mandag 4. juli 2011

50 m² storbyfølelse

I dag har Keiserne og Ella vært på litt av rundtur. Dekoratørforeldrene kom hjem fra motorsykkelferie tur/retur Trondhjem/Kirkenes i dag, så Dekoratøren kunne strengt tatt ikke vente lenger med å klippe gresset... Etter grønt pliktløp og letting av dårlig samvittighet dro guttene innom Fretex. En stykk ekkelrødfarget pinnestol rikere satte guttene kursen mot Møllenberg.To piker som en gang i tiden var ekstrahjelper i butikken Dekoratøren den gang drev hadde åpnet et galleri-verksted-ting-plass-type sted sammen med to andre, og guttene var ivrige på å se hva dette bød på. Lokalet er rålekkert, guttene har siklet på det lenge. (Men det lønner seg ikke å leie et lokale uten et konsept.)Stemningen var akkurat så storbysk som guttene håpet på, pikene smilte strålende velkommen og bød på kaffe og brownies. Praten gikk så lett at Dekoratøren nesten glemte å ta bilder, men dagens bilderas prøver å få fram den følelsen rommet hadde. Helt vidunderlig.


Pikene, fra nå av kalt Skitfint og Askepott er penest, er henholdsvis arkitektspire og grafisk designer. Drømmen om å ha et felles verksted og samtidig selge litt av det fine de lager og kommer over har gått i oppfyllelse.Da Askepott er penest jobbet sammen med Dekoratøren var hun en stor pådriver for resirkulering og søppelsortering. Innsatsen var så urokkelig at hun tok lite for å plukke ting opp fra søpla og legge det i riktig kasse. (Før hun fortalte den som hadde glemt sorteringen at slik gjorde man ikke...)Gjenbruk, redesign og lett industrielt var stikkordene for utvalget. Dekoratøren snakket så heftig at han glemte at han hadde tenkt å kjøpe noe. Norgesglasslyktene vil bli skitfine på balkongen, håper det står slike der neste gang jentene har åpent. Selvsagt kan man lage slike selv, men det kan man med det meste. Det er mye mer stas å kjøpe dem ferdig fra de som faktisk kom på ideen.Lokalet er så herlig og stemningen så god at guttene ble sittende til stengetid. Forhåpentligvis blir det flere besøk, og da blir det handel også!Ha en skitfin mandagskveld!

Dekoratøren

4 kommentarer:

 1. Har det alldeles skitfint på mi halvferdige hagestove. Har ikkje regna her i dag, føler meg litt tørr i huda??? Satt og tenkte på kor flott det KUNNE ha vore viss varmen og sola var her... Men fann fort ut at eg hadde det som sagt skitfint uansett :) Lokala de viser var herlege! Så flott at folk realiserer draumane sine! Og så fint at dokke to viser det fram til oss her inne! Sikker på at jentene får fleire besøk også av den grunn. Krysser fingrar og alle andre kroppsdelar for at det blir litt likar vèr i morgen? Både her og der.

  Solstrålen Elin ;)

  SvarSlett
 2. Hvor er de lanterner fine. Super detalje med læderremmen. Det er godt nok en dejlig lille butik de damer har åbnet. Kan sagtens forstå I hyggede Jer. Skønne omgivelser, kaffe OG brownies. I har jo været i himmerige:-)
  God tirsdag:-)
  Kh. Kate

  SvarSlett
 3. JØYE MEG!! Her har noen kommet meg i forkjøpet med en fantastisk forretningsidè!!!
  Kaffè OG brukthandel/DIY!!! Thumbs up!!:D
  Som m jeg skulle gjort det selv!;)
  Så herlig det så ut der! Besøk på denne kaffèen er nå oppført på `To Do In Trondheim-lista` mi!!
  Takk for tips!:)
  OG HA EN FIN DAG!

  Janni, Duse Pasteller

  SvarSlett
 4. Skitfint, liker dette veldig godt!
  Ikke rart dere nesten glemte å ta bilder!

  SvarSlett