søndag 13. mars 2011

Kakesøndag

Ingen bursdagshelg uten kake. Det ville vært for dumt uten. Dessuten er guttene i fjerde over gjennomsnittet glad i kaker, og kunne i grunnen spist kake til frokost om de ble nødt. Sånn i nødstilfelle altså. De hadde ofret seg.


Dekoratøren la for en tid tilbake sin elsk på en tilsynelatende fantastisk sjokoladekake i InteriørMagasinet. Kaken, en saltet karamell- og sjokoladekake, var det stylisten Paul Løve som stod bak, og Himmelgutten lot seg lett rive med av både oppskrift og bilde. Planen om å lage den til en passende anledning var med andre ord klar lenge før bursdagsfeiringen var påtenkt. Bursdager er jo en ypperlig anledning for en slik kake, så Himmegutten slo til denne helgen. Kjøpekake til bursdagsslaberas blir liksom ikke helt det samme.


To saftige kakebunner måtte til, i tillegg til et fløyelsmykt og litt salt karamellkremfyll toppet med en heftig sjokoladekrem. Det var som et prosjekt å regne. Og om undertegnede kan få si det selv, så er det et av de bedre prosjektene på lenge. Karamellkremen ble litt tynn, så halvparten av den havnet ned på kakefatet. Ikke at det gjorde noen verdens ting. I likhet med kaken gikk den overflødige karamellkremen ned på høykant. Gjestene ved søndagens bursdagsslaberas var heller ikke beskjedne. Brunsjen som ble servert i forkant kunne i grunnen vært sløyfet. Kaken er vel som et eget måltid å regnes.


Til stor glede hos bakermester Harepus fikk han endelig brukt noe av kakepynten som ble kjøpt inn hos Café Demel i Wien for et halvår siden. Kandiserte fioler passet perfekt på den mørke sjokoladekaken. De lilla fiolbladene fikk også selskap av Fleur de sel salt fra Meyers Deli. Saltet er hånd-høstet i Frankrike og er å regnes som meget eksklusivt. Hvorfor spare på godsakene når en av keiserne fyller år?


Stappmette og storfornøyde ligger nå begge guttene i sofaen og nyter en sløv avslutning på helgen. Det er vel oppe og vedtatt allerede at det ikke er første gang denne kaken blir laget oppe i fjerde. Guttene ser seg pent nødt til å spasere til jobb imorgen, begge to. Kanskje hele uka til og med. Det er helt greit. Man ofrer seg gjerne for kakesøndager.

Ha en super søndagskveld!
Himmelgutten

9 kommentarer:

 1. Salt karamellfyll og mørk, saftig sjokoladekake... OMG! Jeg kommer ikke til å få ro i sjela før denne er bakt! Lyst til å dele oppskriften med oss lesere? Jeg ble altfor ukonsentrert av de fristende bildene til å klare å google etter den.

  SvarSlett
 2. Nume num, den kaken såg og hørtes fantastisk ut.
  Elsker karamell, mørk sjokolade Mmmm, havsalt på sjokolade er knallgodt.
  Klem Hilde

  SvarSlett
 3. Hoho.. Kan tenke meg det var sjokkis rundt munnen etter å ha spist denne kaken!
  Den så megagod ut. Flinkis!

  Må si dere snakker et helt annet språk enn meg når dere forteller om superfancy kakepynt. Er det ikke geletopper fra Prix som er kult da? Knis :D
  dog jeg går ikke så langt at jeg kjøper geletopper altså. Bare stjerner å sånn.....

  Ha en flott etter-man-har-spist-kake-søndag!
  Klem!
  Amalie

  SvarSlett
 4. Kakeoppskriften finner dere på s 125 i InteriørMagasinet nr 1/2011 (februar/mars), eller her: http://www.sweetpaulmag-digital.com/sweetpaulmag/fall2010#pg54

  SvarSlett
 5. I'm speachless... Sikle...

  SvarSlett
 6. oiiiii

  Også jeg som hadde tenkt meg i seng!!!, men det gikk ikke akkurat nå. For nå sitter jeg visst her og sikler i stedt, men har dessverre ikke noe som kan konkurrere med denne.
  Tusen takk for oppskriften, den er lagret, og spares til første passende anledning...

  Men da fikk jeg ta meg et appelsin!! i stedet, og tusle til sengs
  ha en fin ny uke

  SvarSlett
 7. Takk for link til oppskrift!

  SvarSlett