søndag 3. juli 2011

Sjokolademousse- og rabarbrakake

Det er ferietid og trioen i fjerde nyter late sommerdager. Foruten noen korte dagsturer har ferien så langt vært nokså fri for planer. Ja, hvis man ser bort i fra leilighetskjøpet tidligere denne uken.


Nye oppskrifter har ikke blitt testet av Himmelgutten på en stund, og det var ikke lenger noen unnskyldning for å la være. Det er jo tross alt ferie og mye fritid. En kake litt utenom det vanlige passer bra å lage da.


Gourmet er et fantastisk svensk matmagasin som titt og stadig blir kjøpt inn. Når sant skal sies er det langt mellom gangene Himmelgutten faktisk lager noe derfra. Intensjonen er der nå hvert fall. En fattig trøst kanskje? Høstens leilighetsprosjekt setter nok en stopper for såkalte unødvendige magasinkjøp. Da får man heller grave i bunken som allerede er i hus. Gjenbruk er jo i vinden, ikke sant?


Med fryseren full av rabarbra, måtte det denne helgen også bli en kake med nettopp det. I siste utgave av Gourmet (6/2011) lot begge guttene seg friste av en serie kaker fra himmelen. En sjokolademousse- og rabarbrakake ble valgt og Himmelgutten satte i gang bakingen.


Vanligvis er kakebakeren nokså flink til å planlegge. Ingen regel uten unntak. Denne gangen hadde han ikke lest oppskriften, bare listen over ingredienser. Så da han satte i gang på kjøkkenet, var hverken smøret mykt eller rabarbraen tint. Heldigvis kan kokken noen små triks og etter noen timer på kjøkkenet stod kaken i kjøleskapet. Ja, først etter å ha vært innom ovnen og en rekke andre aktiviteter på kjøkkenbenken.


Den mektige kaken består av tre deler. En mørk sjokoladekakebunn, som minner om en litt sprø brownie, danner grunnlaget og stekes først. Deretter lages en frisk rabarbrakompott av kortreist rabarbra (fra hagen til Dekoratørens barndomshjem). Til slutt toppes det hele med en fantastisk sjokolademousse. Etter en natt i kjøleskapet er den ultimate lørdagsdesserten en realitet.


På lørdag fikk Ella og Keiserne finfint besøk. Tjuvsvensken var i byen og tilbragte nesten hele lørdagen i fjerde. Både vin, god mat og bøttevis med latter ble toppet med kaoribomben. Det var nok bare Ella som slapp å kneppe opp øverste knapp i buksa. Deilig var det nå hvert fall; både besøket og kaken! Og du - oppskriften finnes på side 83 i magasinet.

Ha en fin-fin søndag!
Himmelgutten

9 kommentarer:

 1. Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri har smakt rabarbrakake tidligere, men fy søren så godt det ser ut ! ♥

  Igjen vil jeg takke for billetten til Glansdagen hos dere. :) Og som takk har jeg lyst til å sende dere en liten oppmerksomhet. ♥ Så fint om dere sender meg adressen deres til e-post: anetteth@online.no

  Ha en superfin sommerkveld ! ♥

  Stor klem fra Anette

  SvarSlett
 2. MmmmMmmm nam nam, den så skikkelig god ut altså:)
  Liker kaker litt utenom det vanlige:)

  ha en flott uke:)

  Klem Lise

  SvarSlett
 3. Ser nydelig ut, som vanlig!
  vet dere forresten at man kan låne/få blader på biblioteket.... Hvis nøden blir for stor :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer med leilighetskjøp :-) Den kaken så utrolig god ut!! Kanskje jeg skulle prøvd meg på noe sånt...?

  SvarSlett
 5. hei hei!

  ja, jeg er litt misunnelig på at dere skal få ny leilighet.
  jeg drømmer om det jeg også, blanke ark som jeg kan innrede:)
  ..0g EN DRØM for en blogger. Ikke bare noe å ta bilder av mens det tar form, men all kreativ tankegang som blir til i prosessen.
  blir nok hyppige innlegg fremover nå ja.
  gleder meg!

  klem fra 2ne

  SvarSlett
 6. Jeg regner med der er denne kaken opalveien skal konsumere mens hun bestemmer seg for hva hun skal gjøre med tapetveggen?
  Åååå, den så lekker ut *vann i munnen*

  SvarSlett
 7. hei igjen..
  ser dere er på jakt etter pastell-mocca-sett, jeg har også sånne, men mangler en kopp for å få 12, så vi er alltid på utkikk etter disse. har sett de flere ganger hos antikvariatet på leutenhaven, senest for ca 1mnd siden, men dere er kanskje klar over det? tenkte jeg skulle si fra uansett ihvertfall :)

  SvarSlett
 8. Nume num:), den kaken såg fantastisk ut:)
  Klem

  SvarSlett
 9. Simpelthen ELSKER oppskriftene dere legger ut?!?

  Jeg har lenge tenkt på å lage kake/dessert med rabarbra, og det at sjokolade blir blandet inn i denne er absolutt ikke feil for en sjokoholiker.

  Skal testes snarest! Keep up the good work, bloggen er en fryd å lese!

  sjoko-helge-klem ♡

  SvarSlett