onsdag 9. mars 2011

Pastellfrieri

Etter litt press og et lite frieri her på bloggen for kort tid tilbake, måtte undertegnede se seg nødt til å gjøre noe med Dekoratørens ønsker om pastellfargede kaker. En stue i vårfarger har gitt energi og inspirasjon. Det har også gitt et ønske om mer farge inn i fjerde etasje.


Striskjorta og havrelefsa er hverdagskost i fjerde for tiden. Helgene flyr avsted, like fort som alle andre dager. Det var nesten så bakesøndag utgikk i helgen som var. Det vil si, Himmelgutten dro frem både mandler og melis sent søndags kveld. En påminnelse om et løfte fra i høst om flere runder med de uimotståelige franske makronene gjorde at han pent var nødt til å sette i gang. Som sagt, så gjort. Med nyinnkjøpte konditorfarger i de flotteste farger var det bare å sette igang. Tross mange advarsler og utallige tips på hvordan man bør lage kakene, kan det gjøres ganske så enkelt.


FRANSKE MAKRONER
170 g melis
110 g mandler (skoldede og malte)
90 g eggehvite (ca 3 stk)
2 ss sukker
noen dråper konditorfarge


Himmelgutten startet med å male mandlene. I mangel på en god mandelkvern ble mandlene malt til fint mel i blenderen fra Kitchen Aid. Det funket utmerket. Mandelmelet ble blandet sammen med melisen, og i en annen bolle ble eggehviter pisket stivt. Sukkeret ble tilsatt gradvis først da hviten hadde begynt å stivne. Det tørre ble deretter, sammen med litt konditorfarge (Aqua), blandet godt i de stivpiskede eggehvitene. Massen ble så helt i en super sprøytepose kjøpt før jul i København og små kaker på størrelse med fem-kroner ble sprøytet ut på et bakepapirkledt stekebrett. Kakene stod i en drøy time i romtemperatur før de ble stekt nederst i ovnen ved 125 grader i omtrent en halvtime.


Mens kakene fikk hvile på brettet, ble fyllet laget. Denne gangen testet Himmelgutten en fruktig variant. Bringebærfyll med hvit sjokolade passet jo også bra fargemessig. Omtrent 50 g bringebær ble kjørt til en puré med en stavmikser, for så å bli varmet opp til kokepunktet i en kjele med to spiseskjeer kremfløte. Til slutt ble kjelen tatt av varmen og 125 g finhakket hvit kokesjokolade rørt inn i bringebærmassen til alt var smeltet. Det ble også brukt noen dråper rosa konditorfarge, for å få en enda finere farge på fyllet. Massen ble satt i kjøleskap en times tid, for å bli litt fastere. Kakene ble omsider fylt med bringebærfyll og satt til å hvile. Kremen stivnet enda litt etter en stund, slik at kakene satt godt sammen.


Før Dekoratøren hadde rukket å komme seg over det faktum at det var blåmandag igjen, stod det en skål med pastellfargede kaker på stuebordet. Inder-Eddie lyste også litt opp når makronene kom på bordet. Fargene passet skremmende godt inn i rommet. Med en kopp te smakte makronene ganske så godt. De fantastiske brikkene, med kart fra både London og Paris, hadde Dekoratøren med hjem som bygave fra Frankfurt forrige måned. Det ble nok en pådriver sammen med makronfrieriet. Makronene går unna i rekortfart. Dekoratøren har allerede kommet med en rekke unnskyldninger for hvorfor de må spises omgående. Det er få protester fra samboeren. Makronene er rett og slett deilige!

Ha en fin-fin onsdag!
Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. Der kom det makroner ja! Takk for oppskrift og god beskrivelse, den skal nok brukes. :)

  SvarSlett
 2. For noen fine makroner, de er jo helt perfekt:).
  Klem Hilde

  SvarSlett
 3. Wow, lekkert ja!! Perfekt å teste på venninnebesøk i helga! Takk Himmelgutten :)) Hilsen Marita I Fjorden

  SvarSlett
 4. Fantastisk, vennen! Nydelige makroner og godt skrevet. Men jeg vet jo at du kan begge deler.

  ´ninden!

  SvarSlett