lørdag 30. juli 2011

Etter min morfar

Denne helgen har guttene i fjerde besøk fra Oslobyen. 'Ninden til Himmelgutten har kommet og har sjarmert Ella i senk/blitt sjarmert av Ella. Kjærlighet ved første blikk. Trondhjem stiller med skikkelig bra vær og lørdag har bestått av tusling rundt på Møllenberg, Bakklandet og Trøndersk Matfestival.


Vasene på bildet har Dekoratøren tenkt på at han kanskje har lyst på lenge. Kanskje er det må ha neste gang turen går innom. Himmelgutten fant en blå utgave inne og forelsket seg i den. Nå er ikke store vaser mangelvare hos Keiserne, men akkurat slike har de ikke. Hmmmm...


En runde på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum ble det også tid til, der stilles det for tiden ut brudekjoler. Dukke på dukke med kjoler fra 1700-tallet og opp til årets modeller, og for en kort periode får man se brudeskruden til Dronningen, Kronprinsessen, engleprinsessen og tante Astrid.


 
På vei til byen gikk ferden innom Etter min morfar på Bakklandet. Butikken har guttene skrevet om før, men i dag er altså alle bildene hentet derfra. Den feirer snart 1-årsjubileum og hadde fått inn masse nytt. Både Keiserne og 'ninden så igjen mange minner fra barndommens besøk hos besteforeldre. Til og med godteriet i skålene har et retrodrag over seg.På den ene veggen hadde det kommet opp et nytt kart. Guttene falt begge to for fargene, og snille Ida tok det ned og forærte det i innflyttingsgave på forskudd. Hurra! Ingen av guttene er spesielt maritimt anlagte, men opp på veggen skal det. Kanskje det blir kult på do? Hmmm... Tusen takk, Ida!


Inni en teakreol i hjørnet stod et lite stilleben og ropte på designhund, snakker om symbolikk! Både Staffordshirekopper og en hund. Kommer du til Trondhjem snart, Tone?Noen som trenger en badedrakt? Med matchende lampett? Da er Etter min morfar plassen å gå til. Det samme om man trenger noen helkitsche figurer med parykk, eller en kopp til morfar eller oldemor. En lignende lampett hadde Mor og Far i gangen der de bodde før. Den var ikke med i tenne lys-rutinen til Dekoratøren, den hang i trappa og der var det livsfarlig mørkt selv med lyset på. Til jul brukte det å stå en nisse i samme trapp, den var bortimot like skummel som damene på bildet over.


Omtrent slike kopper fikk Dekoratørforeldrene kaffe i hjemme hos farmor Aase Johanne. Antakelig fikk alle andre som var på besøk kaffe i disse også, uavhengig av hva det stod på dem. Dekoratørpaps fikk alltid kaffe i koppen merket med Tante i gull, Mams i koppen med teksten Bestemor på. Og de fikk mye kaffe, vertinnen ga seg ikke med serveringen før kannen var tom, og det krevde sin mann/kvinne. Farmor Aase Johanne var av og til så ivrig med sjenkingen at hun begynte å helle i koppen mens den var på vei opp til Paps sin munn. Dekoratøren drakk tilsvarende mengder brus, men det var helt greit. Han var bunnløs på sukkerholdig drikke lenge før dette.


Bestikket på bildet under minner også om F.Aa.J. Der i huset spiste man med bestikk størrelse hest, syntes man den gang. Nå er det litt kult, og Dekoratøren spottet etter bildeinnlastning en skje han skal tilbake og kjøpe. Kanskje en gaffel også, for over helgen er kjøpestoppen over. Aiai!


God helg til alle dere som stikker innom bloggen vår, ikke glem vår jubileumsgiveaway!

Dekoratøren

11 kommentarer:

 1. Ja! Jeg vil ha den badedrakten, men lampetten og, så kan jeg fryde Mr Hardy på en fredagskveld ;)
  Bra navn på denne butikken :)

  SvarSlett
 2. Oj her så det spennende ut gitt! En butikk etter min smak :D. Gleder meg til å se det rå stilige båt plansjen på veggen hos dere.
  God helg!
  Klem Madelén

  SvarSlett
 3. oi oi oi! Der står jo koppene å venter på meg jo:)
  også sammen med den søte hundefiguren daaa...
  så herlig!
  gøy å se fra slike butikker, og de store vasene kunne jeg tenke meg også!
  kos dere masse med finværet,
  klem fra Tone & Bullene

  SvarSlett
 4. Ah, det kartet virker så utrulig kjent! Sikker på eg har sett det før, muligens på kontoret til fiskebåtdriverpappa? Hmmmm... fint kart i alle fall. Og for en hærlig butikk!
  klem Kristine

  Ps, eg har også ei slik farmor, skjenker kaffi heile tida:) hærlig!

  SvarSlett
 5. Cool!
  Så fine bilder dere har tatt!
  Innlegg fra samme butikk hos meg i dag:)
  Virkelig er godte-butikk... Men med alt for full feriekoffert, ble det kun en liten, men nydelig, glasskål med meg ut fra butikken!
  Klem

  SvarSlett
 6. Så mycket härftiga och fina saker du hittat! Kram J

  SvarSlett
 7. Johhoo!! Så finfine bilder dere tar:) Håper det går bra jeg linker til bloggen deres fra fb-siden min! Ha en supersøndag:) HappyIda

  SvarSlett
 8. Der var jeg tilbake til 70 tallet og til min mormor som hadde mye av det som er vist på bildene her :)
  HERLIG !!!

  God søndag til dere, klem Heidi

  SvarSlett
 9. Ser jo ut som en så fin butikk;) Ha en god søndag videre, klem Wilhelmine

  SvarSlett
 10. Så flott en butikk.
  Visste ikke om den engang, jeg... Ufint for ei trønderpi. Må innom!

  Herlig blogg gutter!
  klem

  SvarSlett
 11. Å så kom dere ikke innom Butikken til Far og meg på runden deres...?!?
  Det må dere gjøre neste gang :-)
  Adressen er Nonnegt 25
  - en god blanding av brukt, håndlaget og litt nytt
  Kaffen står alltid klar!
  Hjertlig velkommen :-))
  Klem

  SvarSlett