søndag 17. juli 2011

Supersøte cake pops

Det er helg igjen, og bakermesteren i fjerde har denne gangen gått løs på en oppskrift han lenge har villet teste. Cake pops er nå noe av det hotteste i bloggverden. Både franske makroner og cupcakes må se seg dyttet ned fra tronen. Det var med andre ord ingen vei utenom for Himmelgutten.


I likhet med makroner og cupcakes er valgmulighetene med hensyn til smak og utseende uendelige for disse søtsakene også. Utgangspunktet for deigen er rester av en kake. Det kan være sukkerbrød, formkake, sjokoladekake eller en annen god kake uten fyll og glasur. Rester av en heller enorm langpanne med brownies ble Keisernes utgangspunkt denne gangen.


DETTE TRENGER DU:
ca 1 liter kakerester
1 dl peanøttsmør
1/2 dl sjokade/nugatti
50 g mørk kokesjokolade
200 g hvit kokesjokolade
ca 20 kakepinner (kjøpes på Panduro)
kakestrøssel


En tredjedels langpanne eller omtrent en hel liten rund kake gir omtrent 20 ferdige cake pops. Kaken smuldres i en bolle. Peanøttsmør og sjokoladepålegg blandes i, og man får en litt seig masse som minner om puncheboller.


Massen trilles ut til kuler av passe størrelse. Smelt den mørke sjokoladen over vannbad og dypp enden på pinnene nedi før de stikkes i hver sin kule. Deretter ble det satt i kjøleskapet en halvtime.


Den hvite kokesjokoladen ble i mellomtiden smeltet over vannbad og avkjølt litt, slik at den ble litt tykkere og festet seg bedre til kakene. Kakekulene med pinner ble litt om litt tatt ut av kjøleskapet og dyppet forsiktig i sjokoladen. Deretter fikk hver kule et dypp i en av skålene med fargerik kakestrø og så lagt på bakepapir til sjokoladen stivnet.


Grunnet sommervarmen tok det noe tid å få sjokoladen helt stivnet, så kjøleskapet måtte bistå i prosessen. Etter få timer stod det to søte buketter med herlige cake pops på bordet klar til å spises. Himmelgutten kan røpe at de har fått bein å gå på. Med en ferie som er over om få timer må man unne seg noe godt. Og så er det jo enda helg, ikke sant?

Håper dere har hatt en super helg!
Himmelgutten

6 kommentarer:

 1. Namnam, det fikk jeg også lyst å lage!! Flinke!

  SvarSlett
 2. Oj,.. jeg tror jeg måtte svelge fem ganger mens jeg leste... ser nydelig ut! :))

  SvarSlett
 3. å så godt! kan jeg komme innom og spise en? eller kanskje det blir 5....
  har brownie i ovnen nå. skal ha sein kjærestekveld. sånn er det når man har småbarn..

  SvarSlett
 4. Skikkelig fine cake pops!!! Lekre farger!

  SvarSlett
 5. Kjenner eg la på meg ca.340gram av å lese det innlegget? Lekkert! Søtt... Fargerikt! :)
  Lykke til i kvardagen!

  E

  SvarSlett
 6. De så veldig gode ut! Har prøvd meg på å lage disse men synes det er så vanskelig..... Men dette så ut som en veldig fin oppskrift! Den må prøves :)

  SvarSlett