lørdag 26. mars 2011

Skjøre saker

Mens Himmelgutten er i alpene på ski, (les: på spa og afterski), har Dekoratøren hjemme alene-helg i et værhardt Trondhjem. Det stormer formelig ute, det snør både nedover og bortover. Akkurat nå er det ikke så ille, det er såpass at Dekoratørmams kommer og henter gutten sin for en liten shoppingrunde og kanskje en dromedarkaffe.


Shoppingen er i og for seg gjort unna på forhånd, Dekoratøren har vært ei sklie med visakortet i det siste. Ingenting av det som allerede er kjøpt er så stort at man ikke kan ta det med på bussen, men med det været som har vært denne uken er det umiddelbar fare for å blåse rett i kanalen og det hadde jo vært rent for galt. Da er det godt å ha en mams som stiller opp med bil og klem og et snakketøy som matcher sønnen!


Bruktkupp har det vært litt av i det siste, så mams'n skal få slippe å være med på Fretex i dag. (Kanskje.) Den siste uken har Dekoratøren nemlig funnet flere gamle glass på ymse bruktbutikker. Gamle, tynne glass som både han og Himmelgutten foretrekker å drikke av til alle måltider. De er langt fra antikke, de er vel fra 30-, 40- eller 50-tallet. Typisk nok er det de største glassene i seriene det finnes færrest av, det er mye lettere å finne likørglass og hetvinsglass. Det hender guttene tar en akevitt, men likørglassene rekker stort sett å støve ned mellom hver gang det skåles.


Sist lørdag fant guttene et glass i favorittstørrelsen på Tante Isabel. Et trangt skattekammer med priser i det øvre sjikt. Prisen på nettopp dette glasset var til å leve med, og solid viste det seg også være. Mannen bak disken gjorde sitt beste på å klemme det i stykker da han "pakket" det inn i avispapir. Dekoratøren hadde lyst til å tilby selvbetjening på avispapiret, men bet ordene i seg. Det var litt som å se Trond Viggo i klassikersketsjen "Vil du ha bånd på?"


Bildene har ikke uvanlig ikke noe som helst med historien(e) å gjøre, selv om plantene kan se ut som ganske skjøre saker. Det skal de ikke være, så kanskje overlever de en stund hos guttene i fjerde. De har fått plass i lassibegerne og holder St. Catalina med selskap. Det store hornet har aldri vært på noe dyrehode, men det er veldig fint likevel. Så mye prat rundt glass krever vel et bilde eller to, nå blir det jammen en kjapp fotoshoot!

Ha en fin-fin lørdag!
Dekoratøren

2 kommentarer:

  1. kos deg med Mamsen på Lørdagshopping/kaffe!

    SvarSlett
  2. Så søte blader det er på denne planten/busken. Har du noen anelse om hva den heter?

    SvarSlett