mandag 28. mars 2011

Håpet er lysegult

Gult er en av de store it-fargene i bloggeverdenen, men fargen er ingen stor favoritt hjemme hos guttene i fjerde etasje. Dekoratøren hadde på det fargetunge nittitall et selvvalgt gult rom i barndomshjemmet. Etter at alt det gule ble overmalt med lys grå Strax-maling har gult vært en trøblete farge å forholde seg til.


Ingen regel uten unntak, for da Dekoratøren "arvet" en lysegul krakk av en god venninne var gult ikke så ille likevel. Krakken er veldig lys i fargen, nesten for en litt kraftig kremfarge å regne. I hvert fall om man legger godviljen til!


En regel man sjelden gir unntak til er friske blomster hver helg-regelen. Sist fredags fangst var hvite tulipaner på løk, en raus bundt. Så raus at den endte opp i tre forskjellige vaser, og noen av dem på soverommet. Nattbordet er foreløpig den nevnte lysegule krakken, planen er et brettbord i kurv som har vært utsolgt en stund. Den som venter på noe godt finner som regel noe annet å bruke pengene sine på, men det blir vel en råd.


Etter en dag i varmen viste det seg at tulipanene ikke var hvite, de var ikke engang offwhite. Krem, på grensen til lysegule var de. Fine likevel, og det er ikke ofte man finner tulipaner på løk i bundt, så de var så absolutt verdt lappene. Passet til krakken gjorde de også!


Krakken har antakelig vært oransje en gang før den ble lysegul og skal få beholde sin slitne overflate. Den har masse sjarm, og om Dekoratøren husker historien rett så har den stått på en ung studines hybel i to generasjoner. Da kan det ikke være noen fornærmelse å bli kalt for en krakk...

Ha en fin mandagskveld!
Dekoratøren

8 kommentarer:

  1. Fint! Eg vil også finne tulipaner på løk i bundt! Fint tips å ha det i høge glassvaser slik som dokke viser.

    SvarSlett
  2. Jeg synes heller ikke at gult er så kult - slik Solo påsto på 80-tallet, både kult og kulere skulle det være med gult :) Jeg synes gult er en vanskelig farge - og må løse påskenøtten med andre farger - men her fikk jeg jo et tips :)

    De helt lysegule tulipanene var jo egentlig veldig fine, og krakken har en behagelig gulfarge som ikke skriker "jeg er gul!". Dette var jo riktig behagelig for øyet :)

    Jeg tror jeg må drive fram løk selv, hvis jeg skal få tulipaner på løk i denne grenda, men det er jo veldig vakkert, da, når man får tak i det. Kommer vel til Norge også til slutt - de har det jo lenger sør :)

    SvarSlett
  3. Gult, oransje og grønt er i samme båt for min del. Men ingen regel uten unntak. Krakken og tulipanene er jo helt nydelige! Og at tulipanene er i en minimalistisk glassvase samt at løken er på, rocker jo opp hele inntrykket. Flinke dere!

    PS! You got mail...

    SvarSlett
  4. For en nydelig krakk! Og tulipaner på løk har jeg faktisk aldri sett til salgs i butikk før..stilig!

    Klem Line E.

    SvarSlett
  5. Fantastiske nydelig flotte og delikate. De gjorde seg utrolig i den glassvasen! OG oppå den rustikke nostalgiske krakken...Du er god!

    Fin uke te dæ! :)

    SvarSlett
  6. Nå er jeg av de som synes gult er litt fint, iallefall om den ikke er for knall-gul :-) Og fargen på tulipanene er helt herlig, Jeg har heller aldri sett tulipan i bunt m/løk.. Stilig, men er ikke sikker på om blomsterbutikkene på denne lille plasse her har slikt. Kanskje prøve å sette tulipanløker selv..hmmm.. stilig vri på tulipanene er det iallefall
    Ha en fin tirsdag til dere begge

    SvarSlett
  7. Det er sjovt som ens farvesmag kan ændre sig. Jeg er barn af 70'erne og har set rigeligt med orange, brun og gul. Jeg har aldrig rigtig brugt de farver siden...indtil nu. Jeg har lige malet et chatol, og nogle andre møbler i min butik, orange, samt tapetseret en enkelt væg i vores stue med gult retrotapet. Jeg tror forskellen på dengang og nu er, at vi mikser tingene på en anden måde. Dengang ville man have tapetseret hele rummet, og så blev det voldsomt. Jeg bliver i hvert fald mere og mere glad for farvestrejf i min indretning og gul er klart blevet én af yndlingsfarverne.
    Jeres opstilling er som vanligt SÅ FIN. De smukke tulipaner bringer foråret ind i Jeres stuer.
    Dejlig uge:-)

    SvarSlett
  8. Underbart söt krakk.
    Har också svårt för gult, det må vara riktigt lyst gult för att passa in här hemma.

    Hoppas ni har en riktig fin tisdag!

    SvarSlett