panelovn i samtlige rom. På kjøkkenet ble en standard panelovn montert før jul. I stua derimot var guttene skjønt enig i at det måtte være en fin panelovn. En som er diskret, varmer godt og helst ikke er en såkalt gjennomstrømningsovn. Mengden heksesot øker visst i takt med bruken av ovner med sistnevnte egenskap. Derfor var det bare å slå til og gå til anskaffelse av en ovn litt utenom det vanlige.


Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) skryter uhemmet av panelovner uten gjennomstrømning, da det bedrer inneklimaet og minsker støvmengden. Ja, det høres jo flott ut sant? Det de ikke har nevnt er at folk flest ikke kjøper slike panelovner. Faktisk var de fleste fine og inneklimavennlige ovner gått ut av produksjon da guttene var på jakt etter en fin-fin ovn til stua midt i førjulsstria. Etter mye leting og flere familieråd falt til slutt valget på en hvit Dimplex Topaz glassovn. Litt vel kostbar kanskje, men hva gjør man ikke for utseende.


Som bestillingsvarer flest, tok det sin tid å få ovnen i hus. Fabrikken på Stjørdal må ha stor pågang denne vinteren. Først denne uken ble den blytunge glassovnen fraktet opp alle trappene til guttene, og etter noen vegg-støttende tiltak ble ovnen montert under stuevinduet. Det ble nesten tilløp til gledens hysteri hos guttene da designovnens innflytting var et faktum. Er nesten flaut å si det, men var nesten krangling om hvem som skulle få lov til å stille inn temperaturen første gang. Små barn, store gleder!


Nå er i hvertfall stuen tatt inn i varmen, og en midlertidig mobil oljeovn har blitt sendt på dør. Guttene er storfornøyde med at valget falt på glassovnen. Det var vel kanskje ikke NAAF-anbefalingen det som avgjorde det hele, og heksesoten dukker vel opp før eller siden. Fin er den uansett! Og ja, den gir også vidunderlig varme nå som vinteren dukket opp i Trøndelag igjen. Hurra!


Ha en finfin mandag!
Himmelgutten

5 kommentarer:

 1. Oooooh, stilig! Den likte jeg veldig godt!

  SvarSlett
 2. Utrolig fiiiin!
  Grattis grattis :)

  Må innrømme at her finnes det ingen panelovner ene og alene fordi jeg synes de er stygge (flaut å innrømme at man faktisk er så forfengelig), så her er det vifteovner som har gått i vinter. Men en sånn ovn som dere har fått i hus nå skulle jeg gjerne hatt!!
  Gir den like mye varme som en vanlig panelovn?
  Klem Nina

  SvarSlett
 3. Den var skikkeleg fin! Såg på slike vi også, men så var det den lommeboka då... Forstår godt hysteriet rundt å få et slikt objekt i hus :) Angående sengetøyet frå by Nord, finns det i 2.00 og 2.20. Men pass på å få i 2.20 frå den nyaste produsenten, då dei som produserte det før, hadde for dårleg kvalitet på stoffet. Dette medførte krymping ved første vask. Eg veit at hviit skulle få inn av den nye typen.

  Ha ei god natt!
  Klem e

  SvarSlett
 4. søren klype, dere er så flinke. Får lyst til å bo hos dere(-;

  SvarSlett
 5. Hei,
  Vi har sett på denne ovnen og vurderer den til stuen vår. Hva slags "vegg-støttende tiltak" måtte dere gjennomføre? Vi har gipsvegg og nå lurer jeg på om vi kanskje ikke kan ha en slik glassovn likevel...

  SvarSlett