tirsdag 15. mars 2011

Påskemorgen slukker sorgen

Påsken er alt det julen ikke er. Den er avslappende, stressfri, pressfri og økonomisk en light-utgave av alt julen bringer med seg. I pastelltiåret var påske synonymt med gult garn i formingstimen og påskeegg. Siste skoledag før påske var det pilegrimsvandring til kirken for Dekoratørens barneskole. Uansett vær, til kirken måtte man. Det ble ikke ferie før man hadde pint seg gjennom eviglange salmer og en aldri så liten framføring med laken på hodet.


Det er snedig at man i julen kan dramatisere, ja bortimot overdramatisere fødselen til Baby Jesus, mens i påsken er det lite dramatisering Jesus' eventyr. Det hadde jo ikke sett bra ut, det er sant. Tenk om en av guttene måtte tusle oppetter kirkeskipet iført lendeklede, tornekrans og med et kors over skulderen. Da er det nok bedre med en pedagogisk tilrettelagt tolkning av Påskemorgen slukker sorgen med ti sett rytmepinner, en tamburin og hele b-klassen på blokkfløyte.


Dekoratøren og den søte, lille Forfatterpiken fniste seg gjennom sangen og fikk tiden til å gå med å dikte fritt om på teksten. "Redningsmannen er oppstanden" ble kjapt Redningsmannen slukker brannen", til Frk. Grusoms store irritasjon. Man kødder ikke med salmetekster. (Hun sa det nok på en annen måte, men budskapet var ikke til å ta feil av.)


I år er påsken veldig sen, og Keiserne skal attpåtil reise bort. Er det greit å ta fram påskepynten snart?

Dekoratøren

4 kommentarer:

 1. Hihi, no sitt eg i sofaen og ler høgt her, skriver so vanvittig morsomt og bra!
  Kjør på med påskepynt,snart:)
  Nattaklem

  SvarSlett
 2. Ja, nog är det lite trist att påsken ligger så sent i år. Troligen kommer man alltså begynne å ta fram påskepynt lång tid i förväg. Och det må ju vara okej. :-)

  Ha det gott!

  SvarSlett
 3. Oh, tenk å dumpe over en morsom og fin blogg sånn midt på natten! Sitter og fniser for meg selv - lavt for ikke å vekke noen.

  Kommer definitivt tilbake hit! (og sam-byinger er vi jammen også, ser jeg.)

  Ha en god natt!

  SvarSlett
 4. Enig med du- påskepynten må bare settes frem nå, i påsken vil det nesten være for sent!
  Sen påske= sjøpåske og da passer det ikke så godt med harepuser og marsipan! :)

  SvarSlett