fredag 25. mars 2011

Vårjevndøgn

Den forhåpentligvis siste krampe av sesongens vinterstormer herjer Trøndelag i disse dager. Et streif av vår var innom for det som føles som en liten evighet siden. Som innvandret østlending begynner Himmelgutten så smått å venne seg til trønderværet. Noen klimaflyktning kan han ikke beskyldes for å være.


Vinterstormer eller ei - det er en fantastisk tid vi er inne i nå. Dagen er betraktelig lenger enn for bare noen uker siden. Guttene trenger ikke lenger å løpe hjem rett etter jobb for å knipse bloggbilder før skumringen kommer. De har langt bedre tid nå. Våren er definitivt rett rundt hjørnet, og krokusen har nok allerede begynt å gjøre seg klar til å skyte opp av jorda.


Himmelgutten har stukket av til Alpene med jobben denne helgen; på jakt etter både sol, spa og fjelltopper. Der blir nok sesongens første og eneste dag i alpinbakker et faktum. Hverken Dekoratøren eller undertegnede er spesielt vintersportinteresserte, så da må man nesten slå til når man først er på tur.


Lengselen etter vår blir neppe noe mindre etter denne helgen, det er jo tross alt april allerede neste uke. Synet av denne ukens ranunkler får det også til å boble litt i kroppen. Faktisk var det vårjevndøgn forrige dagen. Det betyr at nå er dagen offisielt lenger enn natten. Hurra! Straks er det helg og nok en uke er forbi. Dagene flyr avsted. Begynner guttene å bli gamle mon tro?

Ha en fantastisk avslutning på uken!
Himmelgutten

4 kommentarer:

 1. Hei, nå har jeg bladd meg gjennom mye av bloggen deres... Så mye kjekk lesing og fine ting på bildene :)
  Her vil jeg komme tilbake, så lagt meg til som følger.
  Ranunkler er nydelig -har visst en haug her slev også ;)
  Ha en fin helg.
  May Helen

  SvarSlett
 2. Nydelige ranunkler med fin vårfølelse! Får håpe vinterstormene gir seg snart, slik at våren kan komme til dere på ordentlig.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Hei og god formiddag
  Ranunkler er definitivt mine favorittblomster og så kan jeg fint orke en bukett lilla tulipaner.
  Vakre bilder! Glad helg til deg.
  Stor hilsen fra Kaspara

  SvarSlett
 4. Ranunkler är så vackra! Och visst är det härligt att lyset återvänt. Själv har jag varit to dagar i Harstad denne uke, och må säga att jag är förnöjd med att bo i Bergen.... Där uppe är det inte nära till vår. :-)

  Önskar er en strålande helg!

  SvarSlett